Tappancs Állatotthon Alapítvány bemutatója " Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Tündérország - lépj be hozzánk!
Advertisements

2013. Március A Figyelem felhívása a FELELŐS ÁLLATTARÁSRA * Fontos az állatok védelme számunkra * Napjainkban felkapott téma  Média * Fókusz.
A Családoktól tanulunk Kutatást végezte: Hegedűs Réka és Dávid Beáta 2005 Home-Start International Otthon Segítünk Alapítvány MTA Szociológiai Kutatóintézet.
Tíz éves a Filozófiai Kert
Mit tennél, ha minden egyes alkalommal, amikor szerelmes leszel valakibe el kell tőle búcsúznod?
Érintés.
“Nincs semmi, ami oly mértékben pusztítaná a testet, mint az aggodalom, és ha valaki hisz Istenben, akkor szégyellheti magát, ha bármi miatt aggodalmaskodik.”
VIIII. Szalvéta bemutató
A projekt szakmai előzményei Tóth Mónika TÁMOP / Tóth Mónika.
Miért boldogabbak az emberek az egyik országban, mint a másikban?
A pontos idő: 14:2714:2714:2714:2714:27 ORHIDEÁK ORHIDEÁK Zene: Autumn Rose Kattints.
A fotós óriásit alkotott, ahogy összeválogatta a gyerkőcöket és a kutyákat. Imádnivaló!!!
Gondolatok Salkaházi Sára naplójából. Kevésben hűnek lenni nagyon nehéz.A hősies nagy dolgokra mindig hajlamosabbak vagyunk... Míg a kis dolgok mellett.
A barát az, akihez akkor fordulunk, amikor bátorításra van szükségünk.
A Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium és Kollégiumban
Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) Próbaidős tag KÁTÉ
Ha Isten egy pillanatra elfelejtené, hogy én csak egy rongybábu vagyok, és még egy kis élettel ajándékozna meg, azt maximálisan kihasználnám. Talán nem.
Az állatok olyanok, mint az emberek, mert… Ők is szeretnek játszani
UNITED WAY = Emberek az emberekért. Segítsd Te is a UNITED WAY szervezetet, hogy segíteni tudjon! A UNITED WAY olyan országok lakosait segíti, akik alapvető.
a titokban tartott fekete sebész. Dr. HAMILTON NAKI.
Először megtűrnek téged, később nevetnek rajtad, később harcolnak ellened, megtűrnek téged, később nevetnek rajtad, később harcolnak ellened, majd győzöl.
© Reménység Nevelőszülői Hálózat, Dél-Dunántúl
Kutya nélkül élni lehet,de nem érdemes.
A pszichiátriai ellátás szervezeti keretei
AZ ÉLET PILLANATAI.
Tisztelt Bíráló Bizottság!. Mi, a fiatal generáció nagy a csábítást érezünk arra, hogy a jövőt kutatva jóslatokba bocsátkozzunk, hogyan alakul az emberiség.
A Lurkó Győri Kórház Gyermekosztályért Alapítvány 2002 november óta a győri kórház Gyermekosztályán, a Gyermekambulancián és a Gyermek sebészeten játszóházakat,
Üdvözlök mindenkit! A kutyatartással kapcsolatosan szeretnék beszélni.
Etikai alapelvek az ápolásban
Legyen időd az életre.
Programozás C-ben Link és joint Melléklet az előadáshoz.
mindenki másként reagál a változásokra.
Nyújts kezet a csapatnak!. Egy nap a farmon élő kis egér kémkedett a gazda és a felesége után, amint egy csomagot bontottak ki. Megrémült mikor rájött,
BOHÓCOK ÉS BÖLCSESSÉGEK.
FOGÓDZÓ Gyermek Segélyezési Egyesület. A kezdetek … Úgy gondoltuk, hogy szeretnénk anyagi és érzelmi segítséget nyújtani azoknak a gyerekeknek, akik a.
Napra Valentin.
Ahogy engem elküldtél a világba, én is elküldtem őket a világba” (János 17:18)
FONTOSAK VAGYUNK EGYMÁSNAK...
A fotós óriásit alkotott, ahogy összeválogatta a gyerkőcöket és a kutyákat. Imádnivaló!!!
Sok kutya szenved a rossz bánásmód miatt, ezért lelkes állatvédők létrehoztak különböző fajtamentő csoportokat!!! Lássunk néhányat!
Vannak pillanatok az életben, amikor a másik jelenlétét olyan nagyon hiányoljuk, hogy állandóan magunk mellet szeretnénk tudni.
Asztal- és életközösség Jézussal
Legyen idõd Az életre … Legyen időd a munkára, amivel elért eredményeidet fizeted meg.
Érdeklődés: Laczkó Mihály 70/ , január végén rottweiler keverék kiskutyák születtek Budapest XXII. kerületében, melyeket.
A gyermeki tisztaság és szeretet, minden aljasságtól mentes
A pontos idő: 18:58.
”Ne szégyelld te azt, hogy szereted az állatokat. Ne röstelled, ha egy kutya közelebb van a lelkedhez, mint a legtöbb ember akit személyesen ismersz."
Dunaújváros2014. szeptember 15. Projekt eredményeinek disszeminációja – 9. fejlesztési elem ÁROP- 1.A „Szervezetfejlesztés a konvergencia régióban.
AZ PÉNZÜGYI SZABADSÁG MEGTEREMTÉSÉNEK ÚTJA
mint ami mások szerint szükséges!
Hhhhkkkkbo. „BOGÁNCS”Zalaegerszegi Állatvédő Egyesület óta működik közhasznú egyesületként. Kizárólag adományból és 1 %-ból tartja fenn magát. Feladata.
Előírás minden kutyának, hogyan kell egy gyereket átölelni...
Milyen szép a világ Készítette: Süni.
Árvácskák és Móricz Zsigmond
Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Győr
Egy nap egy kis pillangó látszott egy félig nyitott selyemgubóban.
Most: augusztus 29.van A pontos id ő : 08:48 Automatikus diaváltás A hangszórókat kérem bekapcsolni
Adj esélyt a gazdátlan kutyáknak! Kérlek, nézd meg aktuális védenceinket, és küldd tovább a bemutatónkat az ismerőseidnek, ezzel esélyt adsz arra, hogy.
Műhelytalálkozó SOPRON Május 26.. Soproni ellátás Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata Szociális Szolgáltató Intézmény Idősek ellátása Fogyatékosok.
ÉLETTÉR Közösség- és Településfejlesztő Egyesület.
A 5. parancsolat „Tiszteld apádat és anyádat…”
Helyi Fejlesztési Stratégia intézkedéseinek bemutatása
Cserkésztörvények magyarázata
Állat-egészségügyi helyzet a kóbor állatokat fogadó intézményekben
Szent Ferenc Állatotthon Alapítvány
Miért válaszottam a BME-VIK-et?
VALLÁSOS ÉS ERKÖLCSI NEVELÉS A KATOLIKUS ÓVODÁKBAN
Mindnyájan néha azt mondjuk a barátainknak. . .
BOHÓCOK ÉS BÖLCSESSÉGEK.
“Nincs semmi, ami oly mértékben pusztítaná a testet, mint az aggodalom, és ha valaki hisz Istenben, akkor szégyellheti magát, ha bármi miatt aggodalmaskodik.”
Előadás másolata:

