2015.03.15. TIOP-3.2.3-12/1 KIEMELT PROJEKT „A kistérségekben a közösségi szolgáltatások infrastruktúrájának fejlesztése ” Előadás a projekt hátteréről.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az Európában élő körülbelül 10–12 millió roma közül sokan naponta szembesülnek az előítéletekkel, a tolerancia hiányával, a hátrányos megkülönböztetéssel.
Advertisements

A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
Ötvös Mónika Felelő(s) Közösségek Nemzetközi Konferencia
Nyitó rendezvény „Motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások a ”Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP A2-12/ október 18.
általános főig. helyettes
Mobil: (30) Cím: 4100 Berettyóújfalu, Széchenyi u. 13.
Civil szervezetek részvétele a munkaerőpiaci szolgáltatások ellátásában a Közép-magyarországi régióban.
A foglalkoztatás és a szociális szolgáltatások összekapcsolása
Az EFOP köznevelést érintő beavatkozásai
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
Integrált közösségi és szolgáltató terek Koncepció, megvalósulás, kilátások Beke Márton FVM-VKSZI, HROD Közösségi Társadalomfejlesztési Központ.
Az ÉRÁK legfontosabb céljai A képzés és a munkaerő-piaci szolgáltatások egységes normák szerinti működtetése. A munkanélküliek folyamatos képzésbe kerülésének.
Az ÉRÁK felnőttképzési tevékenysége, a fejlesztés főbb irányai.
Tájékoztató az aktuális foglalkoztatási és képzési programokról.
A leghátrányosabb helyzetű kistérségek támogatása az Államreform Operatív Program keretében ápr. 29. Kullmann Ádám.
I. Nemzeti Fejlesztési Terv ( ) Készítette: Koczka Csaba (M6MGTO)
Készítette: Lázár Nikolett Földrajz BSc II. évfolyam.
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
MUNKÁLTATÓI FÓRUM Ösvény Esélynövelő Alapítvány /Füzesgyarmat/ Békéscsaba, június 06.
PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK A HUMÁNERŐFORRÁS OPERATÍV PROGRAMOKBAN
Foglalkoztatási Programok Osztálya – osztályvezető
Teleházak pályázati lehetőségei. TIOP 3-as prioritás A munkaerő-piaci részvételt és a társadalmi befogadást támogató infrastruktúra fejlesztése
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
Dr. Fodor Imréné Pécsi Regionális Képző Központ igazgatója
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia Készítette: Balogh Judit Nemzetközi Tan. III. évf
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
A hátrányos helyzetű munkavállalók munkaerő-piaci integrációja, mint a gazdasági stabilitás fontos tényezője Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum.
A foglalkoztatási paktumok célja Megismerni a térség foglalkoztatási helyzetét Összehangolni a térség gazdasági és humánerőforrás fejlesztési tevékenységeit.
Foglalkoztatási Fórum Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum 2011
A nemzeti hálózat ma 1887 működő végpont 1430 kiképzett eTanácsadó 19 megyei központ.
TERÜLETI PAKTUM. A PAKTUM BEMUTATÁSA szeptember 25-én aláírták a Területi Foglalkoztatási és a Társadalmi Integráció a Központi Régióban Paktumot.
Kormányszóvivői tájékoztató 1 Tanulni és versenyben maradni felnőttkorban is.
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Munkaintegráció útjai Zalában, a második esély iskolák szerepe.
INTEGRÁCIÓ A SZAKKÉPZÉSBEN (avagy TISZK?)
TÁMOP /1/B Gyermekek és fiatalok integrációs programjai Csomópont - Ifjúsági Információs Pont kialakítás Álláskereső klub.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
TERÜLETI SZEMPONTOK MEGJELENÉSE A AS TERÜLET- ÉS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAMBAN Tóth Róbert, fejlesztési szakértő CODEX workshop Novi.
„Kiút a hátrányos helyzetből” c. projekt innovatív elemei.
Konzorciumi együttműködés
A Roma-Net Helyi Támogató Csoport lehetőségei a szociális városrehabilitáció tervezésében és végrehajtásában Mini-konferencia ,
A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program aktuális pályázati lehetőségei aktuális pályázati lehetőségei szeptember 26. Szolnok.
A Nemzeti Fejlesztési Terv
„NŐ AZ ESÉLY” TÁMOP B-2- 12/ , 0012.
A Veszprém Megyei Önkormányzat aktuális területfejlesztési tervezési feladatai, a megyei integrált területi program bemutatása Somlóvásárhely, július.
Nyíregyháza június 1..  Speciális élethelyzet, speciális és egyénre szabott segítségek.  Érintettségből adódó rálátás a helyi szükségletekre.
Ágazati fejlesztési lehetőségek az európai uniós források tükrében
Emberi erőforrás fejlesztési operatív program
1 A foglalkoztatáspolitika ösztönző elemei, a szolgáltatások szerepe Munkaerő-piaci Műhely Konferencia Pécs november 20. SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM.
AZ IFJÚSÁGI GARANCIA RENDSZER ÉS A GINOP 5. 2
Digitális kompetencia fejlesztés Digitális írástudással a munkaerő- piaci aktivitás elősegítéséért.
TÁMOP B TELEP-PROGRAMOK ELNÉPTELENEDŐ FALVAK LANGERNÉ VICTOR KATALIN.
Kistérségi fejlesztési mátrix a Kisteleki kistérségben március 31.
Nemzeti Foglalkoztatási Akcióterv (2004) Magyarország 2006.június
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
AZ EFOP VÉGREHAJTÁSÁNAK ELŐREHALADÁSA* SZEPTEMBER 23. *2016. SZEPTEMBER 15-EI ADATOK ALAPJÁN DR. GARAI PÉTER EU FEJLESZTÉSEK VÉGREHAJTÁSÁÉRT FELELŐS.
EMBERI ERŐFORRÁS FEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM TÜRR ISTVÁN KÉPZŐ ÉS KUTATÓ INTÉZET NYÍREGYHÁZI IGAZGATÓSÁG TÁMOP-OS PROJEKTJEI ÉS AZ INTERNETES MENTORI.
ZALAI INNOVATÍV FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM MEGVALÓSÍTÁSA TOP-5.1.1
„NŐ az esély” TÁMOP B-2-12/
Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések SIPOS-KOVÁCS MÓNIKA PROJKETMENEDZSER.
„Út a munkához” program tapasztalatai
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
HEFOP /1 „Lépj előre” – Őrségi kistérségi összefogás a szociális szakemberek képzésével a munkanélküliség hatékony kezelése érdekében HEFOP / /4.0.
A foglalkoztatáspolitika és egyéb politikák
Mezőkovácsházi Járásfejlesztési Stratégia
A Székesfehérvári Foglalkoztatási StrAtégia Javasolt célrendszere
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Ifjúsági feladatok az IKSZT-ben
DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS PAKTUM KONFERENCIA
Helyi Foglalkoztatási Együttműködések az Edelényi kistérségben
Előadás másolata:

TIOP /1 KIEMELT PROJEKT „A kistérségekben a közösségi szolgáltatások infrastruktúrájának fejlesztése ” Előadás a projekt hátteréről és célkitűzéseiről

Türr István Képző és Kutató Intézet bemutatása Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) a háttérintézménye – komplex társadalom fejlesztés a fő profilja. A társadalmi felzárkózás, a mélyszegénység megszüntetése és az esélyegyenlőség terén európai uniós és hazai finanszírozású projektjeik főként az álláskeresőket, alacsony végzettségűeket, megváltozott munkaképességűeket segíti a felzárkózásban. Olyan módszerek és eszközök alkalmazása, amelyek hatására a projektekbe és a képzésekbe bevontak személyes fejlődésük eredményeként helyi közösségeik, majd a szélesebb társadalmi közösségek aktív tagjaivá válnak. 8 Területi igazgatóság 83 Projekt 1500 Akkreditált képzés 3000 Külsős szakember

Innovációs, Oktatási és Közösségi Központ országszerte Millió forint átlagos EU támogatási összeg helyszínenként Négyzetméter létesített alapterület Fő kapacitású létesítmények Hátrányos helyzetű kistérség Potenciális igénybevevő TIOP – 12/1 Kiemelt Projekt Számokban

Közösségi Központok kialakítása az ország 17 hátrányos helyzetű kistérségében – társadalmi integráció elősegítése és a hátrányos helyzetű személyek munkaerő-piacra való visszatérésének infrastrukturális feltételeinek megteremtése TKKI Helyi Civil Szervezetek Kistérségi Önkormányza tok Helyi Gazdasági Szereplők Stratégi a alkotás Közösség építés elősegítése a Központok funkcionális kialakítása és eszköz struktúrájának meghatározása folyamán Együttműködés a helyi Önkormányzatokkal, Gazdasági Szereplőkkel (vállalkozások, szociális szövetkezetek) és Civil Szervezetekkel Helyi igényeknek (gazdasági, társadalmi) megfelelő képzési és szociális funkciók kialakítása TIOP – 12/1 Kiemelt Projekt Céljai

Oktatásba való belépésre felkészítés Önfoglalkoztató vá válás támogatása Munkára szocializálás Közösség fejlesztés Érdekképvise let Képzés - oktatás Gyakorlati képzés Munkaerő- piaci re-integráció elősegítése Kompetencia fejlesztés Az ország 17 hátrányos helyzetű kistérségében TIOP / kiemelt állami projekt keretében új Innovációs, Oktatási és Közösségi Központok épülnek. Az Európai Uniós támogatásból épített központok és az általuk nyújtott szolgáltatások az iskolázatlanság és a képzettségek hiányából adódó munkanélküliség csökkentését hivatottak szolgálni. A projekt keretében az elméleti és gyakorlati képzéseknek, a szolgáltatásoknak és a közösségformálásnak is helyet adó terek létesülnek. A Központok a készségfejlesztésen túl az adott térségekben felmerülő konkrét munkaerő- piaci problémára is megoldást nyújthatnak, továbbá a közösségi szolgáltatásokhoz való hozzáférést és az érdekképviseletet is megkönnyíthetik majd. TIOP – 12/1 Kiemelt Projekt Számokban

Stratégia Oktatás Foglalkoztatás Prevenció Közösség Építés Közösségi Központok Stratégiai Céljai

Közösségfejlesztés – közösségi tér, gyermek- és ifjúsági foglalkoztató Gyakorlati képzés - tanműhelyek Elméleti oktatás – oktató termek Kompetencia fejlesztés – mentoráló helyiség, fejlesztő pedagógiát támogató tér Hivatali ügyintézés – ügyfélfogadási tér (e-Magyarország pont) TIOP – 12/1 Épületek Funkcionális Kialakítása

Közösségi Központok Képzési Rendszere Képzési eszköz és oktatás biztosítása Képzési helyszín biztosítása (szántóföld, gyümölcsös) Képzési helyszín biztosítása (üzem, gyár, munkaterület) Képzési igény Érdekképviselet Képzési igény Hátrányos helyzetű munkavállal ók Új képzés akkreditál ása Munkanélküli ek

Innovatív Mezőgazdasági Képzés és Termelésirányítás Helyi adottságokTIOP – 12/1TKKI

Innovatív Mezőgazdasági Képzés és Termelésirányítás Mit? Termelési szakértők Hol? Mikor ? Mivel ? Kiknek ? Hogyan ?

TIOP /1 projekt – helyszínei Mohács Barcs Vajszló Kaposvár Szegvár Bátonyterenye Pétervására Tornanádaska Bodroghalom Berkesz Mátészalka Fehérgyarmat Mezőkovácsháza Kiskunhalas Tiszaroff Kisújszállás Füzesgyarmat

TIOP /1 projekt – Mohács Mohács Korszerű agrotechnikai eszközök (pl. öntöző- rendszerek, fóliasátrak) használatával a mező-gazdasági képzéseken résztvevők olyan ismeretekre tehetnek szert, amelyek hozzájárulhatnak mind a saját kertjeikben végzett hatékonyabb zöldség- és gyümölcstermesztéshez, mind a munkaerőpiacon történő elhelyezkedési esélyeik növeléséhez. A mohácsi mezőgazdasági gyakorlati képzéshez eddig már 1,5 hektár területet biztosított az önkormányzat, de még továbbiak bevonása is várható. Önellátó gazdálkodás Húsfeldolgozó képzés Mohácson A mohácsi Innovációs, Oktatási és Közösségi Központ az egykori mezőgazdasági szakközépiskolai kollégium átalakításával valósult meg. A Központ az alapképzéseken túl a városban várhatóan jövőre elinduló húsfeldolgozó üzem számára is képez majd csontozó segédmunkásokat.