2015. június 15. Biyovis perspektíva a társadalmi rétegek között Előadó: Kerepesi Istvánné - Ica.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A roma családok segítése a csecsemőmasszázs módszerével. Gyakorlati útmutatás az egyéni és csoportos csecsemőmasszázs oktatásában a roma lakosság körében.
Advertisements

Komplex kistérségi programok a gyerekszegénység csökkentéséért Kun Zsuzsa, MTA KTI Gyerekprogram Iroda.
EGÉSZSÉGKULTÚRA Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I.
Mennyire szolidáris a magyar társadalom? Alapjövedelem, közmunka, segélyezés április 25. Előadó: Závecz Tibor.
REGIONÁLIS ÉS HELYI EGYÜTTMŰKÖDÉSI STRATÉGIÁK TUDOMÁNYOS KONFERENCIA REGIONÁLIS ÉS HELYI EGYÜTTMŰKÖDÉSI STRATÉGIÁK TUDOMÁNYOS KONFERENCIA SZÉKESFEHÉRVÁR.
„Programok a gyermekszegénység ellen” Biztos Kezdet konferencián,
„Régi jó földből – új erős hajtások”. Miért jelentkezek az SZMT Elnöki poziciójára? - Elvira •Mert nagyon sokat kaptam ettől a közösségtől, Tőletek és.
Család.
2012.FEBRUÁR 20-MÁRCIUS 13. Deák Ferenc Általános Iskola, Iregszemcse felső tagozat.
Méltósággal segíteni, Jót s jól tenni
KI AZ ERŐS???.
Ria Slides Ebben a bevásárlóközpontban a hölgyek különböző „Férfi – Típusok” közül választhatnak...
Kattintással előre Nőnek lenni A zene: Vangélisz: Glorianna (Himnusz a nőkről)
Befogadó tervezés. Átlagosak – nem átlagosak átlagosak – nem átlagos.
A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása-kiemelt projekt (TÁMOP 5.6.2/10-1),
A gazdaságpolitika elméleti alapjai és gyakorlata
A diákok megismerésének lehetőségei - szükségessége
A melankólikus vérmérséklet
Tibai Eszter Indíts el új munkatársat! A képek származási helye: internet és saját.
Előítéletmentesen a hajléktalanokkal szembeni előítéletekről
Kincses Gyula9/1 Zell am See május Kincses Gyula9/2 Az ezévi konferencia alapvető célja Az egészség-politika belső viszonyainak konszolidálása,
Szülői értekezlet évfolyam (összevont)
Tárki-Unicredit Európai társadalmi jelentés Demográfiai folyamatok Hozzászólás Spéder Zsolt KSH Népességtudományi Kutatóintézet.
Legyen jobb a gyerekeknek! Gyerekszegénység – egészségügy XVI. Magyarországi Egészségügyi Napok Balatonfüred, október 7-9.
1. előadás A vállalkozások indítása és működtetése
„Egészségedre” témahét. „Egészségedre” témahét „Egészségedre” témahét.
Biztos Kezdetről immáron sokadszor elindult 5 modell program elindult 50 program 2007-elindult Szécsény alkalmazott kísérlet ?
Biztos Kezdet and the Early Years Foundation Stage
INTEGRÁCIÓ A FEJEKBEN? A romákkal kapcsolatos lakossági attitűdök Magyarországon Bernát Anikó TARKI Társadalomkutatási Intézet október 25.
EGÉSZSÉGMAGATARTÁS Egészségmagatartásnak nevezünk minden olyan tevékenységet, amelyet egy önmagát egészségesnek tartó személy vagy preventív céllal végez,
Resztoratív módszerek az iskolában
Vajda Zsuzsanna Siettetett gyerekek
Gondolatok a munkahelyen Mottó: „Ez nem egy iroda
Tízből négy férfit zavarna, ha női főnöke lenne
Amit a magyar adatok mutatnak.  BAKTAY ERVIN „ez az ismeretrendszer csak akkor válhat ismét komoly értékké, ha a tudomány nyilvánosságának napfényében.
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Elgondolások az aktív időskor programjára,
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Dr. Hunyadi-Barta Zsuzsanna HSZOSZ alelnök
„LEGYEN JOBB A GYERMEKEKNEK” NEMZETI STRATÉGIA TÖOSZ Polgármesternői Tagozat Budapest, június 7.
Speciális gyermekvédelem
Jól-lét a médiában. A kutatásban részt vett: Magas presztízs Életkor 0-24 órás munka (a túlmunka normális) - Jellemző a menedzserszűrés Rossz vélemény.
A TÁRSADALMI JÓL-LÉT TÉRBELI KÜLÖNBSÉGEI A MAGYAR NAGYVÁROS- TÉRSÉGEKBEN Berki Márton – Halász Levente MRTT Vándorgyűlés Veszprém, november
A munkahelyi diszkrimináció
Önmenedzselés Előadó: Selmeci József Csongor. Változó külső és belső világunk A körülöttünk folyó változások egyik legfontosabbika az, hogy megnőtt a.
Kapcsolat vizsgálat II: kontingencia táblák jelentősége és használata az epidemiológiában, diagnosztikában: RR, OR. Dr. Prohászka Zoltán Az MTA doktora.
A MARCALI JÁRÁSI FELZÁRKÓZÁSI KEREKASZTAL ÜLÉSEINEK MUNKARENDJE.
Nyíregyháza június 1..  Speciális élethelyzet, speciális és egyénre szabott segítségek.  Érintettségből adódó rálátás a helyi szükségletekre.
Személyes életvitel. Mentális és csődhelyzet kialakulása 1. A társadalmi háttér negatív hatásai A mai magyar társadalomban megjelenő negatív jelenségek.
Gyermekek esélye Magyarországon TÁMOP Záró konferencia, Könyvtár: Esély! Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár június 21. Darvas Ágnes ELTE TáTK –
Kiket keress, hogy az üzleted fejlődni tudjon? Farkas Attila
„A tanácsadás emberi oldala” – az érzelmi kompetencia jelentősége a tanácsadásban – Dr. Szabó Szilvia (PhD.) főiskolai docens, ZSKF elnökségi tag, HSZOSZ.
Európa válasz(kísérlete) a gyermekszegénységre Dr. Lux Ágnes Országgyűlési Biztos Hivatala Eurochild Április Szécsény.
Esélyegyenlőség, társadalmi felzárkózás Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság Langerné.
AZ ÉRVELÉS ALAPJAI. Hülyékkel vagyok körülvéve! Próbálok érdekes lenni…
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS
Iskola és család Eltérő és hasonló megközelítések a prevenciós beavatkozások tervezésében A magára hagyott nemzedék A drog veszélyes - veszélyben van a.
Együttműködésen alapuló gazdaság és társadalomfejlesztés Herpainé Márkus Ágnes Társadalmi Összetartozásért Alapítvány SOPRO hálózat.
2016. június 10: „A tudásáramlás és a tudás megtérülésének egyes vetületei” című konferencia Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH)
Fogyatékosok Napközi Otthona
A GDP-n túl:a gazdasági teljesítmény és a társadalmi jól-lét mérése …
LEADER, Identitás, Sport
Mihalec Gábor és Csizmadia Róbert Adventista Családi Szolgálatok
Asztrológiai továbbképzés
Tizenegy ember lógott egy helikopter kötelén, tíz férfi és egy nő.
A két világ Feladat: Magyarázza el a két gondolkodási módot!
Abúzus a családban Hogyan felel meg a családon belüli erőszak a társadalmi normáknak, és mi a haszna az elkövető számára? Kuszing Gábor Stop-Férfierőszak.
Mindent lehet még jobban tenni
A gyermek biológia fejlődése
Előadás másolata:

2015. június 15. Biyovis perspektíva a társadalmi rétegek között Előadó: Kerepesi Istvánné - Ica

1. nemek szerint: férfi, nő 2. koruk szerint: egy emberöltő - 30 év 3. mentalitásuk szerint: vérmérséklet, beállítottság, attitűd 4. szociokulturális környezet, élethelyzet 5. társadalmi helyzet. Társadalmi csoportok

I. NŐK a / BIOLÓGIAI FELADAT: szülés-utódgondozás b / NEMI MEGFELELÉS: nőnek maradni c / TÁRSADALMI FELADAT: háztartás, munka II.FÉRFIAK a / BIOLÓGIAI - NEMI FELADAT: utódnemzés b/ TÁRSADALMI FELADAT: munka FELCSERÉLŐDÖTT FELADATKÖRÖK 20. század előtt: a –b – c 20. század első fele: a – c – b /háborúk/ 20. század 2. fele és ma: b – c – a MA EHHEZ KELL IGAZODNIA A BIYOVIS ÜZLETI POLITIKÁNAK 1. NEMEK SZERINT

15 – 30 ÉVES NŐK: B – C - A BIYOVIS VÁLASZ: B./ :Optivit, Bioprotektor, Humiferr, kozmetikumok stb. C/: Multimin, Multivita,Ganovis stb. A: Maybe Baby ÉVES FÉRFIAK: szerepkörük nem változik, egyenlőre hallani sem akarnak semmilyen „beavatkozásról”- hacsak nem nagyon hiúak-… BIYOVIS VÁLASZ: B./ Humiferr és Carnifit KORUK SZERINT (15-30)

Első pánik 40. év: ha van gyerek azért, / elfelejtett nőnek lenni/, ha nincs azért /ketyeg a biológiai óra/, ha van állás azért, /karrierépítés, ha még lehet/, ha nincs azért. A férfiaknál is megjelenik ez: vagy „végre” megnősülnek. Vagy éppen válnak, vagy sikeresek, vagy elindulnak a lejtőn. Biyovis válasz: Purex csomagok, Magnetic eszközök, kozmetikumok, Herba Gold készítmények stb. Második pánik : 50 év /kapuzárási/ Biológiai változások /menopauza/, jelentkeznek az első egészségügyi problémák,vagy felerősödnek a meglévők, /vérnyomás, vastagbél, anyagcserezavarok/. Családi problémák:generációs viták, szülők idősödnek, gyerekek jó esetben pályakezdők stb. Nagy odafigyelést igényelnek, szükségük van „külső” támaszra. Ez lehet a Biyovis is. 60 év felettiek Célcsoportunk lehet, ha meghallgatjuk őket, ha segítünk nekik a Jobb egészség megszerzésében, vagy reményt adunk a javuláshoz. KORUK SZERINT (30-60)

Cavett: „….a világ egy nagy tükör, és saját személyiségünket, beállítottságunkat tükrözi vissza….. Akár barátságosnak,akár barátságtalannak tartjuk az embereket, mindig igazunk lesz.” Ez az attitűd! Különböző attitűdű, mentalitású emberek ülnek le velünk szembe, akikről pillanatok alatt ki kell derítenünk, hogy mit várnak tőlünk, mert ők nem arra kíváncsiak, hogy mit mondunk nekik, hanem arra, amit szeretnének hallani! Vagyis könnyebb olyan személynek eladni Bilyovis terméket, akit először nem érdekel a termék, mint olyan embert találni, akit rögtön érdekel a termékünk. Ehhez óriási segítség a B.I.P. Két szélsőséges csoport: szkeptikusok és az empatikuSOk, akikre külön kell figyelnünk! A munkatárs keresésénél nagyon fontos a mentalitás mellett a jellem is! A jellem az lényegében egyfajta „elhagyott” hangulat helyettesítője. Bizonyos hangulatban tele leszünk lelkesedéssel, akarjuk csinálni, nekifutunk, s amikor igazán bele kell tennünk az energiánkat nincs elég akaratunk hozzá. Vagyis nem vagyunk elég kitartóak, elég jellemesek! A MENTALITÁS

A TÁRSADALMI HELYZET JÓLÉTI TÁRSADALMAK: szűk, de nagyon gazdag réteg, erőteljes középréteg, szűk szegény sáv, erős szociális háló, pozitív gondolkodás KELET-EURÓPA - MAGYARORSZÁG : o gazdagodó felső tízezer, o süllyedő, ki nem alakuló középréteg o mélyülő szegénység, o negatív gondolkodás

Mi a Biyovis képviselői ezeket a súlyos társadalmi problémákat önmagunk megoldani nem tudjuk, de mentálhigiéniás segítséget tudunk adni! ÉS EZ NEM KEVÉS! Köszönöm a megtisztelő figyelmet! MINDEN BIYOVIS MUNKATÁRSNAK AZT KÍVÁNOM, HOGY HIGGYEN EBBEN, ‘S AKKOR SOKKAL KÖNNYEBB DOLGOZNI!

Következő előadás a Biyovis web- konferencián Előadó: Dr. Nemes Katalin: A réz titkai június 22. hétfő 20:00