MPK Nagyleállás 2016 Régió Biztonság MOL 2016.08.15. Régió Biztonság MOL.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A nemzetközi közúti árufuvarozás
Advertisements

OBJEKTÍV FELELÖSSÉG- ZÉRÓ TOLERANCIA
IP alapú biztonsági rendszerek integrált alkalmazása Aspectis Roadshow 2007 Laczkó Gábor.
1 ONYF BM OEP Az EMMA működési modellje Munkavállalók adatai Munkáltatók adatai Munka- viszonyok adatai Munkavállalók EU FH OMMF KSH EMNY Központ Munkáltatók.
Magyar törvények és PKI. Büntetőjogi rendelkezések • Bűncselekmények, melyek eszköze az informatika • Bűncselekmények, melyek tárgya az informatika Aki.
ILBK451, 2013/2014. I. félév, ea: Kovács Zita 4.Azonosítás AZ INFORMATIKAI BIZTONSÁG ALAPJAI.
Tűzvédelem a kereskedelemben
Polgári védelmi feladatok a nem rendszeres hulladékszállítás során
Köszöntés Tisztelettel köszöntöm a TÁMOP / kiemelt projekt keretében megrendezésre kerülő „Fenntartó éves felkészítés” program résztvevőit.
 H ol?  Kiemelt kockázatú objektumokban.  Milyen eszközökkel?  Speciális felderítő eszközök használatával.  Levélvizsgáló berendezés  Röntgensugaras.
A munkavállalók munkavédelmi érdekképviseleti lehetőségei
Nemzeti Egységes Kártyarendszer Vetési Iván miniszteri biztos június 2. KÖZIGAZGATÁSI ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM.
Az elektronikus építési napló (e-napló)
Volt-e már Ön vagy ismerőse SZEMÉLYI SÉRÜLÉSSEL járó közlekedési baleset vétlen résztvevője?
Összefoglalás, mit is tanultunk eddig informatikából?
Kerékpározás Programfejlesztési Központ VI.A.5.1.
Munkavédelmi előírások rendszere
Állam munkavédelmi feladatai
Cégnyilvántartás.
Megújulás és folytonosság a jogi személyek szabályozásában
Polgári védelmi feladatok a nem rendszeres hulladékszállítás során
1. tétel Ön a munkahelyén az iroda kialakításáért felel. Tervezze meg az irodában milyen eszközök szükségesek ahhoz, hogy adminisztrációs munkáit pontosan.
Új kihívások a katasztrófavédelemben
Polgári biztonságvédelmi tevékenység
A MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI RENDSZER
NVT AKG kötelező képzés 2006 FVM Képzési és Szaktanácsadási Intézet Gazdálkodási Napló (2.modul) Várszegi Gábor Dr. Lucskai Attila Földművelésügyi és Vidékfejlesztési.
Gazdasági jog III. Előadás Általános szabályok A Gt. általános része.
Egyes társasági formák A korlátolt felelősségű társaság
17. tétel.
Tűzjelző és tűzoltó berendezések általános követelményei
MUNKAESZKÖZÖK IDŐSZAKOS ELLENŐRZŐ FELÜLVIZSGÁLATAINAK ELJÁRÁSI RENDJE
2008. március 12. A FIATAL GÉPJÁRMŰVEZETŐK OKTATÁSÁNAK FELÜLVIZSGÁLATA Különös tekintettel a többszintű képzésre Kedves Miklós tudományos segédmunkatárs.
Problémák az interoperábilis közlekedésre alkalmas vontatójárműveknél Dr. Márkus Imre vezérigazgató 1.
A JOGI SZEMÉLY ÁLTALÁNOS SZABÁLYAI
MOL-csoport Kivitelezői EBK rendszere – Új elemek
2005.évi CLXXXIII. törvény a vasúti közlekedésről
Előadó: Bellovicz Gyula igazságügyi szakértő
Vállalkozók új EBK oktatási rendszere
MeFTIR alkalmazás kivitelezőket érintő aspektusai
ACTIA ® : Know How Megfelel az EU 3821/85 szabvány 1B mellékletének* Az EU szabvány szerint a digitális tachográf augusztustól, a 3,5 tonnát meghaladó.
Önálló és rendőrrel közös polgárőri tevékenység és ehhez kapcsolódó rendőri karjelzések ismertetése +
Szellemi alkotások és a versenyjog évi LVII. Új törvény (Versenytörvény), amely január 1-jén lépett hatályba évi LVII. Új törvény (Versenytörvény),
Az élelmiszerekkel kapcsolatos szabályok
„BIG JUNE” Hogyan készülünk fel a évi nagyjavításra?
Munkára képes állapot ellenőrzésének anomáliája a munkahelyen Poór László ügyvezető.
Vonatveszélyeztetés Sopron állomáson Dávid Béla üzembiztonsági szakért ő vasúti balesetvizsgáló GYSEV Zrt. KBSZ nap –
Hulladékgazdálkodás önkormányzati feladatai december 6. Szeged Csongrád Megyei Kormányhivatal Törvényességi Felügyeleti Főosztály Dr. Balogh Zoltánné.
VÁLLALKOZÁSOK MUNKÁLTATÓI FELELŐSSÉGBIZTOSÍTÁSA. Jogi szabályozás (Ptk. szerint) A kártérítésről: „Aki másnak jogellenesen kárt okoz, köteles azt megtéríteni”
A Számvitelről szóló évi C. törvény módosításai Készítette: Szabó Gabriella.
ADR gyakorlati tudnivalók, tapasztalatok Kontler Károly Műszaki szakoktató, veszélyes áru szállítási biztonsági tanácsadó Zalaegerszeg,
Berta Tamás, k özpontvezető Tóth Viktória, projektkoordinátor Közlekedésbiztonsági Központ KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. A közlekedési.
 A munka, az egyik alapvető szükségletünk.  Munkájuk alapján becsülik meg az embereket. A munka biztosítja a megélhetést.  A családi munkamegosztásban.
KRESZ MÓDOSÍTÁS 2007 Gál Jenő r. alezredes. Új közúti jelzések.
A Polgári törvénykönyv vállalkozásokat érintő legfontosabb változásai Előadó: Dr. Halmos András ügyvéd 3300 Eger, Széchenyi u. 2.
1Koncz judit G/GQ-C ISO9000 FÓRUM Egyesület Szakmai nap (szerda). 10:00Érkezés a Látogató Központhoz (Főporta) 10:15Beléptetés.
A SZAKSZERVEZETEKRE VONATKOZÓ ÚJ SZABÁLYOZÁS Dr. Fodor T. Gábor Ügyvéd Székesfehérvár, május 17.
FÜGGETLENSÉG Készítette: Szabó Gabriella. Nemzetközi szabályozás A Könyvvizsgálók Nemzetközi Szövetsége (IFAC) által kiadott Könyvvizsgálói Etikai Kódex.
Munkavédelmi bírságolások. – egy előírt határértékek több mint 10%-os túllépése, – nincs munkavédelmi szakember, – nincs biztosítva a foglalkozás-egészségügyi.
Tűzvédelmi Szabályzat
ADR 2017.
Általános tájékoztatás az építőipari regisztrációról Az építőipari kivitelező vállalkozások regisztrációjának gyakorlati tudnivalói Győr, december.
A kereskedelmi egység nyitásával kapcsolatos feladatok
A JOGSZERŰ ELLENŐRZÉSEK MIKÉNTJE A MUNKAHELYEN
Elektromos kéziszerszámok, kisgépek érintésvédelmi ellenőrzése
2012. évi CXLVII. SZÁMÚ A KISADÓZÓ VÁLLALKOZÁSOK TÉTELES ADÓJÁRÓL SZÓLÓ TÖRVÉNY/KATA/ ÉVI VÁLTOZÁSAI Készítette :Szalainé Somogyi Valéria.
ÜDVÖZLÜNK A VÁLLALKOZÓI FÓRUMON!
ADR: kit érint, kinek kell foglalkoztatnia biztonsági tanácsadót?
A vasúti járművek karbantartását, javítását és időszakos vizsgálatát végző műhelyeket érintően tervezett jogszabályi változások dr. Erb Szilvia főosztályvezető.
Közlekedési ismeretek
ECRIS-TCN dr. Borza Gabriella Nemzetközi és Belső Koordinációs Osztály
Előadás másolata:

MPK Nagyleállás 2016 Régió Biztonság MOL Régió Biztonság MOL

Biztonsági szabályok Központi Biztonsági Szabályzat MPK házirend

Fontosabb pontok Felelősség: Látogatók, külső kivitelezők, vállalkozók, beszállítók, bérlők, terület tulajdonosok, MOL Nyrt. alkalmazottak felelőssége, hogy az általuk végzett mindennemű tevékenység feleljen meg a vonatkozó magyar törvényeknek, és a MOL biztonsági előírásoknak

Beviteli tilalom alatt álló tárgyak lőfegyvert, alkohol, kábító és hallucinogén anyagokat, 8cm pengehosszúságot meghaladó kést, tőrt (szúró-, vágóeszközt), mérgek, robbanó- és vegyi anyagokat, sugárzó anyagokat, közbiztonságra fokozottan veszélyes eszközöket, videó kamerát, fényképezőgépet, illetve ezek adathordozóit (kivéve a társasági tulajdonúak, illetve az engedéllyel rendelkezők). környezetszennyező anyagok mobil edényekben tárolt tartalék üzemanyagot

Belépési szabályok csak érvényes belépési/behajtási engedély birtokában lehet belépni/behajtani. Gépjárművel történő behajtás esetén a járműben csak a gépjárművezető tartózkodhat. Az utasoknak a személyi terminálon kell áthaladniuk, vagy más módon kell biztosítani be- illetve kilépéskori azonosításukat. A belépőkártya névre/rendszámra szól, azt átruházni, kölcsönadni tilos. A belépőkártya a MOL Nyrt. tulajdona, azt a belépési jogosultság megszűnését követően azonnal le kell adni a kiadó biztonsági szervezet részére.

Belépési szabályok A személyi belépő kártyát, a benntartózkodás ideje alatt mindvégig jól látható helyen kötelező viselni. Napi belépőkártya - A belépő kiadás előtt, a biztonsági szolgálat ellenőrzi, hogy a munkavállaló szerepel-e a munkavállalói adatbázisban, azonosítja őt egy fényképes, személyazonosításra alkalmas hivatalos okirat segítségével. Jogosultsággal nem rendelkező személyt más belépőjével beengedni tilos!

 Járművek csak az arra kijelölt helyen parkolhatnak  A MOL Nyrt. és MOL csoport Leányvállalat objektumainak területén a KRESZ előírásai érvényesek. A közlekedési utakon a megengedett haladási sebesség 40 km/h, ha a közlekedési jelzésből más nem következik.  Minden, a területen mozgó jármű vezetője köteles betartani a kihelyezett táblák utasításait, külön figyelemmel a kerékpáros közlekedésre. 7 Presenting to [name]

 A MOL Nyrt. és MOL csoport Leányvállalat objektumainak területéről MOL Nyrt. tulajdont csak kiviteli engedéllyel lehet kiszállítani  Ha egy munkafolyamathoz szükséges, a külsős cégek behozhatnak az objektum területére anyagokat, eszközöket, szerszámokat, és egyéb tárgyakat, de ennek előfeltétele, hogy ezek szállítólevélen szerepeljenek, 8 Presenting to [name]

Köszönöm a figyelmüket! Rédai Róbert Régió Biztonság MOL