Tappancs Állatotthon Alapítvány bemutatója " Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik." - Mahatma Gandhi

Bemutatkozunk A Tappancs Állatotthon Alapítvány 1998-ban jött létre és azóta próbál segíteni a kóbor, magára hagyott állatokon. Közel 8 évig működött telephely nélkül, kezdetben Tatán majd Tatabányán év végén, a Komárom-Esztergom Megyei Mentálhygienes és Rehabilitációs Intézmény által bérbeadott földterület segítségével, végre elkezdődhetett az állatotthon építése, kialakítása.

Ilyen volt a terület amikor megkaptuk…

És 2 év alatt ilyenre sikerült varázsolnunk…

Célunk Az Alapítvány szeretne egy olyan európai színvonalú állatotthont kialakítani, illetve működtetni, mely elsődlegesen a kóbor, illetve magára hagyott állatok átmeneti elhelyezését, valamint felelősségteljes, szerető gazdához való kiközvetítését tűzte ki céljául.

Védenceink már eddigi életük során is sok megpróbáltatáson mentek keresztül… Bántalmazták, megkínozták őket Fülike: Egyik szemét kiszúrták, lábát eltörték. Csöpi: Egyik szemét kiszúrták,farkát megcsonkították Bicebóca : Jobb hátsó lábát megcsonkították Hilda: Szájba lőtték Gubanc: Jobb hátsó lábát amputálni kellett egy súlyos csípősérülés miatt. Oszi: Több golyó van a testében. Jumbo : Csont soványan felakasztották egy csatornában és magára hagyták.

Embertelen tartási körülmények között kellett élniük Soproni kutyusok Több mint 200 kutya embertelen körülmények között. Inárcsi, újlengyeli kutyusok Közel 200 kutya embertelen körülmények között. Rudi: aki évekig élt 1 méteres láncon, fázott, éhezett.

Vagy csupán „gazdájuk” rájuk unt és kitette őket az utcára, sorsukra hagyva őket. Függetlenül attól, hogy még picik és tehetetlenek, nem tudják megvédeni magukat….

Nem számít az sem, hogy akár évekig hűségesen szolgálták azt, aki most utcára tette őket…

Az anya kutyákat és kölykeiket is minden szívfájdalom nélkül kiteszik az utcára …

Kis csapatunk azon munkálkodik nap mint nap, hogy minél több ilyen bajba jutott állaton tudjon segíteni, hiszen Ők nem tehetnek arról, hogy ilyen helyzetekbe kerültek. Ez egy küldetés, ami rengeteg időt és energiát igényel, de megéri… Ezekért a szemekért és pofikért mindenre képesek vagyunk:

Belső kennelek korszerűsítése(falazás, csempézés, járólapozás,nyílászárók cseréje stb.) Belső kennelek korszerűsítése(falazás, csempézés, járólapozás,nyílászárók cseréje stb.) Mudi-ház felújítása Mudi-ház felújítása Orvosi szoba kialakítása Orvosi szoba kialakítása Külső kutyajátszóterek építése Külső kutyajátszóterek építése Kölyök elkülönítő felújítása Kölyök elkülönítő felújítása Macska-ház kialakítása Macska-ház kialakítása Raktárépület illetve iroda létrehozása Raktárépület illetve iroda létrehozása Csapatunk számára a legfontosabb az, hogy a pártfogásunkban lévő állatok testi és lelki rehabilitációját lehetőségeinkhez mérten biztosítani tudjuk. Ezen célunk eléréshez nélkülözhetetlennek tartjuk az épületek felújítását, mellyel kutyáink számára magasabb színvonalon nyújthatunk nyugalmat, tiszta, rendezett, szeretetteljes környezetet, gondoskodást.

Terveink közt szerepel óvodás illetve iskolás csoportok fogadása is a menhelyen. Szeretnénk, ha a jövő generációja már fiatal korban megismerkedhetne az ember egyik legjobb barátjával, annak tartásával, mellyel remélhetőleg elérnék azt, hogy későbbiekben a felnőtté vált gyermekek szeretettel forduljanak az állatok felé. Terveink közt szerepel óvodás illetve iskolás csoportok fogadása is a menhelyen. Szeretnénk, ha a jövő generációja már fiatal korban megismerkedhetne az ember egyik legjobb barátjával, annak tartásával, mellyel remélhetőleg elérnék azt, hogy későbbiekben a felnőtté vált gyermekek szeretettel forduljanak az állatok felé. Későbbi elképzeléseinkben szerepel még az idős, beteg emberek látogatása is terápiás kutyákkal, mellyel elősegíthetnénk gyógyulásukat, illetve egy kis örömöt, vidámságot csempészhetnénk életük mindennapjaiba. Későbbi elképzeléseinkben szerepel még az idős, beteg emberek látogatása is terápiás kutyákkal, mellyel elősegíthetnénk gyógyulásukat, illetve egy kis örömöt, vidámságot csempészhetnénk életük mindennapjaiba.

Fenti terveink megvalósításához segítségre van szükségünk! Kérjük, hogy adója 1 %-ával támogassa a Tappancs Állatotthon Alapítvány árváit! Segíts, hogy segíthessünk! Adószámunk: