Vitaj! Üdvözöllek!. V meste - A városban Chcel by som ísť na železničnú stanicu. A vasútállomásra szeretnék menni. Chcel by som ísť na letisko. A repülőtérre.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
 - pedig volt itt szép főtér  - egy középkori templom  - gyönyörű,motorcsónakok és yachtok ringatóztak a kikötőben  - a várba sajnos.
Advertisements

A Szentcsalád nyomában
Jó reggelt- Isten hozott !.
Hol van az a Nyár ? Ruttkai Éva, Latinovits Zoltán.
Kézi vagy automatikus képváltás Érdekes látnivalók a világban 3.
Bármilyen hülyeségnek tűnik, de működik. Próbáljátok ki!
Internetes keresés 1 Az adott év húsvét vasárnapján Keszthelyre utazunk vonattal. Mennyibe kerül egy diákjegy? Mikor induljunk, ha ebédre szeretnénk odaérni?
A pillangó és a virág.
A vízhordó története.
Régmúlt idők, melyek most is elkísérnek, a történelemmel rezonáló lelkünkben élnek. A FESTMÉNYEK segítenek felébreszteni ezeket az élményeket, ahogy a.
Harang csendül, Ének zendül, Messze zsong a hálaének
Az anyós Egy anyósnak van 3 veje. Egy szép napon elhatározza, hogy próbára teszi őket, mert látni akarja mennyire tisztelik és szeretik őt.
Repülős viccek. Két ejtőernyős zuhan lefelé, az ernyőt még nem nyitották ki. Az egyik mámorosan szól a másikhoz: - Látod, ez az igazi élmény! Csak zuhanunk.
Szeretném ezt visszakapni! Működik! Megfontolandó.
Vettem magamnak egy kis házat a hegyekben, nagyon örülnék ha meglátogatnál!
Ady Endre: Karácsony Webgabona Kft.
Társkereső Hölgy keres urat
Valamikor régen egy férfi kért Istentől egy virágot és egy pillangót.
Schönherz Zoltán Kollégium
Szajkó Gréta Találkozás Zizivel. 1. RÉSZ Márc. 32-én,- mert nálunk ilyen is van-unatkoztam, ezért beültem a rakétámba, és elmentem a Marsra. Amikor odaértem,
Úton böjtben. A mélyből Hozzád száll szavam – Krisztus, kegyelmezz! A bajban lelkem társtalan – Krisztus, kegyelmezz! Segíts – segíts! Ne hagyj – ne hagyj!
Ady Endre Karácsony előadja Szabó Gyula.
Szeretném ezt visszakapni! Működik!. A férfit Flemingnek hívták, szegény skót farmer volt. Egy napon, miközben valami megélhetést próbált szerezni a családjának,
Feltámadt ! – húsvét után…
Minden, mi él, csak Téged hirdet, minden dicsér, mert mind a műved, azzal, hogy él, ezt zengi Néked: ”Dicsérlek én, dicsérlek Téged!”
