Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Vitaj! Üdvözöllek!.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Vitaj! Üdvözöllek!."— Előadás másolata:

1 Vitaj! Üdvözöllek!

2 Vybavovanie - Intézkedés
Chcem ísť do banky. A bankba akarok menni. Chcem ísť na poštu. Postára akarok menni. Chcem ísť do stánku. Egy újságos bódéhoz akarok menni.

3 Vybavovanie - Intézkedés
Chcem si vybrať peniaze. Pénzt akarok kivenni. Chcem si vybrať balík. Egy csomagot akarok kiváltani. Chcem si kúpiť noviny. Egy újságot akarok venni.

4 Vybavovanie - Intézkedés
Chcem ísť do banky, aby som si vybral(a) peniaze. A bankba akarok menni, hogy pénzt vegyek ki. Chcem ísť na poštu, aby som vyzdvih(o)l(a) balík. A postára akarok menni, hogy egy csomagot kiváltsak. Chcem ísť do stánku, aby som kúpil(a) noviny. Az újságos bódéhoz akarok menni, hogy egy újságot vegyek.

5 Vybavovanie - Intézkedés
Chcem ísť do optiky. Optikushoz akarok menni. Chcem ísť do supermarketu. Az áruházba akarok menni. Chcem ísť k pekárovi. A pékségbe akarok menni.

6 Vybavovanie - Intézkedés
Chcem kúpiť okuliare. Egy szemüveget akarok venni. Chcem kúpiť ovocie a zeleninu. Gyümölcsöt és zöldséget akarok vásárolni. Chcem kúpiť žemle a chlieb. Zsemlét és kenyeret akarok vásárolni.

7 Vybavovanie - Intézkedés
Chcem ísť do optiky, aby som kúpil(a) okuliare. Az optikushoz akarok menni, hogy vegyek egy szemüveget. Chcem ísť do supermarketu, aby som kúpil(a) ovocie a zeleninu. Az áruházba akarok menni, hogy gyümölcsöt és zöldséget vásároljak. Chcem ísť do pekárne, aby som kúpil(a) žemle a chlieb. A pékségbe akarok menni, hogy zsemlét és kenyeret vásároljak.

8 V obchodnom dome - Az áruházban
Ideme do obchodného domu? Elmegyünk az áruházba? Musím urobiť nejaké nákupy. Be kell vásárolnom. Chcem toho veľa nakúpiť. Sokat akarok vásárolni.

9 V obchodnom dome - Az áruházban
Kde sú kancelárske potreby? Hol vannak az irodaszerek? Potrebujem poštové obálky a papier. Szükségem van borítékokra és levélpapírokra. Potrebujem perá a zvýrazňovače. Szükségem van golyóstollakra és filctollakra.

10 V obchodnom dome - Az áruházban
Kde je nábytok? Hol vannak a bútorok? Potrebujem skriňu a komodu. Szükségem van egy szekrényre és egy komódra. Potrebujem písací stôl a policu. Szükségem van egy íróasztalra és egy polcra.

11 V obchodnom dome - Az áruházban
Kde sú hračky? Hol vannak a játékok? Potrebujem bábiku a medvedíka. Szükségem van egy babára és egy macira. Potrebujem futbalovú loptu a šachy. Szükségem van egy futballabdára és egy sakkra.

12 V obchodnom dome - Az áruházban
Kde je náradie? Hol van a szerszám? Potrebujem kladivo a kliešte. Szükségem van egy kalapácsra és egy harapófogóra. Potrebujem vrták a skrutkovač. Szükségem van egy fúróra és egy csavarhúzóra.

13 V obchodnom dome - Az áruházban
Kde sú šperky? Hol van az ékszer? Potrebujem retiazku a náramok. Szükségem van egy láncra és egy karkötőre. Potrebujem prsteň a náušnice. Szükségem van egy gyűrűre és fülbevalókra.

14 V obchodnom dome - Az áruházban
Hľadáme obchod so športovými potrebami. Keresünk egy sportüzeltet. Hľadáme mäsiarstvo. Keresünk egy hentest. Hľadáme lekáreň. Keresünk egy gyógyszertárat.

15 V obchodnom dome - Az áruházban
Chceli by sme totiž kúpiť futbalovú loptu. Ugyanis egy focilabdát akarunk venni. Chceli by sme totiž kúpiť salámu. Ugyanis szalámit akarunk venni. Chceli by sme totiž kúpiť lieky. Ugyanis gyógyszereket akarunk venni.

16 V obchodnom dome - Az áruházban
Hľadáme obchod so športovými potrebami, aby sme kúpili futbalovú loptu. Keresünk egy sportüzletet, hogy egy focilabdát vegyünk. Hľadáme mäsiarstvo, aby sme kúpili salámu. Keresünk egy hentest, hogy szalámit vegyünk. Hľadáme lekáreň, aby sme kúpili lieky. Keresünk egy gyógyszertárat, hogy gyógyszereket vegyünk.

17 V obchodnom dome - Az áruházban
Hľadám klenotníctvo. Keresek egy ékszerészt. Hľadám kvetinárstvo. Keresek egy virágüzletet. Hľadám cukráreň. Keresek egy cukrászdát.

18 V obchodnom dome - Az áruházban
Chcem totiž kúpiť prsteň. Ugyanis egy gyűrűt szándékozom venni. Chcem totiž kúpiť kyticu. Ugyanis egy csokrot szándékozom venni. Chcem totiž kúpiť tortu. Ugyanis egy tortát szándékozom venni.

19 V obchodnom dome - Az áruházban
Hľadám klenotníka, aby som kúpil prsteň. Keresek egy ékszerészt, hogy vegyek egy gyűrűt. Hľadám kvetinárstvo, aby som kúpil kyticu. Keresek egy virágüzletet, hogy vegyek egy csokrot. Hľadám cukráreň, aby som kúpil tortu. Keresek egy cukrászdát, hogy vegyek egy tortát.

20 Prelož! – Fordítsd le! Idem do obchodného domu.
Musíme urobiť nejaké nákupy. Potrebuješ písací stôl a policu.

21 Prelož! – Fordítsd le! Chceme ísť do supermarketu.
………………………………………….. . Hľadáme cukráreň, aby sme kúpili tortu. …………………………………………………………… . Hľadám mäsiarstvo.

22 Odpovedz! – Válaszolj! Čo chcem kúpiť? ……………………………………. . Mit akarok venni? …………………………………… . Aký obchod hľadáte? …………………………………… . Milyen üzletet kerestek? …………………………………… . Čo potrebujete? ………………………………… . Mire van szükségetek? ………………………………… .

23 Situačné hry Helyzetgyakorlatok

24 Konverzácia Beszélgetés

25 Ďakujem za pozornosť! Köszönöm a figyelmet! zdroj – forrás: internet


Letölteni ppt "Vitaj! Üdvözöllek!."

Hasonló előadás


Google Hirdetések