„Menetrend” Kórházi – Klinikai Területi Szervezet megalakulására vonatkozó speciális és általános szabályok időrendben.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az új kisebbségi joganyag főbb elemei Köszönti Önöket a 15 éves Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Hivatal.
Advertisements

Bevezetési és tájékoztatási követelmények a Budapesti Értéktőzsdén
Szociális nyári gyermekétkeztetés 2014.
LEADER pályázat beadásának menete Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa.
 nov. 4-én fogadták el  szeptemberében lépett hatályba  Cél: alapvető emberi jogok fenntartása+realizálása  Kötelezettségek kikényszeríthetőségéért.
Miniszterelnöki Hivatal, Kisebbség- és Nemzetpolitikáért Felelős Szakállamtitkárság Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Főosztály 376/2007. (XII. 23.) Korm.
Egyesületek működési, szervezeti felépítése
A MEGÚJULT AGRÁRKAMARA BEMUTATKOZIK. A TÖRVÉNY KULCSELEMEI: ALANYI JOGÚ TAGSÁG: mezőgazdaság, élelmiszeripar, agráripar, vidékfejlesztés EGYSÉGES ORSZÁGOS.
Közigazgatási alapismeretek
Az MCsSz működési modellje Asz és SzMSz módosításhoz 2009.
A MOB - történet, feladatok, szervezet
Az Országos Bírói Tanács összetétele és feladatai
375/2007. (XII. 23.) Korm. rendelet a kisebbségi önkormányzatoknak a központi költségvetésből nyújtott feladatarányos támogatások feltételrendszeréről.
Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület ÚMVP IV. tengely LEADER.
A magyarországi cserkészet működési modellje By viri.
Méltányossági elvek a közoktatásban
A Magyar Rendvédelmi Karra vonatkozó jogi szabályozás
1 A 7/2006. GKM RENDELET TERVEZETT MÓDOSÍTÁSA KBSZ SZAKMAI NAPOK Budapest, november 24. dr. Gincsai János főosztályvezető.
ÜZEMBENTARTÓI BALESETVIZSGÁLAT első tapasztalatok
Jogszabályi háttér Alaptörvény Alaptörvény átmeneti rendelkezései
Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengelyes nem horizontális intézkedéseinek és a IV. tengelyes intézkedéseinek végrehajtási folyamata.
1987 – Magyar Könyvvizsgálók Egyesülete
Gazdasági jog III. Előadás Általános szabályok A Gt. általános része.
Egyes társasági formák A korlátolt felelősségű társaság
Projektfejlesztés DDOP /2F VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Kht.
Munkavédelmi Képviselők XVII. Országos Fóruma
PRESBITÉRIUM MIRE IS VÁLLALKOZTAM?!.
Magyar Könyvtárosok Egyesülete Érd, június 15. Bazsóné Megyes Klára.
A Magyar Mérnöki Kamara belső eljárásrendje az Országos Építésügyi és Településrendezési Tanács (OÉTT) munkájához kapcsolódóan Budapest, július 13.
A választási eljárásról szóló évi XXXVI. törvény EP választásra vonatkozó különös részi szabályai Előadó: Dr. Molnár Krisztián főjegyző, TVI vezető.
Tájékoztató a szakmai vizsgaszervezés jogosultságának elnyerésére kiírt pályázatról Huller Gabriella ETI.
Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengelyes nem horizontális intézkedéseinek és a IV. tengelyes intézkedéseinek végrehajtási folyamata.
NAK, Szakképzési Igazgatóság
1 A személyi jövedelemadó 1 %-ának kiutalása, felhasználás elszámolása.
AZ IVÓVÍZVIZSGÁLATOK VÉGZÉSÉNEK, ÉS A LABORATÓRIUMI EREDMÉNYEK JELENTÉSI RENDSZERÉNEK VÁLTOZÁSAI Laczkó András közegészségügyi felügyelő.
Helyhatósági és nemzetiségi választások október 12. FELKÉSZÜLÉS A POLGÁRMESTEREK, HELYI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK ÉS A NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK.
A vis maior esemény bekövetkezését követően az érintett Önkormányzatnak 5 munkanap áll rendelkezésére, hogy azt bejelentse az ebr42 rendszeren, valamint.
KÖZHASZNÚ SZERVEZETEK. irányadó jogszabályok: az egyesületi jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról.
Kamarai működés kettőssége Köztestület (Főtitkári hivatal szerepe a KET eljárásokban Érdekképviselet Választott tisztségviselők és testületek szerepe Főtitkári.
Az MCsSz működési modellje Asz és SzMSz módosításhoz 2009.
1055 Budapest, Nagy Ignác utca 16. ▪ Tel.:  Társasági Törvény, 2006  Konkrét gyakorlati következmények Mit kellett már megtennünk? Mire,
2015. július 15. Budapesti Corvinus Egyetem június  Képzési területenkénti Alprojekt Irányító Bizottságok megalakítása – június
BEVEZETÉS A KOLLEKTÍV MUNKAJOGBA
A választási feladatok ellátásával összefüggő aktuális információk Jegyzői Értekezlet december 3.
Személyi jövedelemadó 1+1% felajánlása, fogadása Simon Réka adóügyi ügyintéző NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága Eljárási Osztály Eger, április.
Munkavédelmi érdekképviselet és érdekegyeztetés Összeállította: dr. Váró György.
CSILLEBÉRC 2015.November Országos Intenzív Képzés és Továbbképzés.
Felvételivel kapcsolatos információk Hrabacsik Mihály.
A közbeszerzések elméleti háttere I. A szeptember 15-től hatályos Kbt. alapján.
Szeged, december 09. Tájékoztató a Magyar Kormánytisztviselői Kar Csongrád megyei területi tisztviselői választásról.
MESZK Gyermekápolás Szakmai Tagozat Beszámoló év Bognár Lászlóné tagozatvezető.
MESZK Gyermekápolás Szakmai Tagozat Szakmai beszámoló Bognár Márta tagozatvezető Bognár Márta tagozatvezető.
Adóügyi aktualitások (Új jegyzői adatszolgáltatások, egészségügyi szolgáltatási járulék) Lukács György igazgató NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága.
A SZAKSZERVEZETEKRE VONATKOZÓ ÚJ SZABÁLYOZÁS Dr. Fodor T. Gábor Ügyvéd Székesfehérvár, május 17.
Helyszíni ellenőrzés Grigely Győző, KDRFÜ. Az ellenőrzés jogi háttere Támogatási Szerződés, ÁSZF 10. pont „Kedvezményezett a Szerződés aláírásával kötelezettséget.
1 Országos szakképzési tanévnyitó igazgatói értekezlet 2010/2011. tanév A tanév rendje és aktuális feladatai Mihálka Nóra vizsgadokumentációs irodavezető.
A Nemzeti Pedagógus Kar Célok, eredmények, választás –
MESZK Gyermekápolás Szakmai Tagozat Beszámoló január-december Bognár Lászlóné tagozatvezető.
FÜZÉKI DÍJ Javaslat a díj eljárásrend megújításra.
1. A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló évi CXL. törvény (Ket.)
Török Ádám, az MTA főtitkára, az AKT elnöke
CIVIL SZAKMAI NAP február 27. Előadók: dr. Bíró Attila dr
A civil és egyéb cégnek nem minősülő szervezeteket érintő anyagi és eljárási szabályok évi változásainak áttekintése.
Minisztériumok, központi közigazgatás
A KOLLEKTÍV MUNKAJOG RENDSZERE
A hivatalos statisztikára vonatkozó új jogszabályok bemutatása Dr
Az Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program (OSAP) tervezete
A Minőségellenőrzési Eljárási Szabályzat
PROGRAMZÁRÁS EMVA –III. – IV. tengely 1.
Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról
Előadás másolata:

„Menetrend” Kórházi – Klinikai Területi Szervezet megalakulására vonatkozó speciális és általános szabályok időrendben.

Átlépés 1. A Kamara Országos Hivatala az alapszabály Kórházi-Klinikai Területi Szervezetre vonatkozó módosításának az Országos Küldöttközgyűlés általi elfogadását követő 5 munkanapon belül – azaz május 19-ig - a Magyar Gyógyszerészi Kamara Országos Szervezetének honlapján, az érintett kamarai tagok számára, közzéteszi felhívását a Kórházi–Klinikai Területi Szervezetbe történő átjelentkezésre. A felhívást és a tájékoztatást – a minél eredményesebb tájékoztatás végett – az intézeti gyógyszertáraknak postai úton és elektronikus levélben is megküldi.

Átlépés 2. A Kórházi-Klinikai Területi Szervezetbe történő átjelentkezés határideje június 30. A határidő jogvesztő!!! Aki addig nem lép át, az már csak a Kórházi-Klinikai Területi Szervezet megalakulását követően teheti ezt meg.

Névjegyzék Az átjelentkezésre nyitva álló határidő lejártát követő 5 munkanapon belül – azaz július 5-ig - a Kamara Országos Hivatala összeállítja a Kórházi–Klinikai Területi Szervezet taglistáját, és azt, mint választói névjegyzéket 15 napra – azaz július 20-ig -, az Országos Hivatal székhelyén kifüggeszti, és az MGYK Országos Szervezetének honlapján betekintésre közzéteszi. Végleges névjegyzék tehát július 23-ra lesz.

Választási szabályok A Kórházi–Klinikai Területi Szervezet területi küldötteinek ajánlása és megválasztása során az Alapszabály 1. számú mellékletét képező Választási Szabályzat rendelkezéseit kell értelemszerűen alkalmazni azzal a kiegészítéssel, hogy a területi szervezet elnökségére háruló technikai szervezési feladatokat az MGYK Országos Elnöksége által kijelölt és e feladatra meghatalmazott alelnök, és az Országos Hivatal együttesen látják el, míg a testületi döntéseket igénylő feladatokat az MGYK Országos Elnöksége.

Választási szabályok- közgyűlés összehívás Alapszabály VI A területi szervezet képviseleti szerve a közgyűlés, amely – ha azt a területi szervezet tagjainak az Alapszabályban meghatározott száma indokolja – küldöttgyűlés formájában is megszervezhető. Első lépésben mindenképp közgyűlést kell összehívnunk. A rendkívüli közgyűlést min. 8 nappal a közgyűlés előtt lehet összehívni.

Választási szabályok- közgyűlés összehívás 2. Elméletileg leghamarabb július 31-re hívható össze a közgyűlés – gyakorlatilag augusztus végén tűnik megvalósíthatónak. Szavazatszámláló Bizottságot kell felállítani. Határozatképesség: ha a tagok több mint fele jelen van. Az ismételten összehívott közgyűlés határozatképes, ha a tagok 10%-a jelen van.

Választási szabályok- közgyűlés összehívás 3. Közgyűlés dönt (így előzetesen ki kell küldeni ezt az anyagot):  Ügyrendről Ügyrendben dönteni kell arról, hány alelnök/hány tagú elnökség legyen. Alapszabály VI Szerint az elnökség 1 elnökből, max. 3 alelnökből, és nem tisztségviselő tagokból áll. Min. 9, max. 11 tagú lehet az elnökség.

Választási szabályok- közgyűlés összehívás 4. Közgyűlés dönt (így előzetesen ki kell küldeni ezt az anyagot):  Szintén a közgyűlés dönt a képviselet formájáról (átalakul-e küldöttgyűléssé) (ha min. 200 tag van, ez lehetséges, ekkor 10 tagonként 1 küldöttet kell választani). Ezért előzetesen küldöttajánlót is ki kell küldeni a közgyűlést megelőzően.

Választási szabályok- a közgyűlést követő teendők Az első közgyűlésen elfogadott ügyrendnek megfelelően jelölési folyamat indul  Elnök  Alelnök(ök)  Elnökségi tagok  Felügyelő bizottság (1 elnök+max. 5 tag)  Etikai bizottság (1 elnök és 5 tag) személyére.

Választási szabályok- 2. közgyűlés/1. küldöttgyűlés Ezt a közgyűlést/küldöttgyűlést legkésőbb október 15-ig kell összehívni (ideális lenne szeptemberben). Szavazatszámláló Bizottságot kell felállítani. A területi ügyintéző szervek, tisztségviselők és nem tisztségviselő tagok megválasztásával a Kórházi-Klinikai Területi Szervezet ekkor alakulhat meg.

Jogi megalakulás A területi szervezetek jogi személyek, ezért a szervezetet Cégbíróságon kell bejegyeztetni.

Költségvetés „A Kórházi–Klinikai Területi Szervezet működési költségeit a megalakulás évében az Országos Szervezet költségvetésének terhére kell biztosítani.” Ezt követően a többi területi szervezethez hasonlóan részesedünk a befizetett tagdíjakból.

Országos küldöttek kérdése „A Kórházi–Klinikai Területi Szervezet képviseleti szerve országos küldötteket felmenő rendszerben első alkalommal a soron következő rendes, négyéves tisztújító választások során választ.” Azaz: a jelenleg területről feljutott, de a Kórházi-Klinikai Területi Szervezetbe átlépő országos küldöttek megmaradnak országos küldöttek a négyéves ciklus végéig.

Összeférhetetlenség 1. „Amennyiben a Kórházi–Klinikai Területi Szervezet képviseleti szerve küldöttgyűlés formájában folytatja tevékenységét, úgy a Kórházi-Klinikai Területi Szervezetben területi küldötté választott személy mandátuma - a megválasztásától kezdődően - összeférhetetlen a korábbi területi szervezetben betöltött területi küldötti mandátumával. Az összeférhetetlenségi eljárásra az Alapszabály 7.7. pontjának szabályait kell alkalmazni.” – Azaz: tagjainknak le kell mondania korábbi területi küldöttségéről.

Összeférhetetlenség 2. „Összeférhetetlen a Kórházi–Klinikai Területi Szervezeti tagság a korábbi területi szervezet bármely ügyintéző szervében betöltött tisztséggel vagy nem tisztségviselő tagsággal is. „ - Azaz: tagjainknak le kell mondaniuk ezekről a tisztségekről. Ajánlás: saját szervezetünkben biztosítsunk lehetőséget nekik a további munkára!

Kórházi Gyógyszerészek XVIII. Kongresszusa Szeged,2012.május