A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Olasz Nap Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Március 20. “Olasz Külkereskedelmi Intézet (ICE): Promóciós tevékenység és szolgáltatások.
Advertisements

FogLak projekt2 Az utcán élő hajléktalan személyek társadalmi visszailleszkedésének, sikeres munkaerő-piaci integrációjának megalapozása TÁMOP /
Uniós források – Fejlesztési irányok (A gyermekvédelmi területek várható fejlesztései európai uniós forrásokból) Csizmár Gábor Szociális és Munkaügyi Minisztérium.
„Döntés a kezedben van: egészség- és környezettudatos szemléletformálás a Magyar Táncművészeti Főiskola Nádasi Ferenc Gimnáziumában” április 22.
Közművelődési szakmai továbbképzések, helyük a felnőttképzés rendszerében; az akkreditáció folyamata A közösségi művelődés felnőttképzési feladata Nemzeti.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Ruska Mónika – Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat - Fiatalok Lendületben Programiroda.
MMIK – „a befogadó intézmény” tradicionális múlt tradicionális múlt felkészült szakember gárda (humán erőforrás) felkészült szakember gárda (humán erőforrás)
„Az esély kis körei” Helyi esélyegyenlőségi programok Magyarországon Záró konferencia Budapest, december 8. ÁROP Esélyegyenlőség-elvű.
Uniós programok, pályázatok a szociális területen május 15. Balatonboglár Vincze Viktória FSZH Szociális Főosztály.
Bevándorlók társadalmi beilleszkedése európai politika – közép európai valóság Kováts András Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület.
BEPTRA „Legjobb Gyakorlatok” kis- és középvállalkozások számára Szakmaspecifikus képzéssorozat Projektsz á m: HURO/0901/138/2.1.2 HURO0901/138/2.1.2 A.
MIBŐL VALÓSULHATNAK MEG A HELYI STRATÉGIÁK? REGIONÁLIS PÁLYÁZATI FORRÁSOK.
Szász Anikó 70/  Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP)  Vidékfejlesztési Program (VP)  Terület-
„KAPASZKODÓ” SZOCIÁLIS BÖRZE november 24. Szakmai programok és kihívások az FSZK jelenében és jövőjében.
1 „Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, július.
TÁMOP B-13/ SZAKMAI-MÓDSZERTANI TÁMOGATÁS A KOMPLEX TELEPPROGRAM ÉS AZ ELNÉPTELENEDŐ FALVAK TÁRSADALMI GAZDASÁGI FOLYAMATAINAK MEGFORDÍTÁSÁT.
TÁMOP program a Dél-alföldi Régióban Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ.
Radócz János kistérségi koordinátor Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. Társadalmi Megújulás Operatív Program és általános pályázati információk.
A járműipar gazdasági hatása a Közép- és Nyugat-dunántúli régiók fejlődésére Tóth Péter Győr, május 4.
A Képzési Csoport tevékenysége Budapest Esély Nonprofit Kft
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET 2007 Menner Ákos. A minőségfejlesztés intézményi ritmusa Önértékelés 2006 Önértékelésből származó fejlesztési célkitűzések.
Európai Foglalkoztatási Stratégia június
A „Legyen jobb a gyerekeknek” Nemzeti Stratégia aktuális kérdései Magyarországi feladatok a „Szegénység és társadalmi kirekesztés elleni küzdelem Európai.
TÁMOP / Képzésfejlesztés ma és holnap EU-s forrásból a KIH-ben.
