Tisztelt Vendégeink, tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Hölgyeim és Uraim! A SPAR családi vállalkozás, három osztrák család tulajdonában ban nyitották az első húsüzemüket Grazban. Azóta három országban nyolc húsüzem működik sikeresen. Ugye Önök is szeretik a „friss húst”? A bicskei REGNUM Húsüzem az egyik legfiatalabb, legmodernebb és legnagyobb kapacitású üzem a régióban. Húsüzemünket az első óráktól fogva egy különösen jól képzett szakember, Horváth Ferenc élelmiszeripari mérnök, a Szent István egyetem vendégelőadója vezeti.
A bővítés alkalmával ötmillió eurós beruházás keretében új, modern szeletelő üzemet is létrehoztunk. 11 év után fontosnak találtuk azt is, hogy saját oktató- és kutatócentrumot létesítsünk. Újszászi Csaba kollégánk 22 éves szakmai tapasztalatát fogja átadni az itt tanulóknak. Tudták, hogy Berlinben 2014-ben csak nyolc hentes szakember végzett? Magyarországon is jelentős szakemberhiány van. Oktatóközpontunkkal a színvonalas szakemberképzést szeretnénk támogatni és arról álmodunk, hogy a közeljövőben a nemzetközi SPAR kompetencia centrumává válhatunk.
A SPAR Magyarországon 1990Alapítás 1991 Az első szupermarket megnyitása 1994A Bicskei Logisztikai Központ megnyitása 1995 Az első INTERSPAR megnyitása 2002A BILLA felvásárlása 2003A KAISER’S felvásárlása 2004A SPAR húsüzem indulása 2005A Bicskei Központ bővítése 2006Az első City SPAR megnyitása 2008A Plus-hálózat felvásárlása 2008Az Üllői Logisztikai Központ megnyitása 2009SuperShop az egész hálózatban 2012A SPAR franchise-hálózat elindítása 2013 Húsüzem kapacitás- és területbővítés 2015 Oktatóközpont és szeletelő részleg a húsüzemben A SPAR-CSOPORT Magyarországon
A SPAR Magyarország négy oszlopon áll SPAR szupermarketekINTERSPAR hipermarketek Regnum húsüzem Franchise hálózat A SPAR-CSOPORT Magyarországon
Építkezés: szeptember – szeptember
A húsüzem indulása: 2004 november 2. Közel 150 üzlet „S” sertés/év Minden üzletben hentes szakember állt a pult mögött Bolti darabolás helyett központosított csontozó Specifikáció szerinti egységes alapanyag, félsertés 4,5 millió sertés Magyarországon, kiváló húsminőséggel Jelentős nagyüzemi háttér a húsiparban Komoly szakemberlétszám
Mennyiség Összesen Terület Összesen Gyártási mennyiség, üzemterület változása, létszám Ezer tonna négyzetméter Összesen
Több, mint 400 üzlet – „S” sertés/év Az üzleteinkben dolgozó több, mint húseladó töredéke csak hentes szakember Alig több, mint 3 millió sertés Magyarországon, európai szintű húsminőséggel Minimális nagyüzemi háttér a magyar húsiparban Rendkívül kevés Magyarországon dolgozó szakember
Amire egy évben szükségünk van „S” minőségű kiváló magyar sertés specifikáció szerint fiatal húshasznú vágómarha t feldolgozási alapanyag (apróhús, sertés szalonna) 250 üzemi dolgozó – közel frisshús eladó
Hazai eredet
Szeletelőüzem és Oktatóközpont építése (2015)
Ütemezés Munkaterület átadása Műszaki átadás-átvétel kezdete Jogerős használatbavételi engedély Kivitelezés véghatárideje Próbaüzem Költségvetés: 1,7 Mrd HUF
Tisztaterem technológia Tervező, kivitelező: Travaglini S.p.A. (Milano) A technológia lényege, hogy a szeletelt termékek előállításához kiemelten higiénikus körülményeket teremt a szabályozott hőmérséklet, páratartalom, nyomás, illetve a levegő csökkentett szilárdanyag tartalma és csíraszáma által A termékek fogyaszthatósági ideje így megnövelhető
2 db szeletelő és csomagoló sor
SPAR-Präsentation
Oktatóközpont
Az Oktatóközpont funkciói Húsüzemi dolgozók képzése Üzleteink húseladóinak képzése Duális képzés Középiskolákkal együttműködés Szakmunkások képzése Egyetemi gyakorlati hely SPAR-Präsentation
Együttműködés a kezdetek óta 73 %