A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. ÚJSZÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA „Modernizáció.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. ÚJSZÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA „Az újszászi.
Advertisements

Ráczné Dr. Rózsa Katalin projektvezető A DASZK fő feladatai TÁMOP /2-2F
Uniós források – Fejlesztési irányok (A gyermekvédelmi területek várható fejlesztései európai uniós forrásokból) Csizmár Gábor Szociális és Munkaügyi Minisztérium.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. ÚJSZÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT „21. századi módszerek.
„Adj egy esélyt!” Sajtónyilványos projektzáró rendezvény Fekete Gabriella projektmenedzser.
„Döntés a kezedben van: egészség- és környezettudatos szemléletformálás a Magyar Táncművészeti Főiskola Nádasi Ferenc Gimnáziumában” április 22.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Ruska Mónika – Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat - Fiatalok Lendületben Programiroda.
Ady Endre Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola - Berhida Környezeti nevelés.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai.
KÖZÖS UTAKON – PÁRBESZÉD A TÁRSADALMI FELZÁRKÓZÁSÉRT KONFERENCIA DECEMBER 2. DR. GARAI PÉTER EU FEJLESZTÉSEK VÉGREHAJTÁSÁÉRT FELELŐS HELYETTES-ÁLLAMTITKÁR.
Az OKKER Pedagógiai Szolgáltató Intézet FODOR GÁBOR október 10. ÉRTÉK ÉS MIN Ő SÉG AZ OKTATÁSBAN.
Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése és a szolgáltatást támogató eszközök beszerzése a sajátos.
A munkahelymegőrző támogatás. Alapja  Az évi IV. tv. (a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról) 18. §.  A 6/1996. (VII.16.)
Non-profit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Háza Hajdú-Bihar és Bihor megyékben HURO/0802/108_AF Projektbemutató.
Társadalmi Megújulás Operatív Program - TÁMOP TÁMOP „A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése” c. kiemelt projekt Általános.
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
Pályázati lehetőségek Nagy Réka Közművelődési és kulturális intézmények pályázati lehetőségei.
1 Az önértékelés mint projekt 6. előadás 1 2 Az előadás tartalmi elemei  A projekt fogalma  A projektek elemei  A projekt szervezete  Projektfázisok.
Non-profit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Háza Hajdú-Bihar és Bihor megyékben HURO/0802/108_AF Közmeghallgatás.
GYERMEKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM A HEVESI KISTÉRSÉGBEN TÁMOP /
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
EMBERI ERŐFORRÁS FEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM KULTÚRSZIGET – AGÓRA NYÍREGYHÁZA TIOP /
{ Fokról fokra a cél felé NYITÓRENDEZVÉNY Azonosító szám: TÁMOP B Fokról fokra a cél felé NYITÓRENDEZVÉNY Azonosító szám: TÁMOP B
Önkormányzatok épületenergetikai beruházásai pályázati forrásból!
A Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely munkája – EFOP VEKOP/15 TÁRS PROJEKT bemutatása EFOP VEKOP
Work-based Learning in CVET Az ALFA KISOSZ Érdekvédő és Képző Egyesület szerepe a projekt megvalósításában Előadó: Czibula Zoltán igazgató ALFAKÉPZŐ.
Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkárság
Szaktanácsadás 2015/2016 Készítette: Szabó Klára.
Munkaközösségek támogatása, bemutatófoglalkozások szervezése
Barcsák Marianna KPSZTI
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
Kihívások a LEADER program eredményes végrehajtásában
Duális képzés a társadalmi felelősségvállalás szemszögéből
Óvodától az érettségiig - a kompetencia-alapú oktatás Szegeden
ŐRSÉGI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS
Magyar-szlovák turisztikai konferencia
Foglalkoztatási Paktumok az EU-ban
Az iskolai könyvtár szolgáltatás típusai
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
TOP SO „Foglalkoztatási paktum Barcs és térségében” A Foglalkoztatási stratégia célrendszere tervezett programok BARCS VÁROS.
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
Baross László Mezőgazdasági Szakközépiskola és Szakiskola Mátészalka
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ február 6.
Az Országos Egészségfejlesztési Intézet fejlesztési projektjei az iskolai egészségfejlesztés területén DR. TÖRÖK KRISZTINA.
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM
A kiváltást tervezők / megvalósítók és Az fszk TÁRS projektje közti együttműködés rendszere EFOP VEKOP TÁRS projekt.
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
HHR.
Beszámoló TOP Felsőcsatári Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola épületeinek energetikai fejlesztése, korszerűsítése Iskola épületeinek felújítása.
A évi pályázati felhívás legfontosabb szabályai
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM
„Adjunk esélyt mindenkinek
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
A gyermeki jogok érvényesítése
Szabványok, normák, ami az ÉMI minősítési rendszerei mögött van
ÉRINTŐ Sajátos nevelési igényű gyermekek és fiatalok integrációs programja óvodától a munkába állásig TÁMOP A/
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
Köszöntjük kedves vendégeinket!
I. HELYZETFELMÉRÉSI SZINT FOLYAMATA 3. FEJLESZTÉSI FÁZIS 10. előadás
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
Scool-Túra Kft Miskolc Széchenyi út 36.
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 7
Energetikai Intézkedési tervek végrehajtása
A részekre bontás tilalma és annak gyakorlati alkalmazása
A HEFOP PÁLYÁZAT EREDMÉNYEI A GYAKORLATI KÉPZÉSBEN
a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola
Az ELTE Fogyatékosügyi Központ bemutatása
Előadás másolata:

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. ÚJSZÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA „Modernizáció és tartalmi fejlesztés az egyenlő esélyekért Újszászon” ÉAOP-4.1.1/2F-2f A PROJEKT BEMUTATÁSA

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A PROJEKT CÉLJA A Gimnázium, Műszaki Szakközépiskola és Kollégiuma épületének rekonstrukciója, infrastruktúra fejlesztés, színvonalas, szakmai megújulás feltételeinek biztosítása a modern oktatási környezet megteremtésével.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. ELŐZMÉNYEK A város fejlesztési dokumen- tumaiban 2003 óta kiemelt helyen szerepelt az oktatási intézményrendszer infrastrukturális megújítása. Pályázati források bevonásával megkezdődött a fejlesztés.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. ELŐZMÉNYEK között pályázati források (ROP, HEFOP, Címzett állami támogatás) újjáépült a bölcsőde, az óvoda, az általános iskola és megkezdődött a középiskola fejlesztése is.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. PROJEKT ELŐKÉSZÍTÉS A pályázat benyújtását alapos elemző munka előzte meg 2007 szeptemberétől kezdődően. Műszaki-gazdasági elemzés Megvalósíthatósági tanulmány Költségtervezés

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. PROJEKT ELŐKÉSZÍTÉS A két fordulós pályázati folyamat több mint 2 évet vett igénybe. 1.forduló: január december 31. Projektötlet, elemzések benyújtása 2. forduló: január 14 – december 31. A projekt részletes tartalmának kidolgozása, engedélyes és kiviteli tervek elkészítése, engedélyezési eljárás, részletes költségterv. Szerződéskötés: január 29.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A TÁMOGATÁS ADATAI Eredményes pályázat! Teljes költség: Ft Elnyert támogatás: Ft (90 %) Önerő: Ft Megvalósítás időtartama: december 1. – augusztus 31.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. Projektmenedzsment: Újszász Város Polgármesteri Hivatala Projektmenedzser: Kaló Istvánné alpolgármester Pénzügyi munkatárs: Szűcsné Horváth Ágnes Projektasszisztens: Fehér Judit Közreműködő szervezet: VÁTI Nonprofit Kft. Észak-alföldi Területi Iroda 4025 Debrecen, Simonffy út 4-6. PARTNEREINK

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. PARTNEREINK Tervező: TLT-GROUP Kft Nyíregyháza, Dózsa Gy. út 8. Felelős tervezők: Tisza András és Tenkely Szabolcs Kivitelező: BAU-VERTIKÁL Kft 5000 Szolnok, Szapáry út 14. Műszaki ellenőr: Kádár Zoltán 5000 Szolnok, Réz út 2.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A BERUHÁZÁS FŐ ELEMEI  Fűtési rendszer korszerűsítése energiatakarékos, környezetbarát megoldással, geotermikus hőszivattyús rendszer beépítésével  A villamos hálózat korszerűsítése, felújítása, vezetékek cseréje.  A kollégiumi szárny tetőszerkezetének rekonstrukciója, magastető ráépítés, falszigetelés, nyílászáró csere hőszigetelt műanyagra. Energiatakarékosságot eredményező felújítások:

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A BERUHÁZÁS FŐ ELEMEI A kollégium teljes körű akadálymentesítése  2 kollégiumi szoba (egy női és egy férfi) akadálymentes átalakítása mosdó kialakítással  Az iskola épületben akadálymentes mellékhelyiségek kialakítása  A konyha és ebédlő akadálymentesítése  Az iskolaudvar akadálymentes felújítása Megfelelő parkolóhelyek biztosítása  Tájékozódási rendszer kialakítása Akadálymentesítés Az intézmény teljes körűen akadálymentessé válik.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A BERUHÁZÁS FŐ ELEMEI  2 szaktanterem kiala- kítása  internet csatlakozási lehe- tőségek kiépítése a szak- tantermek és a tantermek esetében  az informatika szaktan- teremhez korszerű szerver- szoba létrehozása. Oktatási környezet fejlesztése

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A BERUHÁZÁS FŐ ELEMEI Közösségi helyiségek kiala- kítása: -diákönkormányzati iroda, -klubhelyiség, -stúdió. Közösségi fejlesztések

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A BERUHÁZÁS FŐ ELEMEI  Udvar akadálymentes felújítása  Zöldfelületek karbantar- tása  Új utcabútorok elhelye- zése  Parkoló kialakítása,  Kerítés rekonstrukciója Az épület környezetének fejlesztése

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A BERUHÁZÁS FŐ ELEMEI  Rekonstrukciós bővítés  Akadálymentesítés  HACCP rendszer kia- lakítása  Eszközök cseréje A konyha fejlesztése

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A BERUHÁZÁS FŐ ELEMEI  Taneszközök: térképek, tablók, mérőműszerek, elektronikai eszközök, meteorológiai állomás, sporteszközök  SNI eszközök: oktatáshoz szükséges szakkönyvek és digitális tananyagok,  tantermi, szaktantermi be- rendezések tanulói asztal, laborasztal, szekrények, székek, különböző táblák  Egyéb bútorzat: ebédlőasztalok és székek, a közösségi helyiségek és kollégium bútorzata (szekrények, emeletes ágyak, asztalok és székek). Eszközbeszerzés

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A BERUHÁZÁS FŐ ELEMEI Tartalmi fejlesztések: Megtörténik a pedagógiai kultúra megújítása, az integrált oktatás bevezetése, a kompetencia alapú oktatási módszerek kidolgozása és alkalmazása, a tanulási lehetőségek és formák körének bővülése, és az oktatásban dolgozók képzése is. TÁMOP / projekt a kompetencia alapú oktatás bevezetésére

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. ÖSSZEGZŐ ADATOK A projekt eredménye:  korszerű, modern, egészséges oktatási környezet létrejötte, korszerű felszerelések és taneszközök alkalmazása  növekszik a város felújított intézményeinek száma  megújult tartalmi és módszertani program bevezetése az intézményben  egységes oktatási rendszer Újszászon  hátrányos helyzetű vagy SNI tanulók számára helyben továbbtanulási lehetőség biztosítása  az intézmény költséghatékony működése

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. ÖSSZEGZŐ ADATOK A projekt számszerűsíthető eredményei: Fejlesztett oktatási intézményben tanuló diákok száma: 550 fő Akadálymentes helyiségek száma: 59 Integrált nevelésbe bevont diákok száma: 177 fő Fejlesztett zöldterület: 1810 m2 Megújuló erőforrás felhasználás: KWh

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. TOVÁBBI INFORMÁCIÓ Újszász Város Polgármesteri Hivatal 5052 Újszász, Szabadság tér 1. Tel: 56/ Web: