SZERVEZET Szervezeti okok è A felhasználók és az informatikai részleg közötti gyenge kommunikáció è A felhasználók és az informatikai részleg céljai ütköznek.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szoftverminőség, 2010 Farkas Péter. SG - Sajátos célok  SG 1. Termék / komponens megoldás kiválasztása  SP 1.1. Alternatívák és kiválasztási kritériumok.
Advertisements

Egy lépés a munkahely megszerzéséig képzési projekt az aktív munkakeresés témakörében fiatalok számára IFJÚSÁG, IFJÚSÁGPOLITIKA - ÚJ KIHÍVÁSOK előadó:
A Pécsi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
Csoportok (teamek) a projektben. A projekt végrehajtására alakult csoport (team) azokból a szakemberekből áll, akik a projektben a munkát végzik. Ennek.
AZ EURÓPAI KIVÁLÓSÁG MODELL ÉS SZEREPE AZ EU CSATLAKOZÁSBAN STRATOSZ KIADVÁNY 2003.
Projektciklus- menedzsment (PCM)
Heves megye civil szervezeteinek szervezetfejlesztése A program az Európai Unió támogatásával valósul meg. K á rp á tok Alap í tv á ny – Magyarorsz á g.
NEMZETI ÉLELMISZER- TECHNOLÓGIA PLATFORM TEVÉKENYSÉGE Boródi Attila (ÉFOSZ) Budapest, szeptember 24.
A Nemzeti Fejlesztési Terv Logisztika a gyakorlatban Nemzetközi Szakkiállítás Szeptember 12. Jobbágy Valér Nemzeti Fejlesztési Terv és EU Támogatások.
EURÓPAI UNIÓ - VÍZÜGYI KERETDIREKTÍVÁK Bemutató Általánosan a VKI-ről és Magyarország helyzetéről 2005 április.
Projektmenedzsment szeminárium 1 Projektkészítő szeminárium Pályázati technikák gyakorlati alkalmazása.
A határon átnyúló együttműködési programok a as időszakban Hende Csaba Körmend, november 7.
AZ ORSZÁGOS EGYHÁZI TISZK KÜLDETÉSE. A fenntartók elvárásai a TISZK, a Felügyelőbizottság és az intézmények felé Olyan szakképzési intézményrendszeri.
Tanuló (projekt)szervezet a Magyar Nemzeti Bankban
NCA - Önkéntes projektek tervezése és megvalósítása
Az ötlettől a projekttervig
Environmental Compliance Inspection Course Az ellenőrzés megtervezése.
EEgészség Program – Szakmai Napok N K T H – E S K I * március Templar Partnership Company 1 eEgészség program „Egészségügyi Informatikai K+F.
Szervezeti formák.
A projektmenedzsment funkciói és területei
A vállalat szervezete.
Minőségirányítás a felsőoktatásban
Könyvtárvezetési stratégiák, vezetési típusok
Megvalósíthatóság és költségelemzés Készítette: Horváth László Kádár Zsolt.
Fejlesztési, stratégiai útmutató
Integrált területi beruházás és Közösségvezérelt helyi fejlesztés a as programozási időszakban Zsolt SZOKOLAI C.2 Urban development, territorial.
2009. december 8. Pomázi Gyula SZTE felsőoktatási stratégiai szakértő
Ipari középvállalat projektvezetőjének tapasztalatai az integrált vállalatirányítási szoftver bevezetési szakaszában Projektmenedzsment Fórum A kis-
Mentori rendszer a tudásmenedzsment szolgálatában
Dr. Éri Vilma igazgató, Környezettudományi Központ
Minőségdíjak.
HUMÁN TISZK TÁMOP /1-2F számú projekt Szolgáltatásszervezési csoport beszámolója július 02.
7. hét: Az EN ISO 14001:2005 KIR szabvány
3. hét: az ISO 9001:2008-es szabványnak megfelelő
Funkciói, feladatai és területei
Minőség menedzsment 6.előadás
Magyar Nemzeti Élelmiszer-technológiai Platform © Campden & Chorleywood Kht 1 Az MNÉTP megalakulása óta végzett tevékenységek A stratégia kidolgozása.
Munkavédelem és controlling
FELELŐS SZAKMAI SEGÍTŐ EREDMÉNY NFT (CSF) végrehajtásáért felelős szervezet kijelölése: kormány NFT végrehajtási rendjének kialakítása: NFT munkacsoport,
Nagykanizsa és Térsége TISZK Szakképzés – szervezési Kiemelten Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság.
Tóth Zoltán MDSZ alelnök - Stratégiai Bizottság elnöke.
Informatikai projektmenedzsment Oktató: Dr. Rutkovszky Edéné Tantárgykód: I3782 Előfeltétel: I2401 (Rendszerszervezés) Kredit: 4 Számonkérés: kollokvium.
Minőségstandardok a PSZ-ek működésében?
Intézményi minőségfejlesztés (TÁMOP-3.1.8)
LOGISZTIKA Előadó: Dr. Fazekas Lajos Debreceni Egyetem Műszaki Kar.
2014. június 12. Lackó Péter Clarity
VÁLTOZÁSOK AZ ISO 9001 SZABVÁNYBAN 2015.
2003. A környezeti helyzetfelméréstől a környezetirányítási rendszer auditálásáig Dr. Szegh Imre.
Interkulturális mediáció bemutatása - ROMED2-ROMACT Interkulturális mediáció megvalósulása elméletben és gyakorlatban Jászfényszarun ROMED2-ROMACT programon.
Vállalkozásmenedzsment I.
GÖRÖG MIHÁLY tanszékvezető egyetemi tanár BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM Posztgraduális diplomát adó projektvezetés-képzés a BCE-n MAGEOSZ június.
Projektirányítás elmélet - teszt
ELŐREHALADÁS ELLENŐRZÉS AZ ELLENŐRZÉS IGÉNYEI è Az aktualitások feljegyzése è Előrejelzés è Rövid megbeszélések az elvégzendő feladatok irásbeli rögzítésével.
Hálózatok Támogató, segítő szerepek az ifjúsági munkában.
A helyi identitás és kohézió erősítése TOP TOP
Folyamat-, illetve állapotjelentés
Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések SIPOS-KOVÁCS MÓNIKA PROJKETMENEDZSER.
Tervezési folyamat.
TÁMOP /2-2F FVM Dunántúli Agrár-szakképző Központ
Az ötlettől a projekttervig
Projektirányítás elmélet - teszt
Az ISO 9001 jelenlegi helyzete
MIÉRT stabilak (jók??) a minőségrendszereik?.
Vállalati terv bemutató
Szenzor Gazdaságmérnöki Kft.
3. hét: az ISO 9001:2008-es szabványnak megfelelő
PROJEKT MENEDZSER Elkészíti a projekt terveket
A VEZETÉS FOGALMA, FUNKCIÓI
Az SZMBK Intézményi Modell
IRÁNYÍTÁS/ ELLENŐRZÉS
Előadás másolata:

SZERVEZET Szervezeti okok è A felhasználók és az informatikai részleg közötti gyenge kommunikáció è A felhasználók és az informatikai részleg céljai ütköznek è Elégtelen a felhasználók részvétele, bevonása a fejlesztésbe è A vezetőség nem eléggé kötelezte el magát a projekt iránt è A résztvevők nincsenek tisztában a szerepkörükkel OR010/2 EGY PROJEKT SIKERTELENSÉGÉNEK OKAI

SZERVEZET ALAPPROBLÉMÁK OR020/1 è Az adminisztratív, felhasználói és szakmai érdekek összhangba hozása è Projektvezetés és az állandó szervezet közti kapcsolat è Projekt fölötti rendelkezés è Politika, belső erőviszonyok è Felelősség, számonkérés és felhatalmazás

SZERVEZET A PROJEKT TERMÉKET KÉSZÍT OR030/1 ÜZLET FELHASZNÁLÓK ELKÉSZÍTŐK A FELHASZNÁLÓK SZÁMÁRA A KÉSZÍTŐK MUNKÁJÁVAL AZ SZERVEZETI CÉLOK SZOLGÁLATA ÉRDEKÉBEN

SZERVEZET SZERVEZETI HIERARCHIA OR040/1 PROJEKT- VEZETÉS PROJEKT 1 2 SZERVEZETI SZINT SZERVEZET MOZGÁSÁNAK IRÁNYA STRATÉGIAI IRÁNYÍTÁS FŐ FUNKCIÓI AZ SZERVEZET IRÁNYÍTÁSA A STRATÉGIA IRÁNYÍTÁSA A SZAKASZ IRÁNYÍTÁSA A TEVÉKENYSÉGEK IRÁNYÍTÁSA A PROJEKT IRÁNYÍTÁSA SZAKASZ- VEZETÉS SZAKMAI CSOPORT(OK) 3 4 l A SZERVEZET FELADATA, KÜLDETÉSE l A SZERVEZETI CÉLOK MEGFOGALMAZÁSA l A SZERVEZET POLITIKÁJÁNAK MEGHATÁROZÁSA l A STRATÉGIAI MEGKÖZELÍTÉS MEGHATÁROZÁSA l A STRATÉGIA TERV ELKÉSZÍTÉSE l PROJEKTEK KEZDEMÉNYEZÉSE l A STRATÉGIA EGY RÉSZÉNEK MEGVALÓSÍTÁSA (EGY PROJEKT) l A PROJ. SZERVEZET FELÁLLÍTÁSA l ÜTEMTERV ÉS KÖLTSÉG MEGHATÁR. l TEVÉKENYS. ÉS ERŐFORR. TERVEZ. l A CSOPORTOK MEGSZERVEZÉSE l SZAKASZVÉGI TERMÉKEK LESZÁLLÍTÁSA l ÜTEMTERV / KÖLTSÉGTERV BETARTÁSA l TEVÉKENYSÉGEK RÉSZLETES TERV. l SZAKMAI FELADATOK MEGOLDÁSA l MEGHATÁROZOTT MINŐSÉGŰ SZAKMAI TERMÉKEK ELŐÁLLÍTÁSA

SZERVEZET PRINCE SZERVEZETI MODELL OR060/1 INF. DÖNTŐ BIZOTTSÁG PRINCE PROJEKTVEZETŐSÉG PROJEKTVEZETÉS PROJEKTBIZTOSÍTÓ CSOPORT Ügyvezető elnök Felhasználói képviselő Szakmai képviselő Projekt irányító Szakasz irányító(k) Munkacsoport(ok) Adminisztratív koordinátor Felhasználói koordinátor Szakmai koordinátor

SZERVEZET OR050/1 PROJEKT SZERVEZETE A SZERVEZET FELSŐ VEZETÉSE ÜZLET (FELHASZNÁLÓK) MŰSZAKIAK (KÉSZÍTŐK)