GITÁR. Húros, ezen belül pengetős hangszerek csoportjába tartozó hangszer. Megszólaltatása pengetővel vagy ujjal történik. Általában hat húrja van. A.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Nikotin Függőség!!.
Advertisements

Biblia Levelez ő Iskola „Idegen vagyok a földön, ne rejtsd el el ő lem parancsaidat”
A m ű v é s z e t e k A művészet a görög tekhné és technika,
Könnyűzenei Lexikon Queen.
A rock forradalma Az 1950-es évek.
Tehetségazonosítás gyakorlata
YES •A "progresszív" (haladó) kifejezést a mai napig használják olyan zenei törekvésekre, amelyek kísérleti módon, az adott műfaj megszokott, elfogadott.
A demohoz a leggyakrabban kért feltételek. -A demo hosszúsága kb. 3-6 perc körül legyen. -tartalmazzon egy : - bemutatkozó szöveget -önéletrajzot -a különböző.
A sokszínűség dallamai
1-2.óra: Bevezetés a biológiába
Matematika a zenében.
Polgári szellem és értékrend Márai Sándor művében
2. témakör: Az állatok kommunikációja
Bevezetés A Queen egy brit rockegyüttes, amelyet 1970-ben alapított Freddie Mercury énekes, Brian May gitáros és Roger Taylor dobos, 1971-ben csatlakozott.
A reneszánsz zene és tánc
...Lassan izzik a monitor, annyira figyelem… a QUIMBY együttes 20 éve
Népdalaink stílusjegyei
A POLGÁRI EURÓPA KIBONTAKOZÁSA A XIX. SZÁZAD ELSŐ FELÉBEN
Szervezeti kultúrák „A kultúra embercsoportok viselkedési formáit meghatározó közös értékrendszer és gondolkodásmód… A szervezet mint közösség egyedi arculata.
Arab, iszlám kultúra,művészet
Franz Schubert.
Pink Floyd A legendás rock együttes. KEZDET Alapítás éve: 1964 Alapítás helye: London (Cambridge) Gyakori undeground fellépések Alapító tagok: Bob Klose.
Zene és Liturgia?!.
Matematika és fizika a XX. századi zeneszerzők műveiben
Matematika a zenében „A zene az érzelem matematikája, a matematika az értelem zenéje.” J. J. Sylvester Készítette: Lóránt Gergő Városmajori Gimnázium.
A ZENEI ISMERETSZERZÉS ÚTJA
KRUCSAY OLTÁR Nyírbátor.
Görögország vonzerői Andalits Alexandra.
Fodor Timea X.C osztály.  Bill Kaulitz  Bill Kaulitz  Tom Kaulitz  Tom Kaulitz  Gustav Schafer  Gustav Schafer  Georg Listing  Georg Listing.
Arab, iszlám kultúra,művészet
Fúzió: előzmények, okok Időszak: 1969 – Progresszív rock, elektromos blues, rhythm and blues Angol és amerikai zenekarok (Soft Machine, Blood, Sweat and.
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.
A kommunikáció A FORRÁS v. ADÓ, aki küldi az információt, aki pedig fogadja az a célszemély, a NYELŐ v. VEVŐ. Az üzenet  a kommunikáció tárgya ( amiről.
Más-Mozaik Szociokulturális Egyesület. Alapítva:1987 február 8 Tevékenységmozaikok: Art-East stúdió Basszus - kulcs a zenéhez, havi kiadvány Közösségi.
Az antikvitás Művészeti ágak.
Könnyűzenei lexikon. - Bevezető - A zenekar története Tagok - Diszkográfia.
A zenéről és annak tanításáról Értékes-nem értékes.
Madonna, születési nevén Madonna Louise Ciccone (Bay City, Michigan, augusztus 16.), olasz származású amerikai énekes, színész és üzletasszony.
Justin Bieber.
Akusztikai mérések Sztahó Dávid
Az Olasz Reneszánsz Írta és Rendezte: Auerbach István.
HANGSZER VERSENY.
A kanna az egyik legjobb hangszer: nem törik, időjárásra nem érzékeny,
Húros hangszerek működése
Készítette: Boldizsár Szilvia Horváth Lívia Kincses Adél
Tina Turner (született: Anna Mae Bullock, Nutbush, Tennessee, Egyesült Államok, november 26.) Grammy-díjas amerikai énekes, színésznő. Több, mint.
Mechatronikus szemmel nézve Bozsik Márton - NIUAJF
Ausztrália.
Szélenergia.
Egy regionális rádió szerepvállalása B.-A.-Z. megye falvainak kulturális és társadalmi életében.
Fiatal TGI kutatások eredményei ( ) Dubstep és/vagy lakodalmas zene? Hol vannak a fiatalok zenei ízlésében a határvonalak? 1.
Schönberger Armand Nézzük együtt….  Schönberger Armand magyar festőművész, grafikus  Született:1885 Galgóc  Meghalt:1974 Budapest, Magyarország.
A szimfonikus zenekar hangszerei Készítette: Mócsánné Nagy Ágnes
Kakukktojás játék. 1.G. P. da Palestrina William Byrd Thomas Morley Orlandus Lassus Arezzoi Guido Luca Marenzio Arezzoi Guido, mert ő a középkorban volt.
Soundwave Painting Hanghullám művész
A hang.
Hangszerek Zongora Gitár.
Készítette: Torma Bendegúz
Összefoglalás Hangok.
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Szövegen kívül lehetőség.
Mesterprogram Széplaki Zoltán.
A kommunikáció A FORRÁS v. ADÓ, aki küldi az információt, aki pedig fogadja az a célszemély, a NYELŐ v. VEVŐ. Az üzenet  a kommunikáció tárgya ( amiről.
ZADAR.
Bevezetés a művelődés- és zenetörténetbe
Fenntarthatósági témahét
Bevezető fogalmak Minden ember ugyanabba a fajba tartozik A faj tudományos neve a Homo sapiens. A fajnál kisebb kategóriák: alfaj, változat, nagyrassz,
Életműve Készítette: Mócsánné Nagy Ágnes
Képzőművészet Zene Tánc
A matematika a zenében.
Hangszintézis Hangkeltés természetes és mesterséges eszközökkel
Előadás másolata:

GITÁR

Húros, ezen belül pengetős hangszerek csoportjába tartozó hangszer. Megszólaltatása pengetővel vagy ujjal történik. Általában hat húrja van. A gitár lehet akusztikus, elektromos vagy elektro-akusztikus.

A 15. század után jelentek meg. A zeneszerzők először Spanyolországban kezdtek el kifejezetten gitárra írt darabokat komponálni. Kialakult a klasszikus gitár iskola. A legnépszerűbb hangszerek közé tartozik. A 20. századtól az összes ismert zenei stílusban (jazz,rock,blues,pop) meghatározó a gitár. Sokoldalú hangszer. Egy számban betölthetnek szólista vagy kísérő szerepet is. A gitárosok minden zenekarban a zenekar sztárjai az énekesek mellett. A mai modern zenékben a klasszikus nagybőgőt a basszusgitár váltotta fel. Formája hasonló a többi gitáréhoz, viszont kevesebb (4 darab) vastag húrja van,így jöhetnek létre mély hangok.

Felépítése Három fő része van, a fej a nyak és a test. A nyakon 21 bund található. Így lehet egy húron több féle hangmagasságú hangot megszólaltatni. Minél feljebb fogjuk le a húrt,annál magasabb hangot tudunk elérni. A legváltozatosabb formákban gyártanak gitárokat

A két legismertebb gitármárka a Gibson és a fender

Ahogy az énekeseket a hangjuk teszi egyedivé, úgy a gitárosokat a gitárjáték stílusa. Ez persze keveseknek sikerül. Én már több éve tanulok gitározni.

Köszönöm a figyelmet