Dr. Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztési Igazgatóság Igazgató Budapest, szeptember 29. ÚJ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI HÁLÓZATOK KIALAKÍTÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE.
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
A SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYRENDSZERT ÉRINTŐ JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK FŐBB KÖVETKEZMÉNYEI. KAPACITÁSOK ÉS FINANSZÍROZÁS VÁLTOZÁSAI A SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYRENDSZERT.
A „Mintaprogram a minőségi időskorért” Pilote Project for Quality Ageing Az idősgondozás Magyarországon, elvek, szabályok, gyakorlat, intézmények Brettner.
Az Európai Unió fogyatékosügyi stratégiája Szombathely, június 22.
„Mocsolád-Civilház” NKFT megalakulás I.Alsómocsolád méretéből (346 fő) és zsákjellegéből adódó intézményi és egyéb háttér hiányosságainak kiküszöbölése:
A Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely munkája – EFOP VEKOP/15 TÁRS PROJEKT bemutatása EFOP VEKOP
Széchenyi Programirodák szervezete és működése
Palotás József elnök Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
Humán Erőforrás Fejlesztési Programok az ÚMFT-ben
TÁMOP / „A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban)”
Barcsák Marianna KPSZTI
Tájékoztató a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatról
Óvodától az érettségiig - a kompetencia-alapú oktatás Szegeden
„Csellengő fiatalok” Az ifjúságpolitika komplexitása
Foglalkoztatási Paktumok az EU-ban
Az iskolai könyvtár szolgáltatás típusai
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
TOP SO „Foglalkoztatási paktum Barcs és térségében” A Foglalkoztatási stratégia célrendszere tervezett programok BARCS VÁROS.
Országos és régiós támogatások: TÁMOP, ROP
Az Országos Egészségfejlesztési Intézet fejlesztési projektjei az iskolai egészségfejlesztés területén DR. TÖRÖK KRISZTINA.
„Út a munkához”program
Az ÁFSZ feladatai az „Út a munkához” program végrehajtásában
Tatosné Takács Andrea december 18.
„Út a munkához” program
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
A Zala megyei innovatív foglalkoztatási paktum bemutatása pácsonyi imre alelnök Zala Megyei Önkormányzat.
CONTROLLING ÉS TELJESÍTMÉNYMENEDZSMENT DEBRECENI EGYETEM
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM
Baranya Megyei Paktum Konferencia
„Adjunk esélyt mindenkinek
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
Zanáné Haleczky Katalin október 09.
közoktatás-fejlesztési irányvonalai
TÁMOP kiemelt projekt A „Központi szociális információs fejlesztések” c. kiemelt projekt bemutatása Vincze Viktória Budapest, november 3. A.
Köszöntjük kedves vendégeinket!
Az EU támogatások ellenőrzésének rendszere
Lorem ipsum.
SOTER-LINE Soter-Line Oktatási, Továbbképző és Szolgáltató Kft.
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
A foglalkoztatáspolitika kihívásai Magyarországon 2009
A kohéziós politika jövője
Baranya Megyei Önkormányzat
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 7
A foglalkoztatáspolitika kihívásai Magyarországon 2009
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Előadás másolata:

