Információigények a kliens oldaláról  Specifikus ellátás? Többletszolgáltatás: miért? -Ki észlel, ki jelez? -Ki tájékoztat?  Milyen típusú ellátásra.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az OH TÁMOP fejlesztései
Advertisements

III. Nemzeti Köznevelési Konferencia
Hálózati partnerkonferencia Budapest, augusztus 27. Békés Megyei Tudásház és Könyvtár Békéscsaba Közoktatás-fejlesztést támogató hálózat kiépítése.
A referencia intézmények szolgáltatói szerepe
A hálózattá alakulás útján
A sajátos nevelési igényű gyermekek, és a pedagógiai szakszolgálatok finanszírozása 2010-ben Előadó: Dr. Gergőné Babina Jusztina- igazgatónő Egységes Pedagógiai.
Korai fejlesztés, korai intervenció tapasztalatai Biztos Kezdet mentorképzés Velence Meszéna Tamásné Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központ.
Területi együttműködések, társulások, hálózati tanulás TÁMOP-3.2.2/08/A/2 Megújuló pedagógia: hálózati együttműködés Észak-Magyarországon.
Helyi oktatásirányítás fejlesztése TÁMOP /
A szaktanácsadás támogató szerepe
XXI. századi közoktatás a TÁMOP projekt bemutatása
TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
A FEJLESZTŐ PEDAGÓGIA SZEREPE AZ ÓVODÁBAN
EGYENSÚLYBAN A VILÁGGAL
Záró Konferencia Nógrád Megyei Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Gyermekotthon TÁMOP /
Előadó: Faragóné Bircsák Márta
A Szaktanácsadók feladatai a 48/2012. (XII.12.) EMMI rendelet alapján
EGYMÁS-KÖZT Szakmai fórum l Nyíri Úti EGYMI - Kecskemét, Nyíri út Web:
T UDATOS INNOVÁCIÓ VAGY MÓKUSKERÉK ? Locsmándi Alajos Budapest, szeptember 25.
TÁMOP A/ projekt:„SZIGET, AMELY BEFOGAD” – AZ INKLUZÍV ELLÁTÁS EGYÜTTMŰKÖDŐ, EGYMÁSRA ÉPÜLŐ MODELLJE SZOLNOKON.
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
Fejlesztések, többlettudás és forrásközpont az EGYMI-kben
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
Szakképzési szakemberek kompetenciáinak meghatározása
ELTE TÁMOP /2/B/KMR projekt workshop
Didaktika 2. Tanügyi és iskolai szabályozás
Sajátos nevelési igényű tanulók együttnevelése Együtt egy-másért! TÁMOP-3.4.2/09/ október 28.
A Z OKTATÁS SZOLGÁLATÁBAN A MÉREI FERENC Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet valamint a FOK Fővárosi Oktatástechnológiai Központ Szolgáltató.
Szaktanácsadói értekezlet május 27.. Pedagógiai szakmai szolgáltatás a pedagógiai értékelés (benne az azt megalapozó mérés), a szaktanácsadás, a.
Szaktanácsadás szerepe az óvodák pedagógiai munkájában
MINŐSÉGFEJLESZTÉS A FELSŐOKTATÁSBAN TÁMOP kiemelt program VESZPRÉM 2007 november 28.
TÁMOP 3.1.5/ PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA.
PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA
8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi u. 10. A TÁMOP projekt szerepe és feladatai Nyugat-dunántúli régióban.
ORSZÁGOS PEDAGÓGIAI SZAKMAI NAPOK
Pedagógiai szakszolgálat
EDUCATIO TÁRSADALMI SZOLGÁLTATÓ NONPROFIT KFT.
Egyensúlyban a világgal TÁMOP A konzorcium tagjai Zuglói Benedek Elek Egységes Gyógypedagógiai Zuglói Benedek Elek Egységes Gyógypedagógiai Módszertani.
A sajátos nevelési igényű gyermekek, és a pedagógiai szakszolgálatok finanszírozása 2008-ban Előadó: Dr. Gergőné Babina Jusztina- igazgatónő Egységes Pedagógiai.
„Míg élsz, egyre tanulj, és soha abba ne hagyd.” Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése a sajátos.

MÓDSZERTANI KÖZPONT MŰKÖDÉSE A KAPOSVÁRI KISTÉRSÉGBEN
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
A PROTOKOLLOK SZEREPE A PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLATI FELADATOK ELLÁTÁSÁNAK TÁMOGATÁSÁBAN (TÁMOP B) Szitó Imre fejlesztéskoordinátor, főmunkatárs EDUCATIO.
Pedagógiai szakszolgálatok megújulásának szakmai támogatása, eredményei (TÁMOP 3.4.2-B) Kapcsáné Németi Júlia szakmai vezető.
Információs nap szeptember 8..
Szaktanácsadás, pedagógiai-szakmai szolgáltatások
A PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLATOK MEGÚJULÁSÁNAK SZAKMAI TÁMOGATÁSA, EREDMÉNYEI (TÁMOP B) Kapcsáné Németi Júlia szakmai vezető.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
Workshop VI. - Bevált gyakorlatok a mediációban - A Közép Európai Mediációs Intézet bemutatása.
Új feladatok, új szakemberek, megújult intézmény a járás területén
Működését meghatározó törvények,rendeletek évi CXC törvény a nemzeti köznevelésről -15/2013-as EMMI rendelet a szakszolgálati intézmények működéséről.
Közoktatás-fejlesztési programok 2007-ben Új Magyarország Fejlesztési Terv Hámoriné Váczy Zsuzsa OKM Balatonfüred, november 14.
A szakszolgálatok működése, távlatok. Kezdet 1800-as évek: Első gyógypedagógiai intézmények 1899: Psychophysikai Laboratórium 1900: Gyógypedagógiai tanárképzés.
MEGÚJULÓ PEDAGÓGIAI- SZAKMAI SZOLGÁLTATÁS A REFORMÁTUS KÖZNEVELÉSBEN TÁMOP A Magyarországi Református Egyház köznevelési feladatainak.
Pedagógiai szakszolgálatok és pedagógiai szakmai szolgáltatók a tehetséggondozásban Kállai Gabriella.
P EDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT RÉGEN ÉS MOST Készítette: Szabó Katalin Konzulens: Dr. Simonics István egyetemi docens 2016.
II. Kerületi PSZSZ Honfiné Nagy Andrea Gál Nóra
A köznevelési intézmények művészetpedagógiai módszertani megújítása
A Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Bicskei Tagintézménye
Barcsák Marianna KPSZTI
Szakszolgálati feladatellátás a JNSZMPSZ Kunhegyesi Tagintézményben
Ágazatközi együttműködés
főosztályvezető-helyettes
„Együtt, eredményesen”
Közoktatási alapismeretek
VÁLTOZÁSOK címszavakban.
A Diplomás pályakövetŐ rendszer megújítása
Matókné Misóczki Mária Projektigazgató Szekszárd
Előadás másolata:

Információigények a kliens oldaláról  Specifikus ellátás? Többletszolgáltatás: miért? -Ki észlel, ki jelez? -Ki tájékoztat?  Milyen típusú ellátásra van szükség?  Hol érhető el az ellátás?  Ki/kik végzik az ellátást?  Hogyan követhető nyomon az ellátás? - Kivel lehet konzultálni? - Ki informál, hogyan informál? - Hol látható folyamat?

Intézményes ellátórendszer KLIENS EGYMI/ Gyógypeda- gógiai intézmény Többségi intézmény Pedagógiai szakszolgá- lat Civil/Egyházi fenntartású intézmények

EGYMI megváltozott szerepe EGYMI Utazó gyógypedagógusi feladatok Családsegítő szolgálat Iskola-egészségügyi szolgálat

Az igénybe vehető pedagógiai többlet szolgáltatások Kliens továbbtanulási, pályaválasztási tanácsadás a gyógypedagógiai tanácsadás, korai fejlesztés fejlesztő nevelés szakértői bizottsági tevékenység nevelési tanácsadás Tehetség- gondozás Iskolapszicho- lógiai, óvodapszicho- lógiai ellátás Gyógy- testnevelés logopédiai ellátás konduktív pedagógiai ellátás

A pedagógiai többletszolgáltatások intézményi szinten Civil szervezetek által fenntartott szolgáltatások Egyházi fenntartású szakszolgáltatások

Amit a szolgáltatás elérésekor figyelembe kell venni A kutatást az EDUCATIO Kft megbízásából a B projekt keretében a Viéta Kft végezte, az elemzés ennek az adatbázisnak a feldolgozására épül Szitó Imre

Az intézményi ellátás feltételei A kutatást az EDUCATIO Kft megbízásából a B projekt keretében a Viéta Kft végezte, az elemzés ennek az adatbázisnak a feldolgozására épül Szitó Imre Alapozás Falak Födém Tető lépcsők

A szakszolgálati intézményi ellátás feltételei Bútorzat minősége, tanácsadó, fejlesztő szoba A kutatást az EDUCATIO Kft megbízásából a B projekt keretében a Viéta Kft végezte, az elemzés ennek az adatbázisnak a feldolgozására épül Szitó Imre

A pedagógiai szakszolgálatok munkáját segítő tevékenységek Az intézményrend szer strukturális átalakulásának szakmai támogatása A pedagógiai szakszolgálatok eszköztárának bővítése Információs napok, műhelymunkák Tájékoztató anyagok Tanácsadói támogatás az intézményeknek Helyzetelemzésre alapozott szakmai javaslatok Tesztek, vizsgáló eszközök, fejlesztő eszközök Infokommunikációs eszközök Vizsgáló, tanácsadói szobák bútorzata, felszerelése

Az ellátás végző szakemberek A kutatást az EDUCATIO Kft megbízásából a B projekt keretében a Viéta Kft végezte, az elemzés ennek az adatbázisnak a feldolgozására épül Szitó Imre

Kapcsáné Németi Júlia - Szitó Imre

Az ellátásról A kutatást az EDUCATIO Kft megbízásából a B projekt keretében a Viéta Kft végezte, az elemzés ennek az adatbázisnak a feldolgozására épül Szitó Imre

A pedagógiai szakszolgálatok munkáját segítő tevékenységek Az intéznyrendszer strukturális átalakulásnak szakmai támogatása A pedagógiai szakszolgálatok eszköztárának bővítése Informatikai támogató- rendszer fejlesztése Hozzájárulás a szakmai munka minőségi megújításához Továbbképzések 350 fő szakember számára (módszer-specifikus, ágazatközi) Protokollok az ellátás minőségének javításra, 1000 fő felkészítése a protokollok használatára Protokollok az ellátás minőségének javításra, 1000 fő felkészítése a protokollok használatára Hálózati munka elősegítése Jó gyakorlatok gyűjtése, elterjesztése (workshopok, kiadványok ) Jó gyakorlatok gyűjtése, elterjesztése (workshopok, kiadványok )

A pedagógiai szakszolgálatok munkáját segítő tevékenységek Az intézményrend szer strukturális átalakulásának szakmai támogatása A pedagógiai szakszolgálatok eszköztárának bővítése Informatikai támogató- rendszer fejlesztése Hozzájárulás a szakmai munka minőségi megújításához Nyilvántartás, nyomonkövetés (KIR, ellátási adatok) Nyilvántartás, nyomonkövetés (KIR, ellátási adatok) Dokumentumsablonok, adatbázisa Kommunikációs felület Szakmai tárhely/iskolatáska felület

Az ellátórendszer pályázati támogatása A pedagógiai szakszolgálat ok szerkezeti átalakulásána k szakmai támogatása A pedagógiai szakszolgálat ok eszköztárána k bővítése Informatikai támogató- rendszer fejlesztése Hozzájárulás a szakmai munka minőségi megújításáho z Pályázó partnerintézmények szakmai tájékoztatása Korai ellátórendszer számára protokollok kidolgozása Korai ellátórendszer számára modellprogram kialakítása SNI/BTM tanulók munkaerő-piaci átvezetéséhez modellprogramok

Köszönöm a megtisztelő figyelmet!