Karácsony – sok ember kedvenc ünnepe. Jobban belemélyedve ebbe a szóba melegség és szeretet tölti el az embereket. Szinte érezzük a házban szállingózó.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Készítette:Dobák Lídia
Advertisements

„Az ayurvéda, s annak a dietoterápiája”
HAGYOMÁNYOS MAGYAR ÉTELEK
Olyasmi, mint nálunk, csak az árukínálat különbözik egy kicsit …
Illatkatalógus. Illatkatalógus Természeti Illatok.
Angol – amerikai projekt hét
Helyes táplálkozás.
Egészséges táplálkozás
„Csepel-szigeti csirkeüstöny hagymafüves monyáddal” készítése
Megfázás ellen : éljen a természet – Nagyanyáink receptjei alapján ! ! !
2013 katalógus Anima Szappan Stúdió Gyártó és forgalmazó:
BORÓKA-MAG-BÖRZE február 10
Készítette: Himber Dorottya Juhász Ágnes Majoros Ágnes
Aktív, egészséges életmód alsó tagozatos diákoknak
Házi lekvár készítés Készítette: Kukely Katalin 3. Évf Andragógia szak
A víz felhasználása.
Kellemes Ünnepeket!.
Levesek.
Sûrített Levesek.
Mese a tejről.
Az ókori görög étkezési szokások
Étkezési szokások az Arab Birodalomban
Az ókori sumér étkezési szokások
Franciaország gasztronómiája
AFRODIZIÁKUM KATTINTÁSSAL LÉPJ !!!
Ajándék ötletek Karácsonyra
Reformtáplálkozás.
Ópályi Jókai Mór Általános Iskola 4821 Ópályi,Rajk László út 18.
Medvehagyma-fesztivál Orfű /17.. A programok színes palettájával, illetve gasztronómiai kuriózumokkal várja az érdeklődőket Orfű az áprilisban.
A Csepel-sziget A Csepel-sziget „kincse”. A Csepel-szigeti csirkeüstöny hagymafüves monyáddal Szótár a kezdő áldoskészítőknek: zsiradék nélkül készülő.
Készítették: a Jászapáti Gróf Széchenyi István Katolikus Gimnázium 7.a osztályos tanulói.
Самовар=Szamovár.
HÍR gyűjteményből Íz-régiók a Kárpát- medencében Szegedyné Fricz Ágnes elnök HÍR Bíráló Bizottság.
5 KONTINENS MIKULÁSA ÉS KARÁCSONYA A SZEZONÁLIS ÉDESSÉGEK JEGYÉBEN
Készítette: Nagy Krisztián és Kiss Péter
Advent idején.
NÖVÉNYI ALAPÚ, INSTANT ITALPOROK HAGYOMÁNYOS NÖVÉNYI KIVONATOK A MODERN VILÁGUNKBAN.
Készítették: Darnai Nikoletta Dénes Péter Ott Melinda Szilágyi Judit
Aktív, egészséges életmód alsó tagozatos diákoknak
Kedvenc ételem Csernyánszky Enikő.
„ A bor az embernek teremtett csodálatos adomány; feltéve, hogy egészségben, vagy betegségben, ésszel és mértékkel, jellemhez szabva fogyasztják. ” (Hippokrates)
FŰSZEREK.
Magyarország.
Gumicukor készítése Készítette: Szanda Brigitta
Az egészség Készítette: Vida Fruzsina.
Árvay Családi Pincészet „Angi” Sárgamuskotály 2013 Illatában hordozza a fajta gyümölcsösségét (friss szőlő, körte) mely fűszerességgel, pirított magvakkal.
A helyes táplálkozás.
FRANCIA KONYHA Az élet stílusa.
Étkezési szokások az ókori Rómában
Testi - lelki egyensúly
Mézeskalács készítése
Talán érdemes erre figyelmet fordítani! Én tudom, hogy igaz amit elmondok, de nem kívánhatok több szavahihetőséget magamnak, mint bármely más embertársam.
Sárvár és Környéke. Sárvár Elhelyezkedése  A 8-as, 86-os és 84-es (Sopron – Balaton) főút.  Keresztül halad rajta a Budapest-Szombathely vasútvonal.
Kalaposné Bodn á r Tünde IV. évfolyam technika szak levelező tagozat levelező tagozat.
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS Készítette: Nadin, Barbi, Cinti, Attila.
10. rész :Táplálékunk összetevői Szénhidrátok Klikk a folytatáshoz.
A sejtet felépítő anyagok A sejtek anyagcseréje Tápanyagok Anyagcsere
Mátyás Étterem Étlapunk.
melléklet: Észterek1 diasor
Ételismeret Ételcsoportok: Hideg előételek Levesek Meleg előételek
Sörgyártás kiselőadás
Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!
Nagyanyáink receptjei alapján ! ! !
MEZŐGAZDASÁGI TERMÉKEK ÁRUISMERETE
Advent idején.
Advent idején.
Nagyanyáink receptjei alapján ! ! !
Advent idején.
Az év növényei, állatai – 2019
Előadás másolata:

Karácsony – sok ember kedvenc ünnepe. Jobban belemélyedve ebbe a szóba melegség és szeretet tölti el az embereket. Szinte érezzük a házban szállingózó finom illatokat: fahéj, narancs, vanília és még sorolhatnám. Mindegyiknek megvan a maga jellegzetessége.

Fahéj: Szinte mindent, amit édesítünk fűszerezhetjük fahéjjal. Leveseket, kompótokat, lekvárokat, pudingokat és még sok minden mást. Az őrölt fahéj a tejberizs elmaradhatatlan ízesítője.

Vanília: Minden édességnek elmaradhatatlan ízt kölcsönöz a vanília. A vanília rudat ételekbe is belefőzhetjük, de tálalás előtt távolítsuk el. A vanília rúd egy forró csokinak is kitűnő kiegészítő eleme.

Csillagánizs: Illata olyan, mint az ánizsé, de aromája és íze teltebb, tüzesebb és nehezebb annál. Az ánizshoz hasonlóan, a csillagánizst is karácsonyi süteményekhez használjuk. Vigyáznunk kell azonban, hogy a csillagánizst időben eltávolítsuk az ételből, különben túl erősen fűszeres lesz. Fekete teában inkább az édes-fűszeres aromáját érezhetjük.

Gyömbér: Csípős, fűszeres, különleges aromája nem csak sütemények, de húsok, halak, levesek, curryk főszereplője is lehet. Tisztít és gyógyít is

Szegfűszeg: Ezt a kellemes illatú, jellegzetesen kesernyés ízű fűszernövényt befőttek, kompótok, gyümölcslevesek, sütemények, mártások, savanyúságok, olykor sültek ízesítéséhez használhatjuk. Apróra őrölve a karácsonyi mézeskalács elengedhetetlen fűszere.

Szerecsendió: Kellemesen aromás, de erős fűszer. A termésből kifejtett magját szárítva, egészben, vagy őrölt formájában használjuk. Hús- és zöldséglevesek, mártások, főzelékek, burgonyás ételek, vagdalt húsok és halak, vadételek ízesítője. Használhatjuk még mézes süteményekhez is, de mérsékelten adagoljuk, mert csípőssé teheti a süteményt.

Méz: Ugyan nem fűszer, de a karácsonyi receptek egyik meghatározó és nélkülözhetetlen összetevője. Használhatjuk húsokhoz, kompótokhoz, italokhoz. Ezenkívül egészséges is.

Koriander: Az ételízesítés terén a gyökere, magja, és a levele is felhasználásra kerülhet. Fűszerként leggyakrabban a magját használják, egészben főként savanyúságokhoz, de a belőle készült őrlemény, amely enyhén citrusos ízt ad az ételeknek.

Készítette: Nagy Szimonetta, Rohács Katalin, György Réka 8.a