Comenius project. 3-kor indultunk az iskola elől kisbusszal a reptérre, ahová 4-kor érkeztünk ki. A rep- téren jól teletömtük ma- gunkat KFC-s kajával.
Anglia- Portsmouth.
Látogatóközpont és kapcsolódó tevékenységei Szigetmonostoron
Dicsér az ég, nap, hold és csillagok,
SZERETNÉM MEGHÍVNI AZ ÖSSZES BARÁTOMAT EGY BARBECUE PARTYRA. VÁROK MINDENKIT AZ ÚJ HÁZAMBA (Figyelmeztetek mindenkit, hogy hozzon magával valamit!!!)
BOTANIKUS KERT botanická záhrada na Aljaske
Vitaj! Üdvözöllek!. e-marketing odkazy utalások banery bannerek.
Vitaj! Üdvözöllek!. Podnikateľský plán Üzleti terv.
Vitaj! Üdvözöllek!. vedľajšie vety s „že“ – „hogy“ kezdetű mellékmondatok Počasie bude zajtra možno lepšie. Az idő talán jobb lesz holnap. Odkiaľ to viete?
Vitaj! Üdvözöllek!. napriek tomu – ennek ellenére Nemá študentský preukaz. Napriek tomu chce lacný lístok. Nincs diákigazolványa. Ennek ellenére olcsó.
Vitaj! Üdvözöllek!. Prídavné mená - Melléknevek Má psa. Neki van egy kutyája. Ten pes je veľký. A kutya nagy. Má veľkého psa. Neki van egy nagy kutyája.
Vitaj! Üdvözöllek!. Prehliadka mesta - Városnézés Je trh otvorený každú nedeľu? Nyitva van a piac vasárnaponként? Je veľtrh otvorený každý pondelok? Nyitva.
Vitaj! Üdvözöllek!. POUŽÍVANIE DOKUMENTU EUROPASS – ŽIVOTOPIS EUROPASS ÖNÉLETRAJZ-SABLON KITÖLTÉSE.
Vitaj! Üdvözöllek!. Minulý čas - Múlt idő písať írni Písal list. Ő (férfi) egy levelet írt. A ona písala pohľadnicu. És ő (nő) egy képeslapot írt.
Vitaj! Üdvözöllek!. V hoteli/príchod - A hotelben/érkezés Máte voľnú izbu? Van egy szabad szobájuk? Rezervoval som si jednu izbu. Foglaltam egy szobát.
Vitaj! Üdvözöllek!.
Krisztus feltámadt – valóban feltámadt !
Vitaj! Üdvözöllek!.
Vitaj! Üdvözöllek!.
Vitaj! Üdvözöllek!.
Vitaj! Üdvözöllek!.
Vitaj! Üdvözöllek!.
Vitaj! Üdvözöllek!.
Vitaj! Üdvözöllek!.
ERASMUS + Stredná odborná škola – Szakközépiskola Ul. SNP 41, Šahy
Vitaj! Üdvözöllek!.
Vitaj! Üdvözöllek!.
SZERETNÉM MEGHÍVNI AZ ÖSSZES BARÁTOMAT EGY BARBECUE PARTYRA.
Vitaj! Üdvözöllek!.
Vitaj! Üdvözöllek!.
Vitaj! Üdvözöllek!.
Vitaj! Üdvözöllek!.
Vitaj! Üdvözöllek!.
A pillangó és a virág.
Vitaj! Üdvözöllek!.
'eurotrip.
Erasmus Heidelbergben
SZERETNÉM MEGHÍVNI AZ ÖSSZES BARÁTOMAT EGY BARBECUE PARTYRA.
Magyar-Szlovák tanácsadó napok
Vitaj! Üdvözöllek!.
Vitaj! Üdvözöllek! 06:16.
Vitaj! Üdvözöllek!.
SZERETNÉM MEGHÍVNI AZ ÖSSZES BARÁTOMAT EGY BARBECUE PARTYRA.
Előadás másolata:

Vitaj! Üdvözöllek!

V meste - A városban Chcel by som ísť na železničnú stanicu. A vasútállomásra szeretnék menni. Chcel by som ísť na letisko. A repülőtérre szeretnék menni. Chcel by som ísť do centra. A városközpontba szeretnék menni.

V meste - A városban Ako sa dostanem na železničnú stanicu? Hogyan jutok el a vasútállomáshoz? Ako sa dostanem na letisko? Hogyan jutok el a repülőtérhez? Ako sa dostanem do centra? Hogyan jutok el a városközpontba?

V meste - A városban Potrebujem taxík. Szükségem van egy taxira. Potrebujem mapu mesta. Szükségem van egy várostérképre. Potrebujem hotel. Szükségem van egy hotelre.

V meste - A városban Chcel by som si prenajať auto. Egy autót szeretnék bérelni. Tu je moja kreditná karta. Itt van a hitelkártyám. Tu je môj vodičský preukaz. Itt van a jogosítványom.

V meste - A városban Čo všetko sa dá vidieť v meste? Mit lehet megnézni a városban? Choďte do starého mesta. Menjenek az óvárosba. Urobte si okružnú jazdu po meste. Csináljanak egy városnézö körsétát.

V meste - A városban Choďte do prístavu! Menjenek a kikötőhöz! Urobte si okružnú jazdu po prístave! Csináljanak egy kikötői körutazást! Aké pamätihodnosti sú tu ešte okrem toho? Milyen látnivalók vannak még ezen kívül?

V meste - A városban Vidíš tamtú kaviareň? Látod ott a kávézót? Vidíš tamten obchod? Látod ott a boltot? Vidíš tamtú budovu? Látod ott az épületet?

V meste - A városban Vidíš tamtú rieku? Látod ott a folyót? Vidíš tamten most? Látod ott a hidat? Vidíš tamto kino? Látod ott a mozit?

V meste - A városban Tamten vták sa mi páči. A madár ott tetszik nekem. Tamten strom sa mi páči. A fa ott tetszik nekem. Tamten kameň sa mi páči. A kő itt tetszik nekem.

V meste - A városban Tamten park sa mi páči. A park ott tetszik nekem. Tamtá záhrada sa mi páči. A kert ott tetszik nekem. Tamten kvet sa mi páči. A virág ott tetszik nekem.

V meste - A városban Páči sa mi to. Ezt csinosnak / helyesnek / aranyosnak találom. Ez tetszik nekem. Je to zaujímavé. Ezt érdekesnek találom. Je to nádherné. Ezt gyönyörűnek találom.

V meste - A városban Je to škaredé. Ezt csúnyának találom. Je to nudné. Ezt unalmasnak találom. Je to hrozné. Ezt borzalmasnak találom.

Na letisku - A repülőtéren Chcel /-a by som rezervovať let do Bratislavy. Egy repülőjegyet szeretnék foglalni Pozsonyba. Je to priamy let? Ez egy közvetlen járat? Prosím si miesto pri okne, nefajčiar. Egy ablak melletti, nem dohányzó helyet kérek.

Na letisku - A repülőtéren Chcel /-a by som potvrdiť svoju rezerváciu. A foglalásomat szeretném megerősíteni. Chcel /-a by som stornovať svoju rezerváciu. A foglalásomat szeretném törölni. Chcel /-a by som presunúť svoju rezerváciu. A foglalásomat szeretném megváltoztatni.

Na letisku - A repülőtéren Kedy letí ďalšie lietadlo do Košíc? Mikor megy a következő gép Kassára? Sú ešte dve miesta voľné? Van még két szabad hely? Nie, máme už len jedno voľné miesto. Nem, csak egy szabad hely van még.

Na letisku - A repülőtéren Kedy pristaneme? Mikor szállunk le? Kedy tam budeme? Mikor érkezünk meg? Kedy ide autobus do centra? Mikor megy egy busz a városközpontba?

Na letisku - A repülőtéren Je to váš kufor? Ez az ön bőröndje? Je to vaša taška? Ez az ön táskája? Je to vaša batožina? Ez az ön csomagja?

Na letisku - A repülőtéren Koľko batožiny si môžem vziať zo sebou? Mennyi csomagot vihetek magammal? Dvadsať kíl. Húsz kilót. Čože, len dvadsať kíl? Tessék?! Csak húsz kilót?

Prelož! – Fordítsd le! Vidíš tamten kostol? …………………………….? To je priamy let. ……………………... To je môj kufor. ……………………..

Prelož! – Fordítsd le! Potrebujem taxík do hotela. ……………………………………….. Chcel(a) by som ísť do starého mesta. …………………………………………………... Ako sa dostanem na stanicu? ………………………………………….?

Napíš 10 viet na danú tému! Írj 10 mondatot az adott témára!

Konverzácia Beszélgetés

Ďakujem za pozornosť! Köszönöm a figyelmet! zdroj – forrás: internet