Munkaerő- piaci helyzetet gátló tényezők kezelése.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mit lehet tudni a célcsoportról?
Advertisements

A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
Ifi István ügyosztályvezető november 2 4. Esélyegyenlőség a fővárosi TISZK-ekben.
Fancsalszki Éva projektmenedzser TÁMOP-2.4.3/A-09/ Június 07.
Dél-Dunántúli Regionális Forrásközpont Szolgáltató Nonprofit Kft.
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Koncepció és a Területfejlesztési Stratégiai Program megújítása Szolnok, február 2. Jász-Nagykun-Szolnok.
ORSZÁGOS MUNKAERŐ-PIACI SZOLGÁLTATÓ ÉS SZAKMAI TÁMOGATÓ HÁLÓZAT
Az OFA támogatási tevékenysége Programok ben.
Nyitó rendezvény „Motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások a ”Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP A2-12/ október 18.
általános főig. helyettes
M ű szaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége Szabolcs – Szatmár – Bereg Megyei Szervezete.
Civil szervezetek részvétele a munkaerőpiaci szolgáltatások ellátásában a Közép-magyarországi régióban.
Az állást kereső kerületi lakosoknak nyújtott szolgáltatások a Baross utcai munkaügyi kirendeltségen és a Kesztyűgyári állásbörzéken Szakmai gyakorlat.
A TISZK támogató szerepe a szakképzésben április 18. Szebenyiné Csóka Beáta szakmai vezető.
”PRO-TEAM” REHABILITÁCIÓS NONPROFIT KFT. Versenyszféra Fórum „Munkaerő-piaci szolgáltatások a „Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP /
Munkavállalás OKJ szakképesítéssel? Előadó: Eperjesi Zsuzsanna képzési igazgató Változások a szakképzésben konferencia PBKIK november 29.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
VI. Országos Távmunka Konferencia december 6. Az OTP Csoport távmunka tapasztalatai Magyarországon és Romániában.
TISZK informatikai rendszerek MS alapon
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
Orosházi Evangélikus Általános Iskola és Gimnázium
Esélyegyenlőség a dokumentumokban és a gyakorlatban Budapest, November 10.
Együttműködési lehetőségek és megoldások a foglalkoztatási és szociális terület munkájában Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális.
Foglalkoztatási Programok Osztálya – osztályvezető
OFA Hálózat évi tevékenységei
NŐ az ESÉLY! Esélyegyenlőségi program Zala megyében A projekt az Európai Unió és a Magyar Köztársaság támogatásával valósul meg.
Együttműködés a HUMÁN TISZK és a Mérei Intézet között SÁRIK ZOLTÁN.
Roma Központ Nagykanizsa Magyar-Horvát Szakértői Akadémia szeminárium
A JÓ PAP IS… – Képzések és tanácsadások szakembereknek, munkáltatóknak Előadó: Garadnay Tea FEMI vezető Budapest Esély Nonprofit Kft.
A Nemzeti Fejlesztési Terv és a közoktatás lehetőségei Gönczi Tamás Nemzeti Fejlesztési Hivatal Önfejlesztő iskolák egyesülete Szolnok.
Közmunkaprogram kórházaknak Budapest, április. 27 SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM KÖZMUNKA TANÁCS KÖZMUNKA TANÁCS.
Foglalkoztatáspolitika az Európai Unióban
A Munkaerő-piaci helyzet Miskolcon Kiss Gábor főosztályvezető.
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Zalai alternatív munkaerő-piaci szolgáltatások bemutatása.
INTEGRÁCIÓ A SZAKKÉPZÉSBEN (avagy TISZK?)
Első esély - esélyegyenlőség a mai iskolarendszerben
HEFOP/2004/1.3.1 A HEFOP – „Második Esély” – Roma nők munkaerő-piaci (re)integrációjának elősegítése – projekt bemutatásán keresztül a roma nők esélyegyenlőségének.
A lisszaboni stratégia és a magyar foglalkoztatáspolitika Kordás László április 29. Balatongyörök.
A Mozgássérültek Állami Intézetének bemutatása Február 22. Kogon Mihály igazgató.
„Kistérségi fejlesztések összehangolása, önkormányzati összefogás a Zselica kistérségben” Mohácsi Katalin Bányai Panoráma Egyesület portamenedzser Kaposvár,
Foglalkoztatási Információs Pontok Békés megyében
TÁMOP / Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés –a szobi innovatív intézményekben.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
Sorskerék Alapítvány. Sorskerék Alapítvány Sorskerék Alapítvány 2004-ben alapították Cél: egészségmegőrzés Nevelés, oktatás, ifjúságvédelem,
Inklúziós Pedagógiai Fejlesztések Központja
Nyitó konferencia szakmai elemei 1.Duális képzési filozófia alapelemei (10 parancsolata) 2.Duális képzések nemzetközi gyakorlatának összefoglalása 3.Duális.
Nyitó konferencia szakmai elemei 1.Duális képzési filozófia alapelemei (10 parancsolata) 2.Duális képzések nemzetközi gyakorlatának összefoglalása 3.Duális.
„NŐ AZ ESÉLY” TÁMOP B-2- 12/ , 0012.
A Veszprém Megyei Önkormányzat aktuális területfejlesztési tervezési feladatai, a megyei integrált területi program bemutatása Somlóvásárhely, július.
Nyíregyháza június 1..  Speciális élethelyzet, speciális és egyénre szabott segítségek.  Érintettségből adódó rálátás a helyi szükségletekre.
1 A foglalkoztatáspolitika ösztönző elemei, a szolgáltatások szerepe Munkaerő-piaci Műhely Konferencia Pécs november 20. SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM.
Az esélyegyenlőség elvének érvényesülése az oktatáspolitikában EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA KÖZNEVELÉSÉRT FELELŐS ÁLLAMTITKÁRSÁG Pölöskei Gáborné helyettes.
TÁMOP „Út a munka világába” Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ dr. Nyári Tibor projektvezető.
TÁRSADALMI INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése.
Nemzeti Foglalkoztatási Akcióterv (2004) Magyarország 2006.június
Az ÁFSZ feladatai az „Út a munkához” program végrehajtásában Pirisi Károly főigazgató Foglalkoztatási és Szociális Hivatal.
ZALAI INNOVATÍV FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM MEGVALÓSÍTÁSA TOP-5.1.1
„NŐ az esély” TÁMOP B-2-12/
„Út a munkához” program tapasztalatai
Közösség-ifjúság-esélyteremtés Jászberény, szeptember 14.
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Mérés-értékelési gyakorlatok tanulmányozása az európai szakképzésben
A BÁCSALMÁSI ÖNKORMÁNYZATI KÖZSZOLGÁLTATÁSI KÖZHASZNÚ NONPROFIT KFT
A Projekt bemutatása A foglalkoztatási helyzet javítása különböző érdekképviseletek együttműködésével, célja a foglalkoztatás szempontjából hátrányos.
„Út a munkához”program
Munkaerő- piaci helyzetet gátló tényezők kezelése
A magyar felnőttképzés rendszere - a szakértők szemével
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Helyi Foglalkoztatási Együttműködések az Edelényi kistérségben
Előadás másolata:

Munkaerő- piaci helyzetet gátló tényezők kezelése

A Roma Foglalkoztató és Oktatásszervező Kht Társaságunk júniusában azzal a céllal jött létre, hogy az Esztergom városában és Esztergom–Nyergesújfalu Kistérségben élő hátrányos helyzetű csoportok támogatását, segítését, munkaerő-piaci pozíciójuk erősítését, munkaerőpiacra történő reintegrálását megvalósítsa. Ennek keretében célunk a munkaerőpiacon hátrányos helyzetű rétegek felzárkóztatása: foglalkoztatással, képzéssel, munkaerő-piaci tanácsadással, az esélyegyenlőség megteremtésével, a diszkrimináció tényezőinek csökkentésével, valamint ezen csoportokat érintő sajátos problémák tudatosításával a társadalomban.

Munkavállalást gátló tényezők kezelése Komárom – Esztergom megyében Az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány által kiírt RSK/ teszt 2008 Címet viselő pályázaton sikeresen szerepelt a Kht, melynek eredményeként 4 eszköz tesztelését vállaltuk a munkaerő piacon. Munkatársaink a tesztelés módszertanát ismertető angol nyelvű képzéseken is részt vettek. 6 fő facilitátor végezte el eredményesen a képzést. Az eszközök: - Diversity Driver ( sokszínűség mérő eszköze) - Készségfelmérő eszköz - Mentori eszköz - Partneri eszköz

Mit jelent a sokszínűség? „Az egyének – munkavállalók, kliensek vagy ügyfelek – közötti látható és nem látható különbségek elismerése, megbecsülése és figyelembe vétele”. „Az egyének – munkavállalók, kliensek vagy ügyfelek – közötti látható és nem látható különbségek elismerése, megbecsülése és figyelembe vétele”.

A sokszínűségi prioritások figyelembe vétele túlmutat az egyenlőségre vonatkozó jogszabályok követelményein – nemcsak azért kell megtenni ezeket a lépéseket, mert kötelezőek, hanem azért is, mert üzleti értelemben is kifizetődőek. A sokszínűségi prioritások figyelembe vétele túlmutat az egyenlőségre vonatkozó jogszabályok követelményein – nemcsak azért kell megtenni ezeket a lépéseket, mert kötelezőek, hanem azért is, mert üzleti értelemben is kifizetődőek.

Diversity Driver eszköz alkalmazása Szervezetek Non-profit szféraVállalati szféra Állami szféra Esztergom Város Önkorm. Bajót Község Önk. Montágh Imre Ált. Isk. Géza fejedelem Ipari Szakképző Isk. Balassa Bálint Gazdasági Szakközép Iskola Arany János Ált. Iskola Kertvárosi Óvoda Nokia Kft Zöld Út Kft Construct 2008 Kft Esztergomi Fürdő SPA ZRT Strigónium ZRT Veled- Érted Egyesület Esztergomi SC Roma Foglalkoztató Kht

Eredmények: 30 fő elhelyezése az elsődleges munkaerő piacon 27 fő a másodlagos munkaerő piacon

Készségfelmérő eszköz: Az eszköz segítségével az egyén képet kap önmagáról, melynek folyamán előtérbe kerülnek képességei és kompetenciái. Rávilágít a munkavállaló erősségeire, s így önmotivációja is megnő. Előnyei: Sokrétű Önbizalmat ad Valós képet mutat az egyénről Elérhető célokat határoz meg Munkaerő - piaci keresletnek megfelelő a kérdéssor Feltárja a rejtett képességeket

Az eszközrendszer összegzése, ajánlása : Olyan eszközrendszer, mely átfogó a munkaerő piacon. Figyelembe veszi a foglalkoztatási helyzet elvárásait, s ehhez az egyént hozzá integrálja. Ajánljuk: Állami példamutatás és előnyszerzési lehetőségek : A pályázat kezelő szervezetek pályázati rendszerében azok a pályázók kapjanak plusz pontot, akik az eszközök tesztelését vállalták vagy vállalják. A munkaügyi központok feladatainak újragondolása Közbeszerzési eljárásokon belül előnyök kitétele azon szervezetek számára, akik figyelembe veszik a sokszínűséget, s azért tesznek valamit Társadalmi szerepvállalás értékelése a pályázatokban és a közbeszerzési eljárásokban

Roma Foglalkoztató Esztergom Város Önkormányzata Esztergomi Roma Program 1.Foglalkoztatás 2. Oktatás 3. Ösztöndíj Nappali tagozatos tanulók ösztöndíj rendszere Kiválasztás Mentori rendszer Társadalmi felelősség vállalás Finanszírozás Gazdaság élénkítés

Köszönöm megtisztelő figyelmüket ! Elérhetőségek: Tel: 33/ Cím 2500 Esztergom, Angyal u. 2