Iskolám sárgafalú épülete… Mikor még megszeppent elsősként léptük át a Közgáz vaskapuját, még csak egy-egy kósza hírt hallottunk egy olyan projektről,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Közösségi szolgálat megszervezésével kapcsolatos feladatok
Advertisements

- tájékoztató.  Szociális, környezetvédelmi, a tanuló helyi közösségének javát szolgáló, szervezett keretek között folytatott, anyagi érdektől független,
„Legyél te is természettudós”
Közösségi szolgálat elkezdése Kövesd az utasításokat!
K özösségi szolgálat „Aranyszabály: mindaz, amit szeretnétek, hogy megtegyenek nektek az emberek, tegyétek meg ti is nekik.” Mt. 7, 12.
A HORVÁTH MIHÁLY GIMNÁZIUM ÉS SZAKKÉPZ Ő ISKOLA Vízilabda sportágra szakosodott osztálya.
KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT A SZÉCHENYI ISTVÁN GIMNÁZIUMBAN
Székesfehérvári Belvárosi I. István Középiskola Székhelyintézmény
Türr István Gimnázium és Kollégium 8500 Pápa , Fő utca 10
Élménybeszámoló június 15-én kezdetét vette az osztálykirándulásunk. Még alig szálltunk fel a vonatra, de már korgott is a gyomrunk. Elővettük.
LámpásLámpás Keresztyén Ifjúsági Dicsőítő Csoport.
Sárvári Oltalmazó Kezek Egyesület
 Európai Parlament és Tanács (2006) – szociális és állampolgári kulcskompetencia fejlesztése  Nemzeti Önkéntes Stratégia (2011), Magyarországi önkéntesség.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő közreműködésével a Nemzeti.
A Bálint Márton Általános és Középiskola
Az ÉFOÉSZ Támogatott Lakhatási Programja
Integráció a sportiskolai és a művészeti nevelés segítségével A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola pályázatáról Integráció sporttal és zenével.
M o s t i d é z z ü k, f e l m i i s t ö r t é n t e z a l a t t a 1 0 é v a l a t t. Biztos tudjátok, hogy az idei tanév jubileumi év a MUSTÁR életében.
Demecser Oktatási Centrum
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Iskolai Közösségi Szolgálat – teher vagy lehetőség?
„Keresztény nevelés – egyházi iskola” október 15.
Összeállította: Sütő Szilvia iskolapszichológus
Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Jobbágy Piroska
Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Galacz Adri
A 8.H első IGAZI osztálykirándulása Borongósan indult a nap, mégis izgatottan néztünk utunk elébe, hiszen ez lesz az első osztálykirándulásunk.
A konfliktusok és elhárításuk
„Környezet- és egészségtudatos iskola” Magyar Bioetikai Társaság 20. Nemzetközi Konferenciája szeptember 21.
A 2014/15. tanévben a vasvári középiskolába lehet tanulni. Vas megyében az elsők között hirdetjük meg a nappali és ingyenes képzést.
Jól látható, hogy a vendéglátás-idegenforgalom, és a mezőgazdasági szakmacsoportok a legelérhetőbbek, illetve legkeresettebbek. Ezeket a gépészet és a.
A Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon KÜLDETÉSNYILATKOZATA MUNKAANYAG: az augusztus i csoportmunkák, a vezetőségi együttgondolkodás,
A Mályi-projekt. Bevezető A projekt ötlete: találkozni a gyerekekkel iskolán kívül is A projekt ötlete: találkozni a gyerekekkel iskolán kívül is Olyan.
(Iskolán belüli elmozdulások)
HEF OP / A SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ TANULÓK EGYÜTTNEVELÉSE
Az Iskolai Közösségi Szolgálat jogszabályi háttere
Az iskolai közösségi szolgálat bevezetése
Tájékoztató gimnazista gyerekek szüleinek az 50 órás közösségi szolgálatról Károlyi István Gimnázium január Hirmann László.
Dr. Schiffer Csilla A család és az iskola kapcsolatának fejlesztése
50 órás közösségi szolgálat
KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT (intézmény neve) Készítette igazgató.
Az iskolai közösségi szolgálat a koordinátor szemével
A tanulók felkutatásának és beiskolázásának folyamata Iskolai, önkormányzati kapcsolati táblázat Névtáblázat (adatbázis) Települési útvonal Tájékozató.
Iskolai közösségi szolgálat
AZ ISKOLAI KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT.  NAT 2012, EMMI-rendelet 2012  2016-tól az érettségi vizsga megkezdéséhez 50 óra közösségi szolgálat teljesítése szükséges.
 Iskolák magatartása  Tanulók motiváltsága  Szülők elhivatottsága  Gyermekjóléti Szolgálatok, családsegítők, gyámok, nevelőszülők véleménye JULI.
Közösségi szolgálat elkezdése Kövesd az utasításokat!
Ceglédi Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola.
K özösségi szolgálat „Aranyszabály: mindaz, amit szeretnétek, hogy megtegyenek nektek az emberek, tegyétek meg ti is nekik.” Mt. 7, 12.
A környék legjobb iskolája a Szent Erzsébet Római Katolikus Általános Iskola 8. osztályosainak szemüvegén át a Szent Erzsébet Római Katolikus Általános.
Új iskolánk 2012-től a Közgáz Közgázosok lettünk!
A közoktatás fejlesztési irányai és a társadalmi felzárkóztatás kapcsolata.
Társadalmi felelősségvállalás a felsőoktatásban Horváth Ágnes.
Az iskolai közösségi szolgálat “Nem tudom mi a sorsod, de egy dolgot tudok: csak azok lesznek igazán boldogok, akik keresték és megtalálták, hogyan lehet.
Kaland tábor Táborvezető: viraszkó Anett.
Középiskolai továbbtanulás 2016/17
Felvételi a középfokú iskolákba
Iskolai közösségi szolgálat
Közösségi szolgálat Mit jelent a közösségi szolgálat?
Személyes életvitel.
Budapest I Kerületi Kosztolányi Dezső Gimnázium
Felkészítés a közösségi szolgálatra
„Fiatalok EGYÜTT, EGYMÁSÉRT 2015”
Iskolai közösségi szolgálat a Borosban
Szociálpedagógia BA szak, Nappali és levelező tagozat
Iskolánk rövid, környezeti nevelési programjának bemutatása
Közösségi szolgálat megszervezésével kapcsolatos feladatok
Miért válaszottam a BME-VIK-et?
Generációk találkozása Készítette: Giricz Nikolett
Család – és Gyermekjóléti Központ
Kulcs a kezünkben egyéni utak a zavartalan iskolakezdéshez Szabó Erika-tanító Páduai Szent Antal Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola
Közösségi szolgálat a közgázban
Előadás másolata:

Iskolám sárgafalú épülete…

Mikor még megszeppent elsősként léptük át a Közgáz vaskapuját, még csak egy-egy kósza hírt hallottunk egy olyan projektről, ami empátiával, segítőkészséggel, beleérző képességgel, türelemmel és megannyi pozitív értékkel ajándékozhat meg minket…Az érettségihez szükséges követelményről a augusztus végén megtartott gólyatáborunkban felkészítő előadás keretében kaptunk tájékoztatást, amit elszámoltak nekünk az első óráink egyikének. ☺ Itt találkoztunk először Radványi Éva tanárnővel, aki az ének tanárunk lett, valamint ő az iskolai koordinátora a közösségi szolgálatnak. Mindenki nagyon figyelt az előadás során…

۞ egészségügyi ۞ szociális és jótékonysági ۞ oktatási ۞ kulturális ۞ kulturális és közösségi ۞ környezet- ۞ környezet- és természetvédelmi ۞ polgári- és katasztrófavédelmi ۞ közös sport és szabadidős tevékenység óvodáskorú, sajátos nevelési igényű gyermekekkel, idős emberekkel

… hulladékcsökkentő megoldásokról tárgyaltunk, és idősotthonba látogattunk… Mi, ahogy az idősek otthona előtt pózolunk „Hetvenkét órás tornazsák!!”

… diákszínpadosként és énekkarosként sok lehetőségem nyílt közösségi szolgálatok teljesítésére - … Itt lennénk mi! A k c i ó f o t ó, a v a g y „ é n e k e l j, a h o g y a t o r k o d o n k i f é r ! ”

… többek között előadtunk 2013 karácsonyán a többi diákszínpadossal egy műsort, valamint részt vettem egy vendégkalauzos képzésen is, ami három elméleti és egy gyakorlati felkészítésből állt … Csak koncentrálj… Prezentáció vetítés közben Karácsonyi műsor

… amely egy nagyon meghatározó esemény volt. Szükség volt a kitartásunkra, elkötelezettségünkre. Az összetartás alapvető eleme volt a próbáknak, és a fáradtságunkat a sok izgalmak közepette el is felejtettük … Az a szép rózsaszín pulcsi… A kicsiket pátyolgatva Komáromi Sándor

… segítettem Hetti néninek a gyólyatáborban, karácsonyi műsort adtunk a hajléktalanoknak, valamint rengeteg elképzelésem van; környezetvédelemben szeretnék szerepet vállalni, szociális tevékenységekre keresek lehetőséget, és további közösségi-kulturális lehetőségek sem állnak messze tőlem Gólyatábor – ahogy a pontszámokat adtuk össze Karácsonyi műsor a hajléktalanszállón. Gólyatábor – az állomáshelyek egyikén – az állomáshelyek egyikénsegítettünk

T APASZTALATKÉNT És ezúton is sok-sok sikert és lelkesedést kívánok a TE 50 órádhoz! Kívánom hogy Te is élményekben dús tapasztalatokkal gazdagodj a közösségi szolgálataid során és nem teherként fogd fel, hanem T APASZTALATKÉNT ! Hiszen nagyon jó közösségformáló szerepe van, és én is számtalan barátságot kötöttem, megismerhettem érdekes embereket. Mrena Mónika vagyok, egy büszke közgázos ☺