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg TÁMOP kiemelt projekt A „Központi szociális információs fejlesztések” c. kiemelt projekt bemutatása A „Központi szociális információs fejlesztések” c. kiemelt projekt bemutatása Vincze Viktória Budapest, november 3.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Új Magyarország Fejlesztési Terv  Magyarország évekre szóló legfontosabb stratégiai dokumentuma  Összesen mintegy 8,7 ezer Mrd forintnyi fejlesztési forrás prognosztizálható  6 prioritás, 15 operatív program  Átfogó cél: a foglalkoztatás bővítése és a tartós növekedés elősegítése

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Társadalmi megújulás Gazdaság- fejlesztés Közlekedés Környezeti és energetikai fejlesztés Állam- reform Terület- fejlesztés Prioritások és programok Gazdaságfejlesztési OP Közlekedésfejlesztési OP Környezeti és Energetikai OP Társadalmi Megújulás OP Társ.-i Infrastruktúra OP Elektronikus közig. OP Államreform OP Konvergencia Regionális OP-k Közép Magyarországi ROP Technikai Segítség- nyújtás OP

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Humánerőforrás-fejlesztési operatív programok Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) Európai Szociális Alapból finanszírozandó humán- jellegű fejlesztések Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) Európai Regionális Fejlesztési Alapból finanszírozandó – az TÁMOP-hoz kapcsolódó - infrastrukturális fejlesztések Az OP-k a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (Irányító Hatóságok) koordinációjával, az OKM, az SZMM, az EÜM együttműködésével készülnek.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg TÁMOP prioritástengelyei  Foglalkoztathatóság fejlesztése, a munkaerőpiacra való belépés ösztönzése  Alkalmazkodóképesség javítása  Minőségi oktatás és hozzáférés biztosítása mindenkinek  A felsőoktatás tartalmi és szervezeti fejlesztése a tudásalapú gazdaság kiépítése érdekében  Társadalmi befogadás, részvétel erősítése (10,8%)  Egészségmegőrzés és egészségügyi humánerőforrás-fejlesztés  Technikai segítségnyújtás

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg TÁMOP 5. prioritás intézkedései  A kiemelt leghátrányosabb helyzetű térségek, valamint a településen belüli szegregáció csökkentését célzó komplex fejlesztések támogatása  Beruházás a jövőnkbe, gyermek és ifjúsági programok  A halmozottan hátrányos helyzetű csoportok szociális ellátórendszerhez és szolgáltatásokhoz való hozzáférésének javítása - munka-erőpiaci integrációjuk előmozdítása érdekében  A szociális ellátórendszer fejlesztése, a szolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása  Helyi közösségek és a civil társadalom fejlesztése  A társadalmi kohézió erősítése bűnmegelőzési és reintegrációs programokkal (IRM intézkedés)

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A TÁMOP 5.4 programjai Szociális szolgáltatások modernizációja, központi és területi stratégiai tervezési kapacitások megerősítése, szociálpolitikai döntések megalapozása Központi szociális információs fejlesztések Házi segítségnyújtás fejlesztése A fizikai és infó-kommunikációs akadálymentesítés szakmai hátterének fejlesztése A látássérült emberek számára elemi rehabilitációs szolgáltatás fejlesztése A komplex rehabilitáció szakmai hátterének megerősítése

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A TÁMOP program céljai szociális ágazat működésének modernizációja ágazati szolgáltatások átláthatóvá tétele központi elektronikus szolgáltatások fejlesztése az ágazati adminisztráció elektronikus rendszerének kialakítása A központi ágazati adatszolgáltatási és információs rendszer továbbfejlesztése

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A program célcsoportjai Lakosság: ellátást igénybe vevők Szolgáltatók: információk áramlása, jogszabályok, szakmai elvárások elektronikus elérése Hatóságok: adattartalmak cseréje, elektronikus ügyintézés, tájékoztatás Ágazati és helyi irányítás: megalapozottabb tervezés, fejlesztés, ellenőrzés Szakemberek: naprakész szakmai információk

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Programelemek Hatósági feladatok elektronizálása: Intézményi adatok elektronikus gyűjtése, rendszerezése Adatszolgáltatási tartalmak (jelentések továbbfejlesztése) A működési engedélyezés, ellenőrzési rendszer egységesítése, elektronizálása Elektronikus információs és dokumentációs rendszer kifejlesztése

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Programelemek Szociális ágazati portál kifejlesztése: Informatikai keretrendszer megtervezése A különböző modulok tartalmi és formai kialakítása Web-alapú tájékoztatási módok és tartalmak, kapcsolati hálók tervezése A tevékenység-adminisztrációt segítő alkalmazások Szolgáltatói és lakossági tájékoztatási rendszerek kiépítése

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Programelemek Elektronikus nyilvántartások rendszerének kidolgozása: Települési, megyei önkormányzatok szolgáltatástervezési koncepciójának összegyűjtése, megjelentetése Országos szolgáltatástervezési koncepció készítése A helyi döntéstámogatások elősegítése Szakmai- módszertani anyagok elérhetővé tétele

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Programelemek Szakmai- szolgáltatói alkalmazások: Szociális szakemberek információhoz juttatása Szakmai bemutatók, videó-konferencia Adattárak, publikációs lehetőségek Fórum oldal Help-desk szolgáltatások Távoktatás lehetősége

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A megvalósítás folyamata 2007: elő-megvalósítási tanulmány : A Végrehajtást Előkészítő Fórum (VEF) ülései : A tervezési felhívás közzététele : A projektterv benyújtása : A Támogatási Szerződés aláírása : A projekt végrehajtása

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Köszönöm a figyelmet!