Adatok az állati eredetű ökológiai termékek versenyképességéhez Competitiveness Data of Organic Food Products of Animal Origin Seregi J., Zsarnóczay G., Kovács Á. Kaposvár április 2-3. Kaposvár április 2-3.
Mangalica
Racka
Az n-3 zsírsavak fogyasztásának humán kísérletekben igazolt pozitív hatásai (The positive influence of the n-3 fatty acids proved with human experiments) A betegségek megelőzésében: (In preventions) A betegségek terápiás kezelésében: (In therapies) Dysmenorrhea, asztma, cisztás fibrózis, gyulladásos bélbetegségek, krónikus vesebetegség, szív- és érrendszeri megbetegedések (stroke), központi idegrendszeri megbetegedések, a lipáz enzim és allergiás folyamatok gátlása. Artritis, daganatos megbetegedések. Forrás: (Source): Ender K., 2003
Extenzív és intenzív tartás
Forrás: (Source): Holló G. és mtsai, 2004
Forrás: (Source): OHKI, Mangalica LD és BF izmának funkcionális jellemzői (The functional properties of Mangalitza LD and BF muscles)
Szárazáruk mikrobiológiai állapota Microbial state of dry meat products Forrás: (Source): OHKI,
Hortobágyi racka juhok beállítási és vágási értékei (Adjusted- and slaughter weight of Hortobágy-racka sheep) Forrás: (Source): OHKI, 2008
Hortobágyi racka juh húsának csepegési és sütési vesztesége (Dripping- and cooking loss of Hortobágy-racka sheep meat)
Köszönetnyilvánítás A szerzők ezúton is köszönetet mondanak a racka kísérleteket finanszírozó MAJUSZ-nak (Magyar Juhtenyésztők és Juhtenyésztő Szervezetek Szövetsége) és a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Kht.-nak, illetve Rozgits Károly szigorló állatorvostan hallgatónak, hogy munkájukkal segítették kísérleteinket.