Fogyasztók diszkriminációja az EU-ban Bak Pál Európai Köz-és Magánjogi Tanszék 12016.04.18.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
EU és Magyarország 7. előadás A magyar állampolgárok jogai az EU-ban.
Advertisements

Az esélyegyenlőségről és a hátrányos megkülönböztetés tilalmáról
EGYENLŐ BÁNÁSMÓD A FOGLALKOZTATÁSBAN
Reklámállítások megítélése Balogh Virág május 5.
Az Európai Unió fogyatékosügyi stratégiája Budapest, március 30.
Nemzetközi Médiakonferencia Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat
Életkor és diszkrimináció
DIREKTÍVÁK AZ EURÓPAI UNIÓBAN és ezek hatása a magánbiztosításra Dr. Marczi Erika.
Egyenlő értékű munkáért egyenlő bér?
2005. szeptember 28.. Történeti háttér Kiemelkedően magas menekültáradat Igény a menekülők szabályozott érkezése iránt.
Állampolgársága végképp eltörölve
EU alapismeretek E-Learning.
A Közös Agrárpolitika (KAP) aktuális kérdései, várható változások ÚMVP képzés „Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó.
Egy határon átívelő régió (EGTC) kialakításának lehetőségei a szerb-magyar határtérségben Ricz András PhD hallgató Szabadka.
Másság-tisztelet vagy személyi méltóság: a társadalompolitika válaszútja Kővári János
Vince Péter MTA Közgazdaságtudományi Intézet
INTÉZMÉNYKÖZI MEGÁLLAPODÁS SZERKEZET. TÖRTÉNET, SZEREPLŐK 1999-es megállapodás 2002-es megállapodás 2006-os (hatályos) megállapodás Módosítások: 2007,
Határon átnyúló vitarendezés. Bevezetés határon átnyúló viták nehézségei különböző nyelv jogismeret hiánya, fogyasztói jogvitákban különösen.
Esélyegyenlőség a dokumentumokban és a gyakorlatban Budapest, November 10.
Esélyegyenlőség Előadó: Megyesi Rita.
Miért fontos a komplex rehabilitáció az Európai Unió foglalkoztatáspolitikája szempontjából? Budapest, december 3.
Megpályázható tevékenységek BM/4747-1/2012. sz
Megpályázható tevékenységek BM/ /2012. sz. nyílt pályázati felhívás alapján Európai Integrációs Alap.
1 Zala Megye az Információs Társadalomban Konferencia Zalaegerszeg, május 30..
A NATURA 2000 ÖKOLÓGIAI HÁLÓZAT
Miért érdemes az eMagyarország hálózathoz tartozni? Az eMagyarország hálózat működése kézzelfogható eredményekkel járul hozzá a társadalom és a gazdaság.
Nemzetiség A nemzetiség a természetes különbözőség egymást erősítő, szerves egységének része, vagy a gyűlöletkeltéssel szított megosztottság szétszakítottság.
A bevándorlási politika néhány kritikus pontja az Európai Unióban Szalayné Sándor Erzsébet PTE ÁJK november 5.
A szociális biztonság koordinációja az Európai Unióban
A fogyatékossággal élők jogai Magyarországon
EURÓPAI UNIÓS POLITIKÁK
Első esély - esélyegyenlőség a mai iskolarendszerben
Adományozási kultúra az Európai Unióban Előadó: Dr. Talyigás Katalin.
Egészségügyi panaszok az Európai Fogyasztói Központ gyakorlatában „Egészségügyi szolgáltatások – békéltető testületek szerepe és jövője a fogyasztóvédelemben”
Nemzetközi migráció és az Európai Uniós választások
Megpályázható tevékenységek BM/9674-2/2011. sz. nyílt pályázati felhívás alapján Európai Integrációs Alap dr. Gyöngy Anna BM EUEFO.
Magyar Hadtudományi Társaság Védelem Gazdasági Szakosztály
Alapfogalmak.
„Határon innen és határon túl – integráció és migráció a Kárpát-medencében” A Szociális és Munkaügyi Minisztérium és a munkaerő-migráció Korózs Lajos államtitkár.
Az Ebktv. különös rendelkezései Az egyenlő bánásmód követelménye a munka- és más jogviszonyokban.
Jelenkori társadalmi problémák és konfliktusok Tantárgyfelelős: Dr
Országos Egészségbiztosítási Pénztár – Egészség, biztonság!
AZ IDŐS ÉS FOGYATÉKOS ELLÁTÁS FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI A HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMOKBAN JÚLIUS 3.
Salgótarján május 8.. Mit értünk érdekvédelem alatt? Milyen feladatokat jelenthet? Kik védenek érdeket? Hogyan lehet érdeket védeni? Alkossuk.
Migráció és nemzetközi jog
Az esélyegyenlőség elvének érvényesülése az oktatáspolitikában EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA KÖZNEVELÉSÉRT FELELŐS ÁLLAMTITKÁRSÁG Pölöskei Gáborné helyettes.
MAGYARORSZÁG - CHILE Új lehetőségek a kereskedelmi kapcsolatokban.
Európai Uniós ismeretek Az Európai Unió jogrendszere; Versenyjog.
Szociális és Munkaügyi Minisztérium 2007 – Egyenlő Esélyek Mindenki Számára Európai Év Sík Endre Miklós Civil Partnerség V. Regionális Konferencia 2007.
Civil törvény és civil információs centrumok a közösségek megerősítéséért Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár február 6. Emeri Erőforrások Minisztérima.
Esélyegyenlőség, társadalmi felzárkózás Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság Langerné.
A "KÜLFÖLDIEK", MINT ELLENSÉGEK, ÉS AZ EGYSÉGES BELSŐ PIAC Ziegler Dezső Tamás április
Az Európai Unió gazdasági joga Nemzetközi magánjog Dr. Nagy Csongor István egyetemi docens.
Civil Partnerség V. Regionális Konferencia Felnőttképzés és esélyegyenlőség – civil lehetőségek Aranyi Magdolna „Lépj egyet előre!” projektmenedzser 2007.
Európai Uniós ismeretek A négy alapszabadság. Alapvető jogok az Európai Közösségben – a 4 alapszabadság EGK – cél: a tagállamok közös piacának kiépítése.
Az új rendeletek hatálya az uniós tagállamokra
A KÜLFÖLDIEK JOGÁLLÁSNAK NEMZETKÖZI JOGI KÉRDÉSEI
Alapvetés, az emberi jogok rendszere
Készítette: Dr. Domonkos Endre (PhD)
A jogforrási rendszer II.
Esélyegyenlőség a Szent István Egyetemen
Kompetenciák 1. Joghatóság
Nemzetközi magánjog II.
Hozzáférés az Ügyfél portálhoz szeptember 27.
A regionális gazdasági integrációk
Jogharmonizáció az Európai Unióban Dr
KÜLFÖLDI ELEM ESETÉN ALKALMAZANDÓ ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK
AZ EURÓPAI UNIÓ JOGA NKE.
Az LMBTI-személyek egyenlőségének előmozdítása az Európai Unióban
Szerzői jogi reform az Európai Unióban
Előadás másolata:

Fogyasztók diszkriminációja az EU-ban Bak Pál Európai Köz-és Magánjogi Tanszék

Tartalom Diszkrimináció és alapja(i) Geoblocking Fogyasztói diszkrimináció EU tevékenység a diszkrimináció ellen Konklúzió

Diszkrimináció Geoblocking Fogyasztói diszkrimináció Fogyasztók EU tevékenység a diszkriminációval szemben Adaptálás 3 III. pillér II. pillér I. pillér Boldog fogyasztó :)

Diszkrimináció és alapja(i) 1. Önmagában megkülönböztetést jelent. Lehet pozitív és negatív. Minden polgári alkotmány, az ENSZ alapokmánya, és az EU is tilalmazza. Fogyasztók diszkriminációja az EU-ban: alapja a geoblocking

Diszkrimináció és alapja(i) 2. -Közvetlen diszkrimináció. -Közvetett diszkrimináció. -Fogyasztói diszkrimináció GATT Nemzeti elbánás elve: „A szerződő fél állampolgárait és jogi személyeit a hazai állampolgárokkal és jogi személyekkel azonos elbírálás alá vonja. Így adott kérdésben a külföldieket a hazaiakkal azonos jogok illetik meg, de azonos kötelezettségei is vannak. Bármilyen kérdés rendezésére alkalmas.” ( GATT: General Agreement of Tariffs and Trade Általános Vám- és Kereskedelmi Egyezmény

Egyenlő bánásmód házon belül (1)A Magyar Köztársaság biztosítja a területén tartózkodó minden személy számára az emberi, illetve az állampolgári jogokat, bármely megkülönböztetés, nevezetesen faj, szín, nem, nyelv, vallás, politikai vagy más vélemény, nemzeti vagy társadalmi származás, vagyoni, születési vagy egyéb helyzet szerinti különbségtétel nélkül. (2)Az embereknek az (1) bekezdés szerinti bármilyen hátrányos megkülönböztetését a törvény szigorúan bünteti. (3)A Magyar Köztársaság a jogegyenlőség megvalósulását az esélyegyenlőtlenségek kiküszöbölését célzó intézkedésekkel is segíti

Geoblocking „A geoblocking egy internacionális jelenség. Működésének lényege az internetes csatlakozáson alapuló, adatforgalomból kiszűrhető, tartózkodási hely alapján való weboldal és szolgáltatásblokkolás.”

Fogyasztás az EU piacán A fogyasztásnak három kategóriája él: -EU-n belüli -EU-n kívül cég és magánszemély közötti -EU-n kívül magánszemély és magánszemély közötti

Létezik-e diszkrimináció? Létezik. A geoblocking jelensége alapjául szolgál a diszkriminációnak. Piaci diszkrimináció a három vásárlási kategória be nem tartása

Véget lehet-e vetni a diszkriminációnak? Az Európai Bizottság European Digital Single Market Stratégiája: (Egységes Digitális Piac Stratégia) 3 alappillér, 16 alpont. A stratégiát végére kívánja befejezni a Bizottság. Ezzel megszűntethető a geoblocking, és az ezzel járó negatív diszkrimináció, azonban végérvényesen soha nem lehet véget vetni ennek. Lásd: Eurózónán kívüli tagállamok

Nagy-Britannia álláspontja A brit Külügyi és Nemzetközösségi Hivatal európai igazgatója nyilatkozatából: „Nagy-Britannia különösképpen az egységes digitális piac és a Tőkepiaci Unió elérése felé tett lépéseket szorgalmazza. A második pont célja egy megállapodás elérése azzal kapcsolatban, hogy milyen módon működtethetők az egységes piaccal egyszerre a különböző valuták annak érdekében, hogy az egységes piac az eurózóna és az eurózónán kívüli tagok számára is kedvező legyen.” (Vijay Rangarajan, Mission Impossible? kerekasztal beszélgetés, november 23.)

Alappillérek European Digital Single Market Stratégia: I. pillér: A digitális termékek és szolgáltatások elérhetőbbé tétele az európai fogyasztók és vállalkozók számára Kereskedelmi akadályok megszüntetése. II. pillér: A digitális hálózatok és szolgáltatások prosperálásához szükséges körülmények és egyenlő versenyfeltételek megteremtése A diszkrimináció elméleti kigyomlálása. III. pillér: Az európai digitális gazdaság növekedési potenciáljának maximalizálása Jelentős gazdasági bevétele. Azon akadályokat megszüntetése, amelyek az uniós digitális egységes piac növekedésének útjában állnak

Utolsó lépés (?): adaptálás Amennyiben minden tagállam képes adaptálni a szabályozást, akkor módot kell találni az eurózónán belüli és eurózónán kívüli tagállamok között közös fizetőeszközre. A diszkrimináció megszüntetésének feltétele a sikeres adaptálás tagállami szinten

Konklúzió végére a fogyasztók diszkriminációja terv szerint megszűnik. + Tagállami adaptálás után több milliárdos bevétel. + Harmadik generációs jog megfeleltetése az emberi jogoknak. -Akadályok leküzdése nehézkes az EU számára. -Számottevő problémákba ütközhet az EU a továbbiakban

Köszönöm a figyelmet! „Célom, hogy minél több kérdés fogalmazódjon meg az emberekben, mert a kérdések fontosabbak a válaszoknál.” – Tarik Demirkán 15 Elérhetőségeim: cím: Facebook: