Jezsuita fenntartói modell a gyermekvédelemben KPSZTI - FFA Gyermekvédelmi műhelynap 2016. 04. 13.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„A tanfelügyelet kialakuló rendszere, átfogó minőségfejlesztés a közoktatásban” Az intézmények minőségfejlesztési folyamatainak támogatása /4. pillér/
Advertisements

Gyermekvédelmi igazgatás – gyámügyi ismeretek
Rendszerszemléletű megközelítés az iskolai agresszió megelőzésében és kezelésében November 30. Ódry Színpad.
 A pedagógiai munkát segítő feladatok jogszabályi környezetének ambivalenciája: • A nevelési és oktatási intézmények működéséről szóló 11/1994. MKM rendelet.
Széchenyi István Gimnázium
Az iskolai szociálismunka
Az iskolai dokumentumok
Gyermekvédelem a védőnői munkában
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / A pedagógus(tovább)képzés kérdései és lehetőségei az egész napos iskola-
Lőwné Szarka Judit ellátottjogi képviselő
NHKE Egészségfejlesztési Terv NHKE Egészségfejlesztési Terv 6. rész NHKE Fejlődési Modellje Készítette: Keilbach Józsefné (település egészségfejlesztő.
© Reménység Nevelőszülői Hálózat, Dél-Dunántúl
A pártfogó felügyelő szerepe és feladata a jelzőrendszerben Budapest, március 28.
A szociális munka elméletek főbb jellemzői-I. Pszicho-dinamikai elméletek Malcolm Payne: Modern Social Work Macmillan Press Ltd, 1991 (81.o.)
A gyermekvédelmi jelzőrendszer
A gyakorlatvezető mentor
Szabóné Kármán Judit PTE NTI BTK Oktatás és Társadalom Doktori Iskola
2004. október 28. Változó közoktatás a változó világban Általános iskolák Józsefvárosban
A dystrophiától a gyermekbántalmazásig
Dr. Péterfalvi Attila: A NAIH internetes gyermekjogi projektje Balatonalmádi, szept.27.
Tapasztalatok az Smtv. és az Mttv. fényében szeptember Készítette: Dr. Detrekői Zsuzsa.
OR A gyermekbántalmazás és elhanyagolás megelőzése: Népegészségügyi megközelítés Prof. Kevin D. Browne A Birminghami Egyetemen.
Resztoratív eljárások bevezetésének lehetőségei a pártfogó felügyelői munkában “A harmonikus szabad életért” Közösségi Szolgáltatások Alapítványa Negrea.
NEVELÉS A CSALÁDBAN.
A referencia – intézmények működésének eljárásrendje Harkány, 2009.november 13.
Az iskola gyermekvédelmi feladata, célja, funkciója
Dominó Általános Iskola magatartásmódosító programja
Első esély - esélyegyenlőség a mai iskolarendszerben
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
Széchenyi István Gimnázium Dunaújváros Készítette: Terecskei András (tanuló) és Szücsné Dr. Harkó Enikő (igazgatóhelyettes) Előadók: Csathóné Zágoni Nóra.
Hevesi Kistérség Integrált Szolgáltató és Innovációs Központ
Gyermekvédelmi szemlélet az edzői munkában
Kortárssegítő képzés Lőrincz Norbert, Kovács Anita Kortárssegítő képző
A befogadó kisgyerekkori fejlesztés szakpolitikai kihívásai és megoldásai A Biztos Kezdettől a gyermekvédelmi gondoskodásig 25 éves az ENSZ Gyermekjogi.
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Beszámoló az iskolai egészségfejlesztési prevenciós programok szakmai ajánlási rendszerének tapasztalatairól Dr. Koós Tamás-Solymosy József-Balogh Judit.
 szociális (latin) – társadalmi, társaságra vonatkozó  patológiai (görög) – beteges, nem normális Szociálpatológiai – összefoglaló fogalom a beteges,
(Erőszak és elhanyagolás a családban)
Speciális gyermekvédelem
Erőszak a családban.
Iskolapszichológus protokoll – vitapontok, dilemmák és megoldási javaslatok 2. N. Kollár Katalin és Martonné Tamás Márta március 22.
Ki az a mentortanár? „az a pedagógiai gyakorlattal rendelkező tanár, aki tapasztalatai és a továbbképzésben szerzett speciális képzettsége eredményeként.
Készítette:Tóth Sándorné
Gyermekvédelmi protokoll és ifjúságvédelmi munka a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnáziumban és Kollégiumban - egy alakuló gyakorlat bemutatása P. Holczinger.
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
A Biztonságos Böngészés Program március. 2 Az internet csodálatos dolog és nélkülözhetetlen eszköz MI A PROBLÉMA?
A három pillér elve (vertikális) az elkövetővé válás esélyének csökkentése + az áldozattá válás esélyének csökkentése + a bűnalkalmak kontrollja „Bűnmegelőzés.
„FIGYELJÜNK EGYMÁSRA!” KOMPLEX MEGELŐZŐ, EGÉSZSÉG ÉS KOMPETENCIA FEJLESZTŐ MODELL PROGRAM a Szent József Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban Berényi.
RÁCZ ANDREA DEBRECENI EGYETEM, SZOCIOLÓGIA ÉS SZOCIÁLPOLITIKA TANSZÉK Hatékonyságmérések a gyermekvédelmi szakellátásban.
Gyermek- és ifjúsági addiktológia a napi gyakorlatban, a fejlesztés lehetséges útjai Arany Zoltán SZKTT ESZI Dr. Farkasinszky Terézia Ifjúsági Drogcentrum.
Az iskolai zaklatás jelensége alapfogalmai. Az agresszió fogalma pszichológiai háttere Agresszió minden olyan szándékos cselekvés, amelynek indítéka,
1 Szakképzési Önértékelési Modell I. Helyzetfelmérő szint (SZÖM I.) 4. előadás 1.
Óvodai szakmai programok, továbbképzések bemutatása 2013/2014 Készítette: Grolyóné Szabó Éva szeptember 11. KPSZTI, Óvodavezetői Értekezlet.
GRASSROOTS Gyermekvédelem
Hogyan lesznek növendékeink iskolaérett gyermekek?
A KONSTRUKTÍV ÉLETVEZETÉS MINT NEVELÉSI ÉRTÉK
Miért vannak az iskolának szabályai?
Az osztatlan tanárképzés gyakorlati képzési rendszere
Pedagógiai kísérés és reflexió az iskolai közösségi szolgálatban Szontagh Katalin Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium és Kollégium, Esztergom.
Introduction to Közgazdasági Politechnikum Hogyan pályázunk mi?
Szociális terület képzési rendszerének tervezett módosításai
Intézményi kötelezettségek a gyermek- és ifjúságvédelem területén
Pálfi Erika főosztályvezető Köznevelési Tartalomfejlesztési Főosztály
11. Vizuális jelképek, jelek, sematikus ábrák
Család – és Gyermekjóléti Központ
Legyen más a szenvedélyed! 2.
SZOKÁS SZABÁLYRENDSZER, NEVELŐMUNKA TERVEZÉSE ELLENŐRZÉS TERÜLETEI FELADATMEGOSZTÁS Farkasné Egyed Zsuzsa
Csókay László KPSZTI április 13.
Gyermek- és ifjúságvédelem, vezetői felelősség és támogatás
Előadás másolata:

Jezsuita fenntartói modell a gyermekvédelemben KPSZTI - FFA Gyermekvédelmi műhelynap

Etikai kódex Gyermek és ifjúságvédelem rendtagok és munkatársak számára Teljeskörű gyermek és ifjúságvédelem az iskolábanVészjel programGyermekbántalmazás megelőzése és kezelése

Etikai kódex Segítő, pozitív hozzáállás Családi harmónia támogatás Magis Szenvedélybeteg nem taníthat Kiemelt figyelem a rászorulók felé

Gyermek és ifjúságvédelem rendtagok és munkatársak számára Nyilatkozat: minden munkatárs munkábaálláskor aláírja Etikai és szakmai kódex pontos érintetti meghatározás határhelyzetek és tiltott viselkedés meghatározása Vészjel program a bejelentő védelme, konkrét címmel A bántalmazási esetek rendezésének eljárásrendje

A teljeskörű gyermek és ifjúság- védelemért az iskolában Problémcsoportok meghatározása Közvetlen programok leírása (tartalom és felelős) pl. drogprevenció Külső kapcsolatok: családsegítő, ÁNTSZ, rendőrség Közvetett támogató programok: szülői felkészítés és tanári hatékonyságot segítő programok (tartalom és felelős) A Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium SZMSZ 5. melléklete

Alkalmazott- védelmi eljárás Diákvédel- mi eljárás

Gyermekbántalmazási esetek megelőzése és kezelése Pszichológiai kapcsolat tiltott elemei megalázás erotikus érzelmek zaklatás Pszichológiai kapcsolat tiltott elemei megalázás erotikus érzelmek zaklatás Fizikai kapcsolat terén tiltott viselkedés érintések kábítószer és alkohol tiltott helyszínek Fizikai kapcsolat terén tiltott viselkedés érintések kábítószer és alkohol tiltott helyszínek „ Nem csak világos keretet szabni, de pozitív iránymutatást is adni…” Részletes eljárásmód szexuális visszaélés esetén

Nyilvánosság A dokumentumok elérhetők és letölthetők: www. faludiakademia.hu www. jezsu.hu