Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Magyar bankok termékei, speciális banki konstrukciók

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Magyar bankok termékei, speciális banki konstrukciók"— Előadás másolata:

1 Magyar bankok termékei, speciális banki konstrukciók
az önerő és az utófinanszírozás miatt szükségessé váló forrásokról, megoldási lehetőségekről e-mai:

2 Konzorciumunk … tagjai:
Benedek Kft. :: a Benedek-Cégcsoport képviseletében Merten & Martienssen Kft. :: a Merten Csoport Magyarország képviseletében Merten Management GmbH. :: a Merten International Group képviseletében Kiemelt együttműködő partner: CIB Bank, igény esetén, egyéb finanszírozókat is bevonunk.

3 Komplex Stratégiai Fejlesztési Megoldások!
Erősségeink Több száz szervezeti munka tapasztalata :: kiterjedt kapcsolatrendszer az önkormányzatokkal és a versenyszférával, Helyi képviselet :: országos hálózat, Ausztriai- és magyarországi közös projektek :: nemzetközi háttér, Pénzügyi erőforrások felkutatása és segítségnyújtás :: finanszírozási megoldások szállítása, Személyre szabott megoldások, A fejlesztés teljes életciklusát lefedni képes szakmai háttér: Komplex Stratégiai Fejlesztési Megoldások!

4 Általános szolgáltatásaink
finanszírozási megoldások, komplex pályázati projektmenedzsment, komplett menedzsment megoldások (pl.: ISO 9001:2000 és ISO 14000, projektmenedzsment és folyamatirányítás), elektronikus dokumentum- és folyamatkezelő rendszerek, szervezeti átvilágítás, ingatlan-értékbecslés, ingatlan-vagyonkataszter, könyvelés, könyvvizsgálat és adótanácsadás, szabályzatok, környezetgazdálkodási tanácsadás és tervezés, településrendezési tanácsadás és tervezés, marketing tanácsadás.

5 A fentiekben vázolt együttműködés alapja
Komplex szolgáltatási csomag a fejlesztési elképzelések és tervek megvalósításához az alábbi teljes körű vagy adott részterületre vonatkozó szolgáltatásainkkal: Széleskörű, partneri együttműködésen alapuló regionális, térségi és települési területfejlesztési és intézményfejlesztési koncepciók elkészítésének koordinációja, azok elkészítésében részvétel, projektek, programok, tervek készítése és menedzselése. A települési, területfejlesztési és intézményfejlesztési koncepciók, tervek megvalósításához szükséges pénzügyi erőforrások felkutatása és azok előteremtéséhez szakmai segítségnyújtás, a következő (akár külön-külön választható) kiegészítő szolgáltatásokkal:

6 Ajánlott szolgáltatáscsomagunk

7 Folyamatlépések I. Projektgenerálás I.
Megrendelő által előre meghatározott irányvonalak meghatározását követően kiválasztjuk és ismertetjük a követelményeknek megfelelő pályázati kiírásokat (pályázatfigyelés), valamint javaslatot teszünk a célok eléréséhez szükséges pályázati csomagokra, és a finanszírozási lehetőségekre.

8 Folyamatlépések II. Projektgenerálás II.
Megrendelő és Tanácsadó közötti folyamatos információcsere során az alkalmasnak tartott kiírásokról egy projekthez kapcsolódó koncepcióterv (előzetes, rövidített döntés előkészítő tervdokumentáció) elkészítése.

9 Projektelőkészítő menedzsment I.
Folyamatlépések III. Projektelőkészítő menedzsment I. Az előzetes koncepcióterv alapján megtörténik az előkészítő projektterv készítése.

10 Projektelőkészítő menedzsment II.
Folyamatlépések IV. Projektelőkészítő menedzsment II. Előkészítő projektmenedzsment: segítségnyújtás hiányzó önerő banki finanszírozásához és partnerkeresés beruházásokhoz.

11 Projektelőkészítő menedzsment III.
Folyamatlépések V. Projektelőkészítő menedzsment III. Projekttámogató dokumentációk (megvalósíthatósági tanulmányok, tervek, stb.) elkészít(tet)ésének koordinációja a pályázat megiratásának döntéséig, és a dokumentációk ill. ötletek kísérése Megrendelő döntéséig a megfelelő finanszírozási konstrukció megtalálása ill. kialakítása érdekében (lsd. CIB Bank).

12 Solymosi Tamás :: Dudás Adrienn
Speciális banki termékek CIB Bank Solymosi Tamás :: Dudás Adrienn

13 Pályázatírás, pályázatfigyelés
Folyamatlépések VI. Pályázatírás, pályázatfigyelés A pályázat elkészítéséhez szükséges dokumentációkat, információkat Megrendelő a rendelkezésünkre bocsátja. (A pályázathoz esetleg szükséges szakértői munkák, dokumentációk – megvalósíthatósági tanulmány, tervek, stb. – biztosítása és átadása is ide értendő).

14 Projektmenedzsment :: Monitoring I.
Folyamatlépések VII. Projektmenedzsment :: Monitoring I. Cél: A projektek alkalmazásának és a kivitelezésnek kísérése. A javítási potenciálok azonosítása, előterjesztése. Munkametodika: Dokumentáció-vizsgálat. A felülvizsgálat során a projektáttekintések tervezése és kivitelezése, a tevékenységlista vezetése. Monitoring adatok szolgáltatása. Jelentéskészítés.

15 Projektmenedzsment :: Monitoring II.
Folyamatlépések VIII. Projektmenedzsment :: Monitoring II. Tartalom: Részletes kivitelezési projektterv, szükség esetén szakértők bevonása témától függően, projektkoordináció és adminisztráció, pénzügyi menedzsment, projekt ellenőrzés, műszaki készültségi fok ellenőrzés, jelentéskészítés a monitoring adatok alapján, felelős műszaki vezető.

16 A fejlesztésekkel kapcsolatos problémák
A projektek nincsenek kellően megfogalmazva, a dokumentációk és a csatolandó mellékletek időben nem állnak rendelkezésre, vagy csak részben készülnek el, az önerő előteremtése (lsd. CIB Bank :: EU Támogatás Társfinanszírozó Hitel), támogatás-visszafizetési garanciák, biztosítékok kérdése (lsd. CIB Bank :: EU Bankgarancia), az utófinanszírozás időszakának áthidalása (lsd. CIB Bank :: EU Támogatás Megelőlegező Hitel), menedzsment kapacitások hiánya (lsd. projektmenedzsment és monitoring), a fenntarthatóság, partnerség, térségi szemlélet, esélyegyenlőségi szempontok, környezettudatos gondolkodás, nyilvánosság figyelembevételének hiánya.

17 Köszönjük figyelmüket
Köszönjük figyelmüket! PORTA Konzorcium Alf Martienssen :: Benedek Csaba  +36 (1) ::  +36 (1) CIB Bank Solymosi Tamás :: Dudás Adrienn


Letölteni ppt "Magyar bankok termékei, speciális banki konstrukciók"

Hasonló előadás


Google Hirdetések