TÁMOP 1.1.3. „Út a munka világába” Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ dr. Nyári Tibor projektvezető.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásához kapcsolódó támogatások Pressingné Bánkuti Ágnes
Advertisements

Fancsalszki Éva projektmenedzser TÁMOP-2.4.3/A-09/ Június 07.
Budapest Főváros Kormányhivatala Munkaügyi Központjának feladatai és lehetőségei a hátrányos helyzetű álláskeresők munkerő-piaci integrációjának elősegítése.
1 Idősebb munkavállalók a magyar munkaerőpiacon Dr. Székely Judit november 28. BUDAPEST.
Az aktív eszközök a munkaerő-piacon
Munkaerő-piaci szolgáltatások és foglalkoztatást elősegítő támogatások
Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ TÁMOP – „Út a munka világába”
Új Magyarország Fejlesztési Terv
Készítette: Tatosné Takács Andrea
Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ Workshop
A komplex rehabilitáció Új feladat – új szemlélet! Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ november 26.
Magyarország Európai Unióhoz történő csatlakozása bővülő lehetőséget teremtett a különféle szervezeteknek arra, hogy régóta tervezett projektjeik végrehajtásához.
szakmai főigazgató-helyettes
TÁMOP „Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése” c. kiemelt projekt dél-dunántúli regionális alprojektjének.
Civil szervezetek részvétele a munkaerőpiaci szolgáltatások ellátásában a Közép-magyarországi régióban.
Az állást kereső kerületi lakosoknak nyújtott szolgáltatások a Baross utcai munkaügyi kirendeltségen és a Kesztyűgyári állásbörzéken Szakmai gyakorlat.
A TÁMOP /1 projekt működési modelljéről, a megvalósult fejlesztésekről Budapest, november 19.
Tájékoztató az aktuális foglalkoztatási és képzési programokról.
A Magyar Köztársaság kormánya. A recesszió foglalkoztatásra gyakorolt hatásának kezelésével kapcsolatos munkaerő-piaci intézkedések Simon Gábor államtitkár.
Társadalmi Megújulás Operatív Program Munka és rehabilitáció nemzetközi konferencia A munkaadói kapcsolattartás jelentősége a program végrehajtása.
Dr. Brebán Valéria főigazgató Dombóvár - Roma Fórum.
Foglalkoztatási Programok Osztálya – osztályvezető
Hajdú Éva Budapest Esély Nonprofit Kft Munkaerő-piaci szolgáltatások nyújtása November 27.
Kunszentmártoni kistérség munkaerő-piaci helyzete, támogatási lehetőségek Készítette: Deák István kirendeltség-vezető.
1 Tájékoztató munkahelybővítést és megőrzést elősegítő központi és decentralizált pályázatokról, lehetőségekről Kisbér, április 8.
A rendezvény a Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum égisze alatt, az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatásával valósul meg. Társadalmi.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
FOGLALKOZTATÁS BŐVÍTŐ TÁMOGATÁSOK ÉS KEDVEZMÉNYEK ÉV Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja, Szombathely Szombathely,
MILASSIN ERIKA IGAZGATÓ
AZ IFJÚSÁGI GARANCIA RENDSZER ÉS A GINOP 5. 2
1 A foglalkoztatáspolitika ösztönző elemei, a szolgáltatások szerepe Munkaerő-piaci Műhely Konferencia Pécs november 20. SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM.
AZ IFJÚSÁGI GARANCIA RENDSZER ÉS A GINOP 5. 2
TÁMOP „Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése”
Az együttműködő partnerek szemszögéből Pártfogói konferencia december 9. F OGLALKOZTATÁSI F ŐOSZTÁLY Tamásné Lehoczki Aranka osztályvezető.
A Nagykátai Járás munkaerő-piaci helyzete Pest Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja TÁMOP /1/KMR
„A TÁMOP /1 program Békés megyében elért eredményei” Solti Lajos TÁMOP projektmenedzser 2013.február.14 TÁMOP
1 HEFOP 1.1. tanulságok, TÁMOP lehetőségek Előadó: Dékán Edit Békéscsaba, december 6. Foglalkoztatási és Szociális Hivatal.
IFJÚSÁGI GARANCIA RENDSZER GINOP munkaerő-piaci program Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály Szolnok.
HEF OP ZÁRÓRENDEZVÉNY Szeged, december 19. Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program 1.1 intézkedés eredményei Csongrád megyében Előadó: Dr. Juhász.
Postapartner Program: IV. ütem meghirdetése és információs nap Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Zalaegerszeg, 2009.
TÁMOP „Munkaerő-piaci program a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért a Közép-magyarországi Régióban” - Budapest.
TÁMOP „Munkaerő-piaci program a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért a Közép-magyarországi Régióban” - Budapest.
Foglalkoztatáshoz kapcsolódó pályázati, támogatási lehetőségek Mórahalom, március 19. Kondor Árpádné kirendeltségvezető DaRMK Mórahalmi Kirendeltsége.
TÁMOP /1 Bács-Kiskun megyében Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Szegfű Rita projektvezető Kecskemét, február 27.
A Társadalmi Megújulás Operatív Program 1.1. „Komplex munkaerő-piaci programok a munkanélküli és inaktív emberek foglalkoztatásáért” intézkedés TÁMOP /
MUNKAERŐPIACI FOLYAMATOK Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ, Szombathely Szentgotthárd, február 15.
1 Tájékoztató a Tatabányai Kistérség munkaerőpiaci helyzetéről és a munkahelymegőrzést és bővítést elősegítő központi és decentralizált pályázatokról,
1 A Nyugat-Dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Nagykanizsai Kirendeltség és Szolgáltató Központ Munkaerőpiaci képzés.
Szemléletváltás a foglalkoztatáspolitika eszköztárában Előadó: Szabó József főigazgató Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ.
Humánszolgáltatások a Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központban.
A foglalkoztatáshoz nyújtható támogatás forrása, célja, alanya és felhasználása Magyar Köztársaság éves költségvetéséről szóló törvényében Célja: foglalkoztatás.
Tájékoztató a HEFOP 1.1 „A munkanélküliség megelőzése és kezelése” című intézkedés eredményeiről Rózsa Zoltán ESZA Kht. programvezető november 29.
Ifjúsági Garancia Rendszer keretében megvalósuló GINOP munkaerő-piaci program.
Társadalmi tudatformálás
Foglalkoztatáspolitika a gazdaságfejlesztés szolgálatában
„Út a munkához” program „Jó gyakorlatok” 2009
A GINOP „Út a munkaerőpiacra” kiemelt projekt lehetőségei
Ráckevei kirendeltség, Ráckeve április 24.
Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések SIPOS-KOVÁCS MÓNIKA PROJKETMENEDZSER.
A Heves Megyei Kormányhivatal Európai Uniós források keretében folyó foglalkoztatási és képzési programjai.
A célcsoport bevonásának lehetőségei és gyakorlata a projektben
Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság
A hazai KKV-k fejlesztési lehetőségei, foglalkoztatási támogatásai
Zalaegerszeg Megyei Jogú Város munkaerőpiaci helyzete
A megyei paktum keretében megvalósuló munkaerő-piaci program
A Projekt bemutatása A foglalkoztatási helyzet javítása különböző érdekképviseletek együttműködésével, célja a foglalkoztatás szempontjából hátrányos.
„Út a munkához”program
„Út a munkához” program „Jó gyakorlatok” 2009
DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS PAKTUM KONFERENCIA
Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ által végrehajtott TÁMOP program eredményeinek bemutatása.
Előadás másolata:

TÁMOP „Út a munka világába” Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ dr. Nyári Tibor projektvezető

Átfogó cél  A foglalkoztathatóság és foglalkoztatás növelése, az esélyegyenlőség biztosítása, a diszkrimináció csökkentése. Közvetlen cél  A Közép-magyarországi régióban élő hátrányos helyzetű álláskeresők munkaerőpiacra való belépésének segítése, komplex, személyre szabott, a helyi munkaerőpiaci lehetőségekhez és igényekhez igazodó szolgáltatásokkal és támogatásokkal A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg TÁMOP „Út a munka világába” kiemelt projekt

Kik vehetnek részt a programban, kik tartoznak a program célcsoportjába? Azok a regisztrált álláskeresők, akik a Programba vonás időpontjában - a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló évi III. törvény (Szoctv.) alapján - rendelkezésre állási támogatásra jogosultak A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Közfoglalkoztatás helyzete Rendelkezésre állási támogatásban részesülők (fő) Közfoglalkoztatásban résztvevők (fő)

A célcsoporton belüli prioritások: 8 általános iskolai végzettséggel nem rendelkezők, Szakképzetlen, vagy elavult szakképzettséggel rendelkezők, Munkatapasztalattal, munkagyakorlattal nem rendelkezők, Gyermeküket egyedül nevelő szülők, Leghátrányosabb helyzetű kistérségben élők Megváltozott munkaképességűek, Roma származásúak, 35 év alattiak A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg

A program megvalósításának forrása az Európai Szociális Alap és a nemzeti társfinanszírozás által biztosított keret. A közép-magyarországi régió vonatkozásában: Ft A program időtartama november október 31. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg

A közép-magyarországi régióban a programban részt vevők tervezett létszáma A programba belépő személyek száma: 720 fő Képzésben részt vevők száma: 476 fő A képzést sikeresen befejezők száma: 410 fő Elhelyezkedettek száma: 404 fő A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg

Támogatások (I.) Képzés A képzés költsége és a vizsgadíj 100%- ban Helyi utazási költség 100%-ban Helyközi utazás 90%-ban támogatható. A képzés időtartamára keresetpótló juttatás (= minimálbér) A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg

Támogatások (II.) Bérjellegű támogatások Foglalkoztatás bővítését szolgáló támogatás (bértámogatás) A hátrányos helyzetű, programba vont személy munkaviszony keretében történő foglalkoztatásához a munkabér és járuléka legfeljebb ötven százalékának, megváltozott munkaképességű személy esetében legfeljebb hatvan százalékának megfelelő összegű támogatás nyújtható, legfeljebb egy évi időtartamra. Bérköltség támogatása A munkaviszonyban foglalkoztatott személy munkabére és járulékai legfeljebb száz százalékának megfelelő támogatás nyújtható, amennyiben a foglalkoztatás munkagyakorlat szerzésre, munkatapasztalat szerzésre vagy munkakipróbálásra irányul Vállalkozóvá válás támogatása A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg

Támogatások (III.) Munkába járás támogatása a munkáltatót terhelő helyközi utazási költségek megtérítése csoportos személyszállítás támogatása A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg

A program keretében igénybe vehető szolgáltatások az álláskeresők, munkavállalók számára 1. Egyéni tