Wesselényi Miklós Középiskola, Szakiskola és Kollégium Nyíregyháza.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TANULÓSZOBA FÉLÉVI BESZÁMOLÓ
Advertisements

Európai Lányok prezentációja Révai Miklós Gimnázium és Kollégium Győr,
„Ezt egy életen át kell játszani”
Értékek az értékelésben Mik a fontos kérdések?
Az együttműködés színterei a segítő pedagógus szemszögéből
Integrált oktatás az 50 éves Trefort SZKI-ban
A vezetőtanáron „innen és túl” Szivák Judit ELTE PPK
Informatika v á rosi munkak ö z ö ss é gi foglalkoz á sok hatása az iskolában folyó tehetséggondozásra.
Zákányszéki Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény prezentációja 2009.
Gyakorlatvezető mentortanárképzés
Tanítók: egy szakmacsoport az adatok tükrében Nagy Mária, Országos Közoktatási Intézet Tanítóság: szakma, mesterség, hivatás Előadóülés. MTA, június.
Integrációs és képesség-kibontakoztató felkészítés az intézményekben Bedőné Fatér Tímea IPR szakértő Integrációs szaktanácsadó
Jól látható, hogy a vendéglátás-idegenforgalom, és a mezőgazdasági szakmacsoportok a legelérhetőbbek, illetve legkeresettebbek. Ezeket a gépészet és a.
Középpontban a fejlődés
. Magyar Termék Nagydíjjal ismerték el az Országos kompetenciamérést, mint szolgáltatást.
Dominó Általános Iskola magatartásmódosító programja
TÁMOP / jelű Együtt, hogy jobb legyen című projekt Kettős mentorálás Készítette: Bagi Lászlóné február 24. Hódmezővásárhely.
A szaktanácsadó segítő szerepe
Simon Gabriella A papíralapú portfólió
Egyéni fejlesztési tervek készítése és használata az iskolában
Ha javítani szeretnénk az eredményeken
Az oktatási gyakorlat fejlesztése
A tanulók felkutatásának és beiskolázásának folyamata Iskolai, önkormányzati kapcsolati táblázat Névtáblázat (adatbázis) Települési útvonal Tájékozató.
Minőségfejlesztés Szülői elégedettség mérés március Készítették: Kemény Viktória, Pástiné Rozinay Ágnes, Tölgyesi Henrietta.
A HEFOP PÁLYÁZAT EREDMÉNYEI A GYAKORLATI KÉPZÉSBEN.
 Iskolák magatartása  Tanulók motiváltsága  Szülők elhivatottsága  Gyermekjóléti Szolgálatok, családsegítők, gyámok, nevelőszülők véleménye JULI.
2010/2011.  az óvoda-iskola átmenet megkönnyítése.
A VÍZ. A témahét célja az volt, hogy: a mindennapi órák és a tanagyag szorításán engedve a kijelölt célcsoportba tartozó diákok (9/a, 9/b) egy héten át.
A jogszabályi változások megvalósulása és hatása intézményi szinten Fővárosi helyszín Készítette: Kállai Gabriella ONK, Budapest november 4.
A mérés, értékelés szerepe, módja, lehetőségei a tehetség felismerés és a tehetséggondozás területén Ráduly Zsolt.
A 2007/2008-as tanév bemeneti kompetenciaméréseinek tapasztalatai a Rétközi Szakiskolában.
PÁLFFY MIKLÓS KERESKEDELMI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA.
Eötvös Loránd Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium Kaposvár (volt Rippl-Rónai)
Üdvözöljük Önöket a március. 21 bemutatóján.
Idegenforgalmi, Kereskedelmi és Vendéglátó Szakképző Iskola Sopron Kompetencia mérések azok visszajelzései és hatása a napi munkára.
Hefele Menyhért Építő- és Faipari Szakképző Iskola Szombathely.
Mérés-értékelés konferencia március 12. Szolnok.
Mérés-értékelés konferencia március 28. Eger.
Önértékelési kézikönyv október 5-i módosítása alapján
ÁRPÁD SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM, SZÉKESFEHÉRVÁR Tóth Ágnes MÉCS vezető.
9-10-es bemeneti mérések és visszajelzések Barabás György M ű szaki Szakközépiskola és Szakiskola Sárvár.
Szakiskolai Fejlesztési Program M.Zs.Gimnázium,Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium Tiszabercel telephely.
MÉCS CSEPELI VENDÉGLÁTÓIPAR SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA 1212 BUDAPEST PETŐFI TÉR 1. telefon/fax:
Köszöntjük a konferencia résztvevőit! Szakiskolai fejlesztési program Mérés-értékelés projekt konferenciája november 5. Pilisborosjenő.
Trefort Ágoston Szakképző Iskola Sátoraljaújhely.
A szakiskolai kompetenciamérés tapasztalatai Jókai Mór Szakképző Iskola Bonyhád.
Inczédy György Szakközépiskola és Szakiskola Iskolánk idén 125 éves, a térség legrégebbi szakképző intézménye. Szakmák Vízvezeték- és vízkészülék-szerelő,
PÉCSI KERESKEDELMI, IDEGENFORGALMI ÉS VENDÉGLÁTÓIPARI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA.
Motiváció és ellenőrzés az informatika órákon
A 2007/2008. tanév bemeneti kompetenciamérés tapasztalatai
SZFP II. Mérés-értékelés Fejlesztési Szakterület
Az iskola legfontosabb statisztikai adatai
Széchenyi István Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola
Móricz Zsigmond Gimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium
Szakiskolai kompetenciamérés tapasztalatai
Varró István Szakiskola, Szakközépiskola és Kollégium
Szent László Középiskola Szekszárd
Néhány adat a 2016/2017-es tanévről
Regionális konferencia
Regionális konferencia
Kakusziné Körtvélyesi Anikó
A szobor benne van a kőben, csak ki kell bontani belőle A szobor benne van a kőben, csak ki kell bontani belőle! Michelangelo.
A szakiskolai kompetenciamérés tapasztalatainak hasznosítása
TANULÓINK SZFP-II programban résztvevő osztályok:
Tolna Megyei Önkormányzat Hunyadi Mátyás Középiskolája és Szakiskolája
Fő épület 1. Oktatás módszertani megújulás Kooperatív tanulási módszer Projekt alapú módszer.
Dobos C. József Vendéglátóipari Szakképző Iskola Budapest
A mérés jövője, az eredmények intézményi felhasználása
Bolyai Farkas Szakképző Iskola
Országos kompetenciamérés 6. évfolyam (2017)
Előadás másolata:

Wesselényi Miklós Középiskola, Szakiskola és Kollégium Nyíregyháza

Pillanatképek

Statisztika Iskolánkban hat 9-es és öt 10-es szakiskolai osztály van. Iskolánkban hat 9-es és öt 10-es szakiskolai osztály van. Közülük két-két osztályt mértünk. Közülük két-két osztályt mértünk. Az osztályokból a tanulók átlagosan 88%-ban vettek részt a kompetenciamérésben. Az osztályokból a tanulók átlagosan 88%-ban vettek részt a kompetenciamérésben. A mérőlapok javítását az osztályfőnökök és a mérés-értékelés csoport tagjai végezték. A mérőlapok javítását az osztályfőnökök és a mérés-értékelés csoport tagjai végezték.

Értékek feldolgozása A szöveges eredményeket az osztályfőnökök segítségével értelmezték a diákok. A szöveges eredményeket az osztályfőnökök segítségével értelmezték a diákok. A kollégák „kiskonferencia” keretében tájékozódhattak tanítványaik eredményéről. A kollégák „kiskonferencia” keretében tájékozódhattak tanítványaik eredményéről. A szülők szülői értekezleten láthatták és az osztályfőnök segítségével értelmezhették, gyermekük eredményeit. A szülők szülői értekezleten láthatták és az osztályfőnök segítségével értelmezhették, gyermekük eredményeit.

Tanulói visszajelzések Akadtak olyan diákok, akik megoldották, mert most ez volt a feladat. Akadtak olyan diákok, akik megoldották, mert most ez volt a feladat. Néhányan nem sokáig gondolkodtak rajta, hiszen nem kapnak rá jegyet. Néhányan nem sokáig gondolkodtak rajta, hiszen nem kapnak rá jegyet. Voltak olyan diákok, akik kevésnek tartották a feladatokra kapott időt. Voltak olyan diákok, akik kevésnek tartották a feladatokra kapott időt. A tanulók többsége érdekesnek tartotta. A tanulók többsége érdekesnek tartotta.

Szülői visszajelzések Szülői értekezleten a szülők (átlag) 30%-a vett részt. Szülői értekezleten a szülők (átlag) 30%-a vett részt. A szöveges eredmény elolvasása után az osztályfőnök segítségével értelmezték az eredményt. A szöveges eredmény elolvasása után az osztályfőnök segítségével értelmezték az eredményt. Úgy érződött, mintha egyszerűen elfogadták volna, hogy a tesztlapok kitöltése volt a gyerekük feladata, és azt teljesítették. Úgy érződött, mintha egyszerűen elfogadták volna, hogy a tesztlapok kitöltése volt a gyerekük feladata, és azt teljesítették. Az osztályfőnökök fejlesztő javaslatait meghallgatták, a szülők azokon kívül külön javaslatot nem tettek. Az osztályfőnökök fejlesztő javaslatait meghallgatták, a szülők azokon kívül külön javaslatot nem tettek.

Pedagógus visszajelzések A mérés előtti tájékoztatás ellenére nehezen motiválhatók a diákok. A mérés előtti tájékoztatás ellenére nehezen motiválhatók a diákok. A diákokat tanító kollégák a szöveges eredményt látva úgy vélik, hogy a további fejlesztés még pozitívabb eredményt hoz. A diákokat tanító kollégák a szöveges eredményt látva úgy vélik, hogy a további fejlesztés még pozitívabb eredményt hoz. A programiroda visszajelzése (a legjobb hozzáadott értéket az iskolánk érte el) örömmel töltötte el kollégáinkat. A programiroda visszajelzése (a legjobb hozzáadott értéket az iskolánk érte el) örömmel töltötte el kollégáinkat.

A visszajelzések értékelése A szülők és diákok részéről visszafogott volt az érdeklődés az eredmények iránt. A szülők és diákok részéről visszafogott volt az érdeklődés az eredmények iránt. A kollégák nagyon komolyan vették az értékeket. A kollégák nagyon komolyan vették az értékeket. Tanítási órán a gyerekekkel elemezték az eredményeket, reménykedve a későbbi pozitív hozzáállásban. Tanítási órán a gyerekekkel elemezték az eredményeket, reménykedve a későbbi pozitív hozzáállásban. Gyakorló feladatlapot várnak. Gyakorló feladatlapot várnak.

Fejlesztések A diákok motiválása. A diákok motiválása. Filmek elemzésének „becsempészése” a tanórába. Filmek elemzésének „becsempészése” a tanórába. Tantárgyi munkacsoportok. Tantárgyi munkacsoportok. Pedagógusok számára feladatbank. Pedagógusok számára feladatbank. Egyéni fejlesztési terv. Egyéni fejlesztési terv. A tesztlapokban szereplő feladattípusok megoldása. A tesztlapokban szereplő feladattípusok megoldása.

Javaslatok Technikai fejlődés. Technikai fejlődés. Feladatbank. Feladatbank. Feladatlapok készítése (tanár-tanulónak, tanuló-tanulónak). Feladatlapok készítése (tanár-tanulónak, tanuló-tanulónak). Hasznos továbbképzések. Hasznos továbbképzések.