200420032005 S1 30 PERC BEMELEGEDÉS 15 PERC KALIBRÁCIÓS IDŐ pCAL ETALONOK 3 PERCES MÉRÉSI IDŐ 200120002002 ELSŐ SZKENNER UTAH EGYETEM 10’ X 10’ FOLYÉKONY.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Összetett kísérleti tervek és kiértékelésük:
Advertisements

Nyitray Norbert 6. Tétel: Ön egy kisvállalkozás számítástechnikai munkatársa. Munkahelyén mindössze néhány számítógépes munkahely van. Feladata a kisebb.
6.tétel Ön egy kisvállalkozás számítástechnikai munkatársa. Munkahelyén mindössze néhány számítógépes munkahely van. Feladata a kisebb hardveres hibák.
Szabó István Debreceni Egyetem Villamosmérnöki BSc
Sarangolt faválasztékok tömör köbtartalmának meghatározása
Bemutató Ballon Repülés Székesfehérvár 2013 Jun.8.
EuroScale Mobiltechnika Kft
Hardver alapok I. 10. osztály.
Beruházások elemzése Beruházás: tárgyi eszközök létesítésre, a tárgyi eszköz állomány bővítésére irányuló műszaki – gazdasági tevékenység. Jellemzői: Nagy.
Halmazállapotok Részecskék közti kölcsönhatások
A Pharmanex ® Biophotonic Scanner. Pharmanex Biophotonic Scanner A világ első, azonnali, külsőleg alkalmazott, antioxidáns-mérő eszköze. „Valódi” táplálék-
Értékesítési csatornák
Készítette / Author: Tuska Katalin
Small Liga Mozgás vezérlő rendszere
Monit 1 Felügyelő eljárás Modul 03 - lecke 04. Monit 2 FelügyeletFelügyelet A megfigyelések vagy mérések tervezett sorozatának végzésére irányuló tevékenység.
Energiaellátás: Tárolás
Validálás & verifikálás
Globális helymeghatározás Zárthelyi dolgozat Relatív helymeghatározás fázisméréssel.
Záridő Blende Fénymérés
MŰSZERES ANALÍZIS ( a jelképzés és jelfeldolgozás tudománya)
MŰSZERES ANALÍZIS ( a jelképzés és jelfeldologozás tudománya)
MI 2003/ Alakfelismerés - még egy megközelítés: még kevesebbet tudunk. Csak a mintánk adott, de címkék nélkül. Csoportosítás (klaszterezés, clustering).
Kísérletezés az EDAQ530 adatgyűjtő műszerrel
Kapun kívüli logisztika A nagy kihívást egyre inkább az jelenti, hogy: -mely csatornákon (beszállítókon) keresztül, milyen költséggel és feltételekkel.
Előfizetői vezetékszakadás
Szoftver bonyolultsági mértékek alkalmazási területei Király Roland 2011.
Ozsváth Károly TF Kommunikációs-Informatikai és Oktatástechnológiai Tanszék.
Cím név.
Hurrikánok, Tájfunok, Tornádók
AZ ÉLETTANI PARAMÉTEREK MINŐSÉGELLENŐRZÉSE
Az óvodapedagógusok hazai társadalmi elfogadottsága, az óvodai munka szakmai felügyelete és minőségbiztosítása Villányi Györgyné Jutka tudományos munkatárs.
Adatmodellek A modellezés statisztikai alapjai. Statisztikai modell??? cél: feltárni, hogy bizonyos jelenségek között létezik-e az általunk feltételezett.
Hardver eszközök III. rész
Egy folyékony mintában valamilyen baktérium koncentrációját szélesztést követően agarlemezes telepszámlálással határozzuk meg. Tízes alapú hígítási sort.
UCP Irányelvek végrehajtása Ausztriában Conference « Consumer protection - Unfair commercial practices » Budapest, 21 st /22 nd of October 2008 Ulrike.
II. Logisztikai tervezés
TSZVSZ nemzetközi tűzvédelmi konferencia Hajdúszoboszló május 27. A homlokzati tűzterjedés szabványos minősítő vizsgálata és fejlesztésének irányai.
Ellenállás Ohm - törvénye
BEMUTATJUK AZ ÚJ SZKENNERT 2014: frissített S3 Szkenner
Rugalmas keretrendszer a minőségbiztosítási adatok kezeléséhez XII. abas Vevőfórum, Balatonlelle június 5-7.
CCD spektrométerek szerepe ma
KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft.
Tanár: Kaszás Botos Zsófia
INNOCSEKK 156/2006 Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Egyetemi Tudományos Diákköri Konferencia november 24. Készítette: Vrabély.
HŐTAN 4. KÉSZÍTETTE: SZOMBATI EDIT
Hőmérséklet változás A hőmérséklet az anyagok egyik fizikai jellemzője, állapothatározó. Változása szorosan összefügg az anyag más makroszkopikus tulajdonságainak.
Hőmérséklet változás A hőmérséklet az anyagok egyik fizikai jellemzője, állapothatározó. Változása szorosan összefügg az anyag más makroszkopikus tulajdonságainak.
Máté: Orvosi képfeldolgozás5. előadás1 Mozgó detektor: előnyHátrány állójó időbeli felbontás nincs (rossz) térbeli felbontás mozgójó térbeli felbontás.
Avagy 10 perces szerszámcsere.  Manapság a fogyasztók elvárják, hogy a termékekhez megfelelő minőségben, mennyiségben, árban, időben jussanak hozzá.
Fizikai alapmennyiségek mérése
Napelemes rendszerek üzemeltetési tapasztalatai PV Napenergia Kft
Energia mennyiségi jellemzők. Átszámítási kulcsok A hordó (barrel) az olaj ipar sajátos, de általánosan (szinte kizárólagosan) használt mennyiségi egysége,
A Lantegi munkaképesség- mérő módszer Schenk Lászlóné
SZKENNER DEFINÍCIÓK. SZKENNER KAROTINOIDOK RAMAN SPEKTROSZKÓPIA.
IP címzés Gubó Gergely Konzulens: Piedl Péter Neumann János Számítástechnikai Szakközépiskola Cím: 1144 Budapest Kerepesi út 124.
HOZZA KI A LEGTÖBBET A SZKENNER ÜZLETBŐL. PÁRATLAN ÜZLETI LEHETŐSÉG Növekedés Szkenner Operátorok száma az EMEA régióban % Szkennelések.
Pedagógiai hozzáadott érték „Őrült beszéd, de van benne rendszer” Nahalka István
ADREK ÉS SZKENNERKÁRTYÁK
Vivőfrekvenciás rendszerek vizsgálata ET 92 -vel
Vivőfrekvenciás rendszerek vizsgálata ET 91-el
Mozgásvizsgálat gyakorlat
Kereszt vagy beágyazott? Rögzített vagy véletlen?
Hőmérséklet Időjárás.
Szabályozott és képes termékek/szolgáltatások, folyamatok, rendszerek
Balázsi Ildikó Oktatási Hivatal
ABC és XYZ elemzések.
A évi kompetenciamérés FIT-jelentéseinek új elemei
Mérések adatfeldolgozási gyakorlata vegyész technikusok számára
2. Regresszióanalízis Korreláció analízis: milyen irányú, milyen erős összefüggés van két változó között. Regresszióanalízis: kvantitatív kapcsolat meghatározása.
Reakciókinetika.
Előadás másolata:

S1 30 PERC BEMELEGEDÉS 15 PERC KALIBRÁCIÓS IDŐ pCAL ETALONOK 3 PERCES MÉRÉSI IDŐ ELSŐ SZKENNER UTAH EGYETEM 10’ X 10’ FOLYÉKONY NITROGÉN

S2 5 PERC BEMELEGED É S 90 MP MÉRÉSI IDŐ EVEREST VERZIÓ: A KALIBRÁCIÓS GYURMA MEGSZŰNÉSE LAPTOP ÉS VONALKÓD OLVASÓ S1 30 PERC BEMELEGEDÉS 15 PERC KALIBRÁCIÓS IDŐ 3 PERCES MÉRÉSI IDŐ pCAL ETALONOK

GYORSABB HORDOZHAT Ó KISEBB DIGITÁLIS BEMUTATJUK S2 5 PERC BEMELEGEDÉS 90 MP MÉRÉSI IDŐ EVEREST VERZIÓ: A KALIBRÁCIÓS GYURMA MEGSZŰNÉSE LAPTOP ÉS VONALKÓD OLVASÓ

0:30 S3 1:30 S2 3:00 S1

7,5 kg 5,4 kg 1,7 kg

HOSSZABB AKKUMLÁTOR ÉLETTARTAM 500+ SZKENNELÉS 1 FELTÖLTÉSSEL. ÖN ELŐBB MERÜL LE, MINT AZ S3. VEZETÉK NÉLKÜLI KAPCSOLAT BLUETOOTH – A SZKENNELÉS NEM IGÉNYEL VEZETÉKET. iPAD SCANNER APP IPAD MINI A VEZETÉK NÉLKÜLI HASZNÁLATHOZ.

DIGITÁLIS SZKENNELÉS ÚJ LEHETŐSÉG A DIGITÁLIS SZKENNERKÁRTYA MEGVÁSÁRLÁSA SZKENNERKÁRTYA TOVÁBBRA IS ELÉRHETŐEK MARADNAK A FIZIKAI SZKENNERKÁRTYÁK A TOVÁBBIAKBAN NEM SZÜKSÉGESEK A FIZIKAI SZKENNERKÁRTYÁK

2 1 3 A Szkenner kalibrációs folyamata a gyártási létesítményben megegyezik az S2 modellével A gyártási létesítményben minden egyes Szkenner minőség- ellenőrzésen megy keresztül A gyártási létesítményből a piacokra szállítják a Szkennert

5 4 A Szkenner átvételét követően a piacokon minden egyes Szkennert a gyártási létesítményben használt minőség-ellenőrzéssel azonos vizsgálatnak vetnek alá, mielőtt előkészítenék az eszközt az Üzletépítő részére történő kiszállításhoz Amennyiben a minőség-ellenőrzés során egy Szkennerben kivetnivalót találnak, a piacról visszaküldik a gyártási létesítménybe javításra

ZEAXANTIN ASTAXANTHIN BÉTA-KAROTIN LUTEIN LIKOPIN

ZEAXANTIN ASTAXANTHIN BÉTA-KAROTIN LUTEIN LIKOPIN Az amerikai Nemzeti Tudományos Akadémia (National Academy of Sciences) szerint „a legjobb biológiai indikátor a zöldség- és gyümölcsfogyasztásra a karotinoidok koncentrációja a szövetekben.”

KAROTINOID 473 nm FOTONOK RAMAN SPEKTROSZKÓPIA 510 nm FOTONOK MÉRÉSI SZINT: MILLIOMODRÉSZ

Ha a karotinoidokat homokszemekhez hasonlítanánk, a szkennelés azt jelentené, hogy 40 „különleges” homokszemet keresünk egy 2,4 billió átlagos homokszemmel beterített területen. Ha pedig sorba állítanánk e homokszemek mindegyikét, elegendő lenne arra, hogy 1 mm-es homokréteget vonjon a franciaországi Pilat dűnére - kétszer!

Képzelje el, milyen lenne, ha rendelkezne egy speciális kamerával, amely egyszerre képes végigpásztázni a két homokdűnét, és a kamerában lévő számítógép megszámlálná a 2,4 billió homokszem között megbúvó különleges szemeket. Ez a speciális kamera azonban nem tudná minden alkalommal megmondani a pontos számot. Ehelyett becslést adna arról, hogy hány darab különleges homokszemet észlelt. Ahelyett tehát, hogy egész életét a homokszemek számlálgatásával töltené, a kamerával készíthet egy felvételt a 40 különleges homokszem megtalálásához. A számítógép 37 különleges homokszemet jelezne. A biztonság kedvéért készít egy újabb fotót. A számítógép ez alkalommal 44 különleges homokszemről számol be. Egyik érték sem teljesen pontos, azonban megbízható becslést ad a helyes adatról.

Minden mérőeszköz esetében létezik bizonyos fokú ingadozás. Nem az a kérdés, hogy lesznek-e eltérések a mérések között. A kérdés az, hogy mekkora az eltérés mértéke. Arra van lehetőségünk, hogy a megfelelő használattal, karbantartással, kalibrációval és egyéb módszerekkel mérsékeljük az eltéréseket.

1.A Szkennerérték esetében „nagyobb eltérésekkel” kell számolni, mint más eszközöknél? 2.Az S3 által mért értékeket „nagyobb eltérések” jellemzik, mint az S2 által mérteket? KÉRDÉSEK:

A Pharmanex kutatás-fejlesztés részlege behatóan tanulmányozta az S3 eszköz ingadozását: összesen mérés 10 különböző S3 eszköz eszközönként 30 mérés mérési alkalmanként alanyonként napi 3 mérési alkalom 7 napos periódus alatt 4 különböző alany Az S3 elfogadható ingadozása pont (vagy 3 „színárnyalat”). Ez megközelítőleg 15%-os ingadozást jelent. Az eszközön végzett tesztek alapján az S3 az esetek 85%-ában az elfogadható ingadozásnak megfelelően vagy jobban teljesít. Más kutatások bebizonyították, hogy az S3 ingadozása rendszerint a hibahatár alá esik. ÁTLAGOS S3 EREDMÉNY- INGADOZÁS: PONT VAGY 3,29%

ÁTLAGOS S3 EREDMÉNY- INGADOZÁS: PONT VAGY 3,29% Magas vagy alacsony hőmérséklet A kéz nem következetes elhelyezése Helytelen kéztartás S3 hőmérséklet-beállítás elmulasztása Nem megfelelő mértékű nyomás Extrém tárolási hőmérséklet Nem megfelelő testtartásNem megfelelő kartartás NÉHÁNY TÉNYEZŐ, MELY „HIBÁS MÉRÉSHEZ” VEZETHET

THV 10 MÉRÉS

THV 10 MÉRÉS EGY SZÍNÁRNYALAT + - EGY SZÍNÁRNYALAT Az esetek 85%-ában

ÉRTÉK MÉRÉS SORSZÁMA

A Pharmanex kutatás-fejlesztés részlege behatóan tanulmányozta az S2 eszköz ingadozását: összesen 450 mérés 5 különböző S2 eszköz eszközönként 30 mérés mérési alkalmanként alanyonként napi 3 mérési alkalom 7 napos periódus alatt Az S2 elfogadható ingadozása pont (vagy 3 „színárnyalat”). Ez megközelítőleg 15%-os ingadozást jelent. Az eszközön végzett tesztek alapján az S2 az esetek 85%-ában az elfogadható ingadozásnak megfelelően vagy jobban teljesít. Más kutatások bebizonyították, hogy az S2 ingadozása rendszerint a hibahatár alá esik. ÁTLAGOS S2 EREDMÉNY- INGADOZÁS: PONT VAGY 4,14%

ÁTLAGOS S2 EREDMÉNY- INGADOZÁS: PONT VAGY 4,14% Magas vagy alacsony hőmérséklet A kéz nem következetes elhelyezése Helytelen kéztartás S2 hőmérséklet-beállítás elmulasztása Nem megfelelő mértékű nyomás Extrém tárolási hőmérséklet Nem megfelelő testtartásNem megfelelő kartartás NÉHÁNY TÉNYEZŐ, MELY "HIBÁS MÉRÉSHEZ" VEZETHET

A Szkennerértékek közötti eltérések kiküszöbölésének egyik fontos módja az ismétlés és a következetesség biztosítása a lencsét takaró kéz elhelyezése kapcsán. A következetlen kéztartás nagyban hozzájárulhat az értékek ingadozásához. Az alábbi teszt jól példázza az ugyanazon személy értékei közötti eltéréseket mindössze 0,5 cm-rel (5 mm) távolabb eső mérési hely esetén. Kéz elhelyezése1. mérés2. mérés3. mérésÁTLAGELTÉRÉSEK Helyes kéztartás N/A 0,5 cm balra ,5 cm jobbra ,5 cm felfelé ,5 cm lefelé Helyes kéztartás Kéz elhelyezése 1. mérés2. mérés3. mérésÁTLAGELTÉRÉSEK Helyes kéztartás N/A 0,5 cm balra ,5 cm jobbra ,5 cm felfelé ,5 cm lefelé Helyes kéztartás

A Szkennerértékek közötti eltérések kiküszöbölésének egyik fontos módja az ismétlés és a következetesség biztosítása a lencsét takaró kéz elhelyezése kapcsán. A következetlen kéztartás nagyban hozzájárulhat az értékek ingadozásához. Az alábbi teszt jól példázza az ugyanazon személy értékei közötti eltéréseket mindössze 0,5 cm-rel (5 mm) távolabb eső mérési hely esetén. Kéz elhelyezése

A Szkennerérték továbbá attól függően is változhat, hogy a mérésben részt vevő személy kezével mekkora nyomást fejt ki. Az alábbi teszt azt példázza, milyen mértékben van hatással az értékekre az, hogy a fogyasztó "enyhe" vagy "erős" nyomást fejt ki kezével. Nyomás mértéke Alany Enyhe nyomás 10 mérés átlaga Erős nyomás 10 mérés átlaga Nyomásból származó eltérés 1. alany42 927, , ,3 2. alany34 932, , ,1 3. alany73 074, , ,7

A Szkennerérték továbbá attól függően is változhat, hogy a mérésben részt vevő személy kezével mekkora nyomást fejt ki. Az alábbi teszt azt példázza, milyen mértékben van hatással az értékekre az, hogy a fogyasztó "enyhe" vagy "erős" nyomást fejt ki kezével. Nyomás mértéke Az erős nyomás rendszerint növeli a Szkennerértéket. Ez azonban nem minden alanyra vonatkoztatható általános tendencia. A nyomásból származó eltérés a legmagasabb értékkel rendelkező személy esetében volt a legelhanyagolhatóbb. Egyes fogyasztók esetében a kéz által kifejtett nyomás nagy jelentőséggel bíró tényező az értékek közötti ingadozás kiküszöbölése érdekében.

A Biofotonikus Szkenner, illetve a tárolási és működtetési környezet hőmérséklete szintén befolyásolhatja az értékek közötti eltéréseket. A Szkenner teljesítménye és a hőmérséklet közötti összefüggés több tanulmány tárgyát képezte. HŐMÉRSÉKLET Körülmények1. mérés2. mérés3. mérésÁTLAG ELTÉRÉSE K Helyes kéztartás N/A Helyes kéztartás Hideg (0° F/-18°C 30 percen keresztül) Meleg (120° F/ 49°C 20 percen keresztül) Helyes kéztartás 3* *Miután a Szkenner alkalmazkodott a normál hőmérséklethez (75° F)

Mi a teendő, amennyiben valaki „túl magas” vagy „túl alacsony” értékkel rendelkezik? 1. Ismételje meg a mérést három alkalommal 2. Az eredmények átlagolásával állapítsa meg az átlagolt valós értéket (THV) 3. Ismertesse a Szkenner eredmények közötti eltérésekre irányuló tudnivalókat É RT É K EGYSZERI M É R É S MÉRÉS ÁTLAGA

Mind az S2, mind az S3 modellt jellemző eszközök közötti eltérés megegyezik vagy magasabb más, hasonló eszközökével. Léteznek olyan karotinoidszint-mérési eljárások, melyek esetében az S2 és S3 Szkennernél kevesebb eltéréssel kell számolni. Ezen eljárások közé tartozik a nagy teljesítményű folyadékkromatográfia (HPLC). Ezek az eszközök azonban a az S3 Szkenner használati körén kívül esnek (laboratóriumi analízis). Az S3 által mért értékeket nem jellemezik „nagyobb eltérések”, mint az S2-t. A témában számos alkalommal végzett tesztek alapján kijelenthető, hogy az S3 modell esetében kisebb az értékek közötti eltérés, mint az S2-nél.

A Szkenner az évek során hihetetlen fejlesztéseken ment keresztül: gyorsabb, hordozhatóbb és kényelmesebb. Egyéb eszközökhöz hasonlóan az S3 esetén is fennáll bizonyos mértékű ingadozás, mely azonban megfelelő használattal kiküszöbölhető és a fogyasztók képzése is lehetséges. Megfelelő karbantartással, a bevett gyakorlatok alkalmazásával és a kellő időben történő kalibrálással az S3 rendkívül hatékony eszköz a bőr karotinodiszintjének felméréséhez és az üzlet népszerűsítéséhez.