Régi és új feladatok új megközelítésben, márciustól működik az OGYÉI Dr Pozsgay Csilla Főigazgató Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A időszak végrehajtási intézményrendszere
Advertisements

Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmények
BIZTONSÁG ÉS PARTNERSÉG Lépésváltás az egészségügy korszerűsítésében.
1 BALESETBIZTOSÍTÁS (munkahelyi egészségbiztosítás) az üzleti biztosítók szerepvállalásával Összeállította: Magánbiztosítók egészségügyi reformbizottsága.
ENVI-ART Környezetvédelmi Tanácsadó és Szolgáltató Kft.
A munkaegészségtan oktatása Magyarországon
A kormányzat szerepvállalása a kibervédelemben Dr. Rétvári Bence államtitkár Változó környezet, változó biztonság - Kiberfenyegetések kihívásai napjainkban.
Magyar Universitas Program A magyar felsőoktatás nemzetközi versenyképességének programja június 15.
KBSZ STRATÉGIA KBSZ SZAKMAI NAPOK - VASÚT Siófok, április 10. Bajkó Erika kommunikációs vezető.
NAPII. - mikrogazdaság Jobbágy Valér GKM. Iránymutatások - mikrogazdaság Tudással és innovációval a növekedésért 7. A K+F célú beruházások növelése és.
A gyógyító megelőző intézmények és szolgálatok szakfelügyeletéről szóló 8/1993.(III.31.) NM rendelet módosítása Előkészítők: Dr. Bujdosó László Dr. Tímár.
A TÁMOP felépítése Tóth István január 26.. ÚMFT prioritások és OP-k Társadalmi megújulás Gazdaság- fejlesztés Közle- kedés Környezeti és energetikai.
Dr. Hermann Csaba, Töreki Andrea, Dr. Dávid Gyula
Az egészségügy finanszírozásának informatikája
Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrások Minisztériuma
Előnyök és alkalmazási területek
NAV ÁNTSZ OMMF Fogyasztóvédelem Jogszabályfigyelés
A nem OEP finanszírozott bevételek szervezési rendje és megfelelősége a törvényi előírásoknak Béres György gazdasági igazgató Vezérigazgató Találkozót.
AaAa ÚJ MAGYARORSZÁG VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM Monitoring és értékelés.
Az első lépések Dr. Kadocsa Ildikó, osztályvezető
Humánpolitikai adatbázis Távlati célkitűzés: Humánpolitikai adattár (adatkör – tartalom) Közvetlen célkitűzés: 1.Egészségüggyel kapcsolatos humán 2.Egészséggel.
A közhiteles nyilvántartások jogi környezetének feltérképezése A téma részletes szöveges kifejtését az azonos című, án kelt dokumentum tartalmazza.
Javaslat az ágazati információ-politika átalakítására Dr. Kincses Gyula mb. főigazgató MEDINFO.
MNB – Felügyeleti integráció
MNB felügyeleti integráció
Az OTH feladata közegészségügy (környezet- és település-, élelmezés- és táplálkozás-, munka-, sugáregészségügy és sugárbiológia, toxikológia), a járványügy.
Sajtótájékoztató, november 14. AmCham - Egészséges Munkahely Program 1 Az Amerikai Kereskedelmi Kamara AmCham Egészséges munkahely programja Dr.
Sajtótájékoztató január 4. Dr. Szikora János elnök, APEH.
Együttműködési lehetőségek és megoldások a foglalkoztatási és szociális terület munkájában Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális.
Tájékoztató a Társadalmi Megújulás Operatív Programról.
Munkahelyi egészség és biztonság
Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége Szövetségi Tanácsülés április 10. A Nemzeti Egészségügyi Programok és a Népegészségügyi Program.
Országos Onkológiai Intézet nyarán uniós beruházás keretében az OOI belgyógyászati tömbje elkészült, az új helyre költöző intézeti gyógyszertár.
A GYEMSZI közbeszerzési feladatai 1.GYEMSZI saját közbeszerzései 2.GYEMSZI irányítása alatt lévő intézmények közbeszerzéseinek ellenőrzése, felügyelete.
A pénzügyi felügyelés fő irányai Európában Dr. Szász Károly elnök Új kihívások előtt a biztosítási piacok A Magyar Biztosítók Szövetségének I. Biztosítási.
Digitalizálás és elektronikus hozzáférés az infokommunikáció világában
A NEMZETI KÖZLEKEDÉSI HATÓSÁG Dr. Kerekes István.
Egészségügyi országos intézményeket érintő összevonások május.
Az igazgatás és az ápolás-szakfelügyelet kapcsolata
1 8/1993.(III.31.) NM rendelet Szakmai felügyelet A jogszabály módosítás okai: –Az Eü. Reform kiemelt feladata a szakfelügyelet erősítése –Nem minden orvosi.
Borsod – Abaúj – Zemplén Megyei Kormányhivatal
A TDK-rendszerének minőségbiztosítása
INTÉZMÉNYI KÖR NYILVÁNTARTÁS AKKREDITÁCIÓ ENGEDÉLYEZÉS.
Gyógyszerészeti szakmai honlapok a gyakorlatban
Átalakul a szakképző intézmények fenntartása
SZEREPLŐK ÉS FELELŐSSÉGEK A SZAKKÉPZÉSI RENDSZERBEN MÁV KONFERENCIA
Integrált irányítási környezet kialakítása. I. Szervezetfejlesztés Az Egyetem szervezeti felépítését részben meghatározza a jogszabály és a Szervezeti.
Alkalmazott egészségügyi informatika
egyetemi tanár, főigazgató
Egyensúly teremtési stratégiák az egészségügyi intézményekben
Magyar Kórházszövetség Kongresszusa, Debrecen 2015.
Emberi erőforrás tudatos fejlesztése
Biztonság és Partnerség Társadalmi vita - Zárókonferencia szeptember 2. Budapest Az egészségügy feladatai 2010-ig Dr. Székely Tamás miniszter.
Kovács Beatrix Közérdekű adatok az egészségügy területén közfeladatot ellátó szervek honlapjain A könyvtárak szerepe az elektronikus információszabadságról.
A gyógyszertárak hatósági felügyelete szakmai ellen ő rzési szempontok Dr. Bódis Lászlóné országos tisztif ő gyógyszerész.
A SZAKKÉPZÉS-FEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ TARTALMI IRÁNYAI MFKB megbeszélés február 5.
Az OSzMK tevékenysége különös tekintettel a fogorvosi ellátásra Dr. Brunner Péter főigazgató Országos Szakfelügyeleti Módszertani Központ Budapest,
A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)
Nemzetközi végrehajtási konferencia Budapest, október 4-5.
Nemzeti Foglalkoztatási Akcióterv (2004) Magyarország 2006.június
KÖFOP E-ingatlan-nyilvántartás kialakítása (e-ING) Szőnyi Lőrinc.
Dr. Kovács Krisztina 1 HOVÁ FORDULJON A FOGYASZTÓ? Az egészségügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos jogorvoslati lehetőségek.
Az Erős Magyarország egészségügyi programja Megújulás és megőrzés az egészségügyi szektorban.
Területi és helyi államigazgatási szervek október október 3.
eeszt A csatlakozás feltételei és körülményei
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
A szakma és az egészségpolitika kapcsolata a nemzetközi gyakorlatban
Menedzsergyakorlatok a gazdasági vezetők szemszögéből
A Nemzeti Pályaorientációs Tanács (NPT) és a Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottságok (RFKB) együttműködése TÁJÉKOZTATÓ ANYAG az RFKB pályaorientációs.
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Előadás másolata:

Régi és új feladatok új megközelítésben, márciustól működik az OGYÉI Dr Pozsgay Csilla Főigazgató Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet EMMI,

OGYÉI megalakulása Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés- egészségügyi Intézet OÉTI OTH GYEMSZI TFGY EMKI TEI OGYI Név változás

Megalakult az OGYÉI 28/2015. (II. 25.) Korm. Rendelet március 1-vel létrehozta az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetet OGYI – Országos Gyógyszerészeti Intézet OÉTI – Országos Élelmezés – és Táplálkozástudományi Intézet Országos Tisztifőgyógyszerészet TÉI – Technológiai Értékelő Iroda EMKI – Eszközminősítő és Kórháztechnikai Igazgatóság

OGYÉI szervezeti felépítése Országos Gyógyszerészeti Intézet Főigazgatóság Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet Országos Élelmezés– egészségügyi Főigazgatóság Ellenőrzés és Technológiai Főigazgatóság Gazdasági Főigazgatóság

Miért jött létre? GYEMSZI funkcióit újragondolták: ÁEEK, OGYÉI Az európai folyamatokba való intenzívebb integráció elősegítése – Klinikai vizsgálatok szabályozásának változásai – Uniós folyamatokhoz való alkalmazkodás (pl.: elektronikus beadás, GMP) Az étrend-kiegészítők területén a szabályozás és a felügyelet újragondolása A gyógyszerpiac egységes felügyeletének megteremtése

Célok és eszközök Egy új modern, rugalmas, hatékony és erős hatóság létrehozatala – Eszközök: Tevékenységek teljes körű átvilágítása Új szervezeti struktúra kialakítása Fejlesztések (IT, infrastruktúra, képzés) Új jogszabályi környezet megteremtése Erős network kialakítása Felelősségviszonyok átalakítása Egyetemekkel új kapcsolatok megteremtése Ösztöndíj programok indítása a gyógyszerész és orvos hallgatók számára

Célok és eszközök A szabályozás áttekintése és a jogszabályi környezet átalakítása Az új intézet struktúrájának kialakítása, véglegesítése Transzparens működés, átlátható szabályok Erős szakmai és hatósági felügyelet a gyógyszer és az étrend-kiegészítők piaca felett Érintett csoportokkal új típusú viszony kialakítása – Gyógyszeripar – az egyesületeken keresztül, Magyosz, Magyott, AIPM, – Gyógyszerész Kamara – Nagykereskedők – Egyetemek

Célok és eszközök Az Intézet szakmai aktivitásának növelése – pl. Magyarország szerepének növelése a centralizált eljárások és más uniós folyamatok terén A klinikai vizsgálatok számára hatósági, jogszabályi és informatikai háttér biztosítása Az egészséges táplálkozással kapcsolatos programok támogatása A technológiai értékelés szerepének erősítése Intenzívebb részvétel a graduális és posztgraduális képzésben Népegészségügyi programokhoz való kapcsolódás lehetséges területei