„Kiskőrös és Térsége Ivóvízminőség-javító Projekt” KEOP-1.3.0/

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A rehabilitációs járadékban részesülő személyek (re)integrációs esélyeinek növelése a munkaügyi központok segítségével Vincze Györgyné Pécs, április.
Advertisements

Taksony település ivóvízminőség javító program október szeptember 13. KEOP Beruházás összköltsége nettó:
ÁROP /C/A A leghátrányosabb helyzetű kistérségek fejlesztési és együttműködési kapacitásainak megerősítése.
Társasházi Közös Képviselők Klubja – Csepel ( )
A projekt építési tevékenységének megvalósítása A megvalósítás menete: •Generál-kivitelező kiválasztása •Munkaterületek átadása • Heti koordinációs megbeszélések.
A Pécsi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
Dél-Alföldi régió Ivóvízminőség-javító Program Mórahalom, július 02.
A Szociális Ágazati Portál (SZÁP)
Magyar bankok termékei, speciális banki konstrukciók
TÁMOP /A
Látássérültek közösségi mentorainak képzése és foglalkoztatása TÁMOP /
„ Tiszaalpár Nagyközség szennyvízelvezetése és tisztítása a település vonzó természeti környezetének, felszíni és felszín alatti vizeinek megóvásáért”
„A szakképzés koordinációjának lehetőségei a Dél-Dunántúli Régióban” Egy konferencia „beharangozója”
Lorem ipsum Széchenyi Programirodák bemutatása ELTE Innovációs Nap február 23.
Európai Uniós támogatásokat kezelő intézményrendszer a környezeti fejlesztésekben Kiss Pál 2007/04/20 Igazgató Fejlesztési Igazgatóság Környezetvédelmi.
BAKS KÖZSÉG SZENNYVÍZCSATORNÁZÁSA ÉS SZENNYVÍZTISZTÍTÁSA
MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Ügyfélbarát ügyintézés, partneri kapcsolat a pályázatkezelésben – Az Új Széchenyi Terv pályázatok tanulságai Biró.
Az ÚMVP intézményrendszere
Főigazgatói értekezlet A KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVVEL KAPCSOLATOS KIRENDELTSÉGI FELADATOK AZ ÁLLÁSKERESÉSI MEGÁLLAPODÁS LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSAI november.
A települések polgári védelmi sorolásának szabályai Jogszabályi háttér § §114/1995. (IX. 27.) Korm. rendelet a települések polgári védelmi besorolásának.
Regionális Civil Egyeztetések (RECE) Program Helyzetelemzés tapasztalatai Oprics Judit Társadalmi egyeztetés támogatása program vezetője október.
SZAKMAI PROGRAM január – június 30. A KÖZMŰVELŐDÉS ORSZÁGOS SZAKFELÜGYELETE ÁLTAL TETT ÉSZREVÉTELEK ÉS JAVASLATOK MEGVALÓSÍTÁSÁNAK ELŐSEGÍTÉSÉRE.
1 Megváltozott szerepben a megyei önkormányzatok! Tájékoztatás a megyei önkormányzatok feladatairól és azok szociálpolitikát érintő kapcsolódási pontjairól.
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
FELELŐS SZAKMAI SEGÍTŐ EREDMÉNY NFT (CSF) végrehajtásáért felelős szervezet kijelölése: kormány NFT végrehajtási rendjének kialakítása: NFT munkacsoport,
számú főút Jászberény elkerülő szakasz II. ütem
Web: Boros Áron ügyvezető OTP Hungaro-Projekt Kft. Félixfürdő, május 18. Egyszerűen a siker felé EU és üzlet.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
A pályáztatási eljárás általános bemutatása, kiemelt projektek Tóbiás Zoltán Osztályvezető KvVM FI 2007.április 26.
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium EKOP projektjeinek jelene és jövője dr. Rupp Zoltán főosztályvezető E-közigazgatásért felelős helyettes államtitkárság.
AZ ÁNTSZ HATÓSÁGI FELADATMEGOSZTÁSÁNAK ÉS MŰKÖDÉSI RENDSZERÉNEK VÁLTOZÁSAI
Marginalitás és jól-lét – kibékíthető koncepciók? Inkluzív társadalom – jól-lét – társadalmi részvétel A Kodolányi János Főiskola szakmai konferenciája.
A pályázat bemutatása – gyakorlati szempontból
Projekt eredményeinek disszeminációja – 2. és 12. fejlesztési elem ÁROP- 1.A „Szervezetfejlesztés a konvergencia régióban lévő önkormányzatok számára”
Nagy István Debreceni Egyetem Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Kar Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki Levelező FÉLÉVES GYAKORLAT.
TÁMOP /09 Az önkéntesség elterjesztése Az elszámolhatóság feltételei.
2014. június 12. Lackó Péter Clarity
Könyvtári fejlesztési koncepció a községekben, megvalósítási lehetőségek Dr. Kenyéri Katalin NKÖM Könyvtári Főosztálya 2005.
RICSE KÖRZETI VÍZMŰ Vízbázisvédelmi Projekt Összeállította: Dr. Deák János Projekt műszaki vezető
Az önkormányzati feladatellátást támogató informatikai infrastruktúra felülvizsgálata (ÁROP-1.A „Szervezetfejlesztés megvalósítása a.
INNOLEARN KONFERENCIA Gödöllő, szeptember 26.
A közszolgáltatásokra kifejlesztett általános együttműködési modell GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNÁL Gyál, szeptember 30.
A nemzeti programokon kívüli szakmai kihívások
SZÉCHENYI PROGRAMIRODA TEVÉKENYSÉGEINEK, FELADATAINAK BEMUTATÁSA KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI IRODÁK.
Az ivóvízminőség- javító projektek helyzetének bemutatása a KEOP-ban Czinege Anett június 11.
Vidékfejlesztési Program Kovács Melinda Projektmenedzser Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.
„Hatásvizsgálat” c. tanulmány szennyvíz és hulladék témakörben szerzett tapasztalatai „Fenntartható települések” workshop Tokaj, július Csillag.
INDULNAK AZ ÚJ, KKV-K VERSENYKÉPESSÉGÉT SEGÍTŐ EU- PÁLYÁZATOK MÁTHÉ PÉTER VEZETŐ TERVEZŐ, DDRFÜ.
Belügyminisztérium Önkormányzati Koordinációs Iroda ÁROP „Önkormányzati fejlesztések figyelemmel kísérése”
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. ÚJSZÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA „Műltunk.
Állam és az önkormányzatok feladatmegosztása, tervezett változások Gödöllő, június 24.
Helyszíni ellenőrzés Grigely Győző, KDRFÜ. Az ellenőrzés jogi háttere Támogatási Szerződés, ÁSZF 10. pont „Kedvezményezett a Szerződés aláírásával kötelezettséget.
Megyei tervezői workshop módszertana Varga Péter december 4.
Mitől innovatív egy vállalkozás? Nyert a pályázatom! Hogyan tovább? Segítünk a megoldásban!
A területfejlesztés megújult rendszere február 5. Baranya Megyei Önkormányzat.
A SZÉCHENYI PROGRAMIRODA KONCEPCIÓJA A TÁMOGATÁSI SZOLGÁLTATÁSOKRÓL.
Változások és eredmények a GINOP 5. 2
Projektzáró rendezvény
Vízellátó-hálózatok, ivóvízminőség-javítás lehetőségei, módszerei
„Önkormányzati kapacitásépítés norvég‐magyar együttműködéssel” projekt
SZÖM II. ÖNÉRTÉKELÉS TAPASZTALATAI
A foglalkoztatási paktumok működési tapasztalatai – a siker fokmérői
Megújul városunk egyik főútja, a Mártírok útja
„Önkormányzati Fejlesztések Figyelemmel Kísérése II.”
Projekt ismertető Egészségügyi alapellátáshoz kapcsolódó
NYITÓ KONFERENCIA Egészségügyi alapellátáshoz kapcsolódó
„Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, 2009.
Szakiskolai fejlesztési program
RSZTOP „Közterületen élők számára természetbeni juttatás biztosítása” Megvalósítás a partneri együttműködés tekintetében a kiegészítő étkezés.
Előadás másolata:

„Kiskőrös és Térsége Ivóvízminőség-javító Projekt” KEOP-1.3.0/

ÁROP azonosító számú, „Önkormányzati fejlesztések figyelemmel kísérése” című projekt záró rendezvénye Előadás Helyszín: Belügyminisztérium Időpont: június óra I. Előzmények, a fejlesztés szükségessége Az uniós csatlakozást követően az EU-normáknak megfelelő új, a korábbiakhoz képest jóval szigorúbb határértékek kerültek előírásra az ivóvíz minőségére vonatkozóan. A térség vízművei által szolgáltatott ivóvíz minősége arzén, ammónium, vas, mangán tekintetében meghaladta az uniós határértékeket ezért vált szükségessé a vízmű-telephely fejlesztése, korszerű technológia kialakítása. A projekten belül felújítási- és hálózatrekonstrukciós munkák zajlanak, valamint új vízkezelő berendezés kerül telepítésre, melynek üzembe helyezéséig előfordulhat, hogy a felhasználó szembesül a vízben lévő magas vastartalom okozta lerakódásokkal, ennek azonban egészségre ártalmas hatása, közegészségügyi kockázata nincsen. Cél: 15 település közel fős lakosságának biztosítani tiszta ivóvizet

„Kiskőrös és Térsége Ivóvízminőség-javító Projekt” KEOP-1.3.0/ II. A projekt kialakítása : Kiskőrös és Térsége Ivóvízminőség-javító Társulás megalakulása : KEOP-1.3.0/ számú pályázat benyújtása : Támogató levél Támogatási intenzitás: 82,270491% A projekt nettó összköltsége: Ft Az elnyert támogatás összege: Ft

„Kiskőrös és Térsége Ivóvízminőség-javító Projekt” KEOP-1.3.0/ III. A műszaki megoldás 14 településnél a saját vízbázisára alapozott ún. önálló megoldás, amelyben a helyben, kutakkal felszínre hozott rétegvizet, nyersvizet hozzuk előírás szerinti állapotba. Egy településnél, illetve településrésznél sor kerül egy olyan kistérségi rendszer megvalósítására, amelyben az egyik településen a jobb adottságok kihasználásával előállítjuk az előírt minőségű vizet, amelyet távvezetéken juttatunk el a másik településre, ahol megteremtjük a víz fogadásának szakszerű feltételeit.

„Kiskőrös és Térsége Ivóvízminőség-javító Projekt” KEOP-1.3.0/ IV. A projekt nehézségei A projektben résztvevő települések számából (15 településről van szó), a különböző műszaki megoldásokból, a projekt összköltségvetésének összegéből is adódtak olyan problémák, melyekre az önkormányzatoknak megoldást kellett találniuk, de önmaguktól nem lettek volna képesek rá. A BM ÖKI munkájával folyamatosan segítette, koordinálta a projektet, a projektmenedzsment szervezetével történő folyamatos kapcsolattartás formájában.

„Kiskőrös és Térsége Ivóvízminőség-javító Projekt” KEOP-1.3.0/ V. Önerő-biztosítás Az érintett önkormányzatok nem minden esetben tudták kigazdálkodni az uniós pályázatokhoz szükséges önerőt. A probléma megoldása érdekében a Magyar Állam átvállalta az önkormányzatok önrészét és kiemelten segíti az ivóvízminőség-javítás tekintetében érintett önkormányzatokat a feladat teljesítésében. Az önerő kezelésével és annak lehívásával kapcsolatos gondjainkban is nagy segítséget kaptunk ettől a szervezettől. A lehíváshoz szükséges eljárásrenddel kapcsolatos ismeretekről szakmai tájékoztatásokat tartottak. Az országos road show-kon sok fontos információval ismertettek meg: ezek rendre azokra a témákra fókuszáltak, amelyek az önkormányzat és a társulás életében aktuálisan fontosak voltak.

„Kiskőrös és Térsége Ivóvízminőség-javító Projekt” KEOP-1.3.0/ VI. Segít a BM Önkormányzati Koordinációs Iroda A BM ÖKI nyomon követi az önkormányzati fejlesztéseket, a hatékony forrásfelhasználást a rendszeres monitorozás által, ugyanakkor - tapasztalataink szerint - nem az ellenőrzés az elsődleges feladata, hanem a koordináció, a problémák feltárása és azok megoldása, amiért mi is köszönettel tartozunk. A támogatói oldalon intézményi átszervezések történtek: az NFÜ, a KFF, a KSz szervezetrendszere megváltozott. Az ezekkel a szervezetekkel való kapcsolattartásban nagyon sokat segített az ÖKI. Segítettek abban, hogy az adott szervezeten belül az illetékesekhez forduljunk felmerülő problémáinkkal, és nem egy esetben személyes jelenlétükkel közvetítve támogatták a projektet. Segítettek a közreműködő hatóságokkal való kapcsolatfelvételben, kapcsolattartásban, az elakadt folyamatok továbblendítésében egyebek mellett a Magyar Államvasutak, a Közútkezelő, vagy adott esetben a katasztrófavédelem szervezetét illetően. Ezek a szervezetek a BM ÖKI segítsége nélkül nem tekintettek volna minket egyenrangú partnernek a kommunikáció során.

„Kiskőrös és Térsége Ivóvízminőség-javító Projekt” KEOP-1.3.0/ VI. Segít a BM Önkormányzati Koordinációs Iroda A kormányzat felismerte, hogy a 2001 és 2008 között nem haladó ivóvízminőség-javító programot fel kell gyorsítani, és megteremtette ennek jogi hátterét rendeletekkel és jogszabályokkal is. Ez mind kevés lett volna, és ekkor még segítségül küldte a BM ÖKI-t, amelynek munkatársai a projektet folyamatosan monitorozták, a projektbe való bekapcsolódásról helyzetjelentést kértek, a megvalósulás ütemét folyamatosan figyelemmel kísérték, megoldási javaslatokat dolgoztak ki a felmerülő problémákra, módszertani segédleteket, különböző szakmai segédanyagokat bocsátottak a társulás rendelkezésére, felhívták a figyelmet a jogszabály-változásokra.

„Kiskőrös és Térsége Ivóvízminőség-javító Projekt” KEOP-1.3.0/ VII. A projekt jelenlegi állapota Önálló vízellátó rendszerhez kapcsolódó tervezői és generálkivitelezői feladatok ellátása: Három csoportba osztva a tagönkormányzatokat, három ütemben halad a projekt: - a kisebb költségvetésűek esetén 95%-os a készültség és megindultak a próbaüzemek. - a közepes költségvetésű projektek készültsége eléri a 70 %-ot. nagy költségvetésű projektek esetén 50 %-os a készültség. Összességében 76 %-os a kivitelezés állapota.

„Kiskőrös és Térsége Ivóvízminőség-javító Projekt” KEOP-1.3.0/ További információkat a Kiskőrös és Térsége Ivóvízminőség-javító Önkormányzat honlapján találhatnak:

„Kiskőrös és Térsége Ivóvízminőség-javító Projekt” KEOP-1.3.0/ VIII. Köszönet a BM ÖKI-nek Külön szeretném megköszönni Számadó Róza Főosztályvezető Asszonynak, Mező József műszaki szakértőnek, Kivés Zoltán projektmenedzsment szakértőnek, Szilágyi Ildikónak (BM Gazdasági Főosztály) a projekt ütemtervszerű megvalósítását segítő támogatását. A BM ÖKI tevékenységére szükség van jelenleg is, és szükség lesz a jövőbeni projektek zökkenőmentes megvalósulásában segítséget biztosítani tudó tapasztalati összefoglalók, módszertani segédletek készítése révén. A jövőben is számítunk segítő együttműködésükre. A közigazgatási reform kulcsszavai a partnerség és az együttműködés, illetve a szakértői támogatás és a tudáshoz való hozzáférés biztosítása, a helyi tudásra és preferenciákra alapozott külső beavatkozás. Ennek megfelelően kaptunk Önöktől segítséget.

Köszönjük, hogy nem azt keresték, mi miért nem működhet, hanem mindvégig a megoldásra koncentráltak.

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!