DEBRECEN SZÉKELY SZEMMEL Barót-Debrecen,,határtalan’’ program.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Felvidéken jártunk Indulás • május 7.én 23 fővel indultunk szlovákiai célpontunk felé. A korai indulás nem törte jó kedvünket,
Advertisements

A Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Nagy Melinda 8. c
Alsónémedi bemutatása
Híres épületek a Reformkorban
Alsónémedi A falu bemutatása
K REFORMÁCIÓ C SZÉKELYUDVARHELY KOLLÉGIUM E M 100 ÉV T.
Gyere velem! Sétáljuk végig együtt az iskolámat!
Tanulók fejlődésének nyomon követése
 1709-ben pestisjárvány pusztított a városban. A katolikus templom 1757-ben, a református 1787-ben épült ben újabb járvány, kolera pusztított.
Összeállította: a szakkörvezető és a fotószakkör gyorssegély szolgálata Országjárás másképpen Bemutató a kollégium országjárás-vezető szakkörének szakmai.
Készítette:Tóth Nikolett
Baczkamadarasi-Kis Gergely Református Gimnázium
a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola
Napköziotthonos Óvoda Jánkmajtis
Erdélyben jártam 1994 A nagyváradi római katolikus bazilika között épült. A legnagyobb barokk stílusban épült templom Romániában. Nagyvárad.
Eger várától a Gyergyói havasokig 1. utazás október
Ha másért nem is volt szép, egyért biztos, akkor voltunk fiatalok !! 
HATÁRTALANUL! • A pályázati program célja: minden magyar diák tanulmányai alatt legalább egyszer eljusson határon túli, magyar lakta területekre ( Felvidék,
Szakma Kiváló Tanulója Verseny A Szakma Sztár Fesztivál 2012-ben ötödik alkalommal, 38 szakma részvételével került megrendezésre a Hungexpo két.
Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Jobbágy Piroska
Mobil hangkommunikációs hálózati ismeretek Projekt- összefoglaló.
Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Galacz Adri
Mintacím szerkesztése Mintaszöveg szerkesztése –Második szint Harmadik szint –Negyedik szint »Ötödik szint 1 ENERGETIKAI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM „ESZI”
Szeged címere. Szeged címere Szeged Magyarország harmadik legnagyobb városa amely nagy történelmi múlttal sok turisztikai látványossággal rendelkezik.
Keleti végeken… arandria.multiply.com 2009 szeptember.
Gólyatábor beharangozó
Kémiai anyagok felhasználása az iparban Comenius-project.
5. NAP.
Szendrő nevezetességei
Készítette: Greges Dániel
K ESZTHELY TURIZMUSA K ESZTHELY FÖLDRAJZA Balaton nyugati végén, a Keszthelyi-öböl partján, a Zala folyó torkolatától északra fekszik A környéken.
Készítette:Szőke Gréta
Budapest turisztikai marketingje
KÉPTOVÁBBÍTÁS MANUÁLIS
HAJDÚNÁNÁS HAJDÚNÁNÁS HAJDÚ- BIHAR MEGYE ÉSZAKI RÉSZÉN FEKSZIK. A LELKET SZÁMLÁLÓ VÁROS A HAJDÚVÁROSOKRA JELLEMZŐ TISZTA GYŰRŰS, SUGARAS SZERKEZETE.
A falu Katona András 8.c. Gazdaság A faluban sokan élnek mezőgazdaságból, a település környékén rengeteg termőföld van. Ezen kívül többen segédkeznek.
Kazinczy és Csokonai iskolája: a Debreceni Református Kollégium
Rocket team Hajdúszoboszló Engedjék meg, hogy néhány percben bemutassuk a Hajdúszoboszlói Bárdos Lajos Általános Iskolát.
Nagysági relációk projekt Híres emberek Híres épületek Állatok, melyeket mindannyian ismerünk.
Napkor A mi településünk.
a KFRTKF Gyakorló Általános Iskolája
Készítette: Bujdosó Villő
DEBRECEN I. RÉSZ.
Petőfi Sándor Emlékmúzeum
B A L L A G Á S június 15. Szárcsa Általános Iskola.
Határtalanul pályázat
Kultúra a török hódoltság korában
Keleti végeken… arandria.multiply.com 2009 szeptember.
a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola
Tianmen-hegység: Kínában található, észak Hunan tartományban, közeli város Dayong. (Sokan elbizonytalanodnak a neve miatt, Tianmen, mely nagyon hasonlít.
Cegléd Prezentáció.
Brassó Belvárosi Református Egyházközség A magyar reformáció nagy alakjai Előadás sorozat 2011 esztendő Reformáció nagyhetében.
Susann Nordströms Orkester - True Love
Alliance Francaise-Debrecen Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola.
IRODALMI KINCSKERESÉS ERDÉLYBEN! Agg Anna Bajorfi Eszter Fekete Antónia Németh Cintia.
A Novohrád-Nógrád Geopark értékei – oktatási segédanyag
Nagykároly Készítette:
Program- és árajánlat Debrecenbe kéne menni… Kétnapos osztálykirándulás.
Kiutazásunk Debrecenbe. Indulás Egy napos hétfői reggelen kezdetét vette debreceni kirándulásunk. Mindenki izgatottan ült fel a buszra és fájdalmas búcsút.
Határtalanul.
a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola
Református templom dad
Készítette: Barna Alexandra Csordás Rita
BADACSONYTOMAJI SZENT IME TEMPLOM
a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola
Határtalanul program 2018 Felvidék.
Keleti végeken… 2009 szeptember arandria.multiply.com.
A SZEPSI MAGYAR TANNYELVŰ ALAPISKOLA ÉS GIMNÁZIUM RÖVID TÖRTÉNELME
Erdélyi kirándulás Élmények.
Kolozsvár június 7..
Előadás másolata:

DEBRECEN SZÉKELY SZEMMEL Barót-Debrecen,,határtalan’’ program.

Kis csapatunk én reggel 8:00 órakor indult el a,,Baróti Szabó Dávid’’ Technológiai Líceum udvaráról Debrecen felé. Csapatunk tagjai már izgatottan várták a találkozást külföldi,,testvéreinkkel’’, akiket körülbelül egy hónappal ezel ő tt, nagy szeretettel fogadtunk szerény városunkban, iskolánkban. Ez alkalommal volt lehet ő ségünk megismerkedni velük, mégis izgultunk valamiért. Volt aki a hosszú úttól való félelmét panaszkodta el éppen, mások fáradtságuk miatt,,zsörtöl ő dtek’’,de rajtuk is érezhet ő volt, hogy jószívvel utaznak 12 órát annak érdekében, hogy ismét találkozhassanak újonnan szerzett barátaikkal. A Debrecen városában látottakat/élményeket úgy gondoljuk megéri másokkal is megosztani, mivel bizony voltak nagyon jó pillanataink.

PARTNER ISKOLÁNK: MECHWART ANDRÁS GÉPIPARI ÉS INFORMATIKAI SZAKKÖZÉPISKOLA A Debreceni orvosi egyetem egyik bentlakásában szállott meg kis csapatunk, ahol kényelmes, komfortos szobák vártak minket. Els ő nap: elszállásolás. Második nap: MUNKA (a partner iskolában).

VÁROSNÉZÉS Békás tó Víztorony

SÉTA A VÁROSBAN, SZABAD PROGRAM (PLÁZA, FŐTÉR, SÉTA A SZÁLLÁSHELYRE)

DEBRECENI REFORMÁTUS NAGYTEMPLOM

RÖVID BEMUTATÓ A debreceni református nagytemplom Debrecen legjellegzetesebb épülete, 1500 m²-es alapterületével az ország legnagyobb református temploma, ezenkívül a legnagyobb protestáns templom is az országban. A Magyarországi Református Egyház jelképe, miatta nevezik Debrecent gyakran „kálvinista Rómának” és 1824 között épült, klasszicista stílusban, a Kossuth tér és a Kálvin tér közt áll, a belvárosban.

KISHARANG a keleti (jobb oldali) toronyban függ. Tömege: 1680 kg-os (30 bécsi mázsa) Alsó átmér ő : 146 cm Alaphangja: desz1

RÁKÓCZI-HARANG: A nyugati (szemb ő l nézve bal) toronyban függ Magyarország legnagyobb református és egyben legnagyobb protestáns harangja. Az ötödik legnagyobb harang Magyarországon. A megyében pedig a legnagyobb. Tömege: 5000 kg Alsó átmér ő : 198 cm Alaphangja: Asz0

IDEGENVEZETŐNK, ÉS KILÁTÁS A TORONY TETEJÉRŐL.

ROCKSULI,,,TOKÁNYOS’’ VACSORA KÖZÖS ÉNEKLÉS – A BÚCSÚ HANGJA, A Setétpatak-on fellobbant tábort ű z és éneklés ismétlést érdemelt, ami nem is maradt el. A két iskola diákjai a Debreceni Rocksuliban gy ű ltek össze, ahol ugyan tábort ű z nem, de éneklés és jókedv b ő ven volt, és ne felejtkezzünk meg a kiadós finom vacsoráról sem.

UTOLSÓ NAP Partneriskolánk tanulóitól én 9:30-kor vettünk búcsút, nem maradt el a közös kép, és az elmúlt nap történésein való nevetés sem. Nagyon szépen köszönjünk a Debreceni Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskola tanárainak és diákjainak, hogy nagy szeretettel fogadtak és mindent megtettek annak érdekében, hogy a lehet ő legjobban érezzük magunkat! Reméljük ez a kapcsolat még sok-sok éven keresztül fenn marad!

KÉSZÍTETTE: Albert Johanna-Linda Benk ő Szilárd Gáspár Csongor Rou Júlia-Erzsébet Simon Lavínia-Regina Varga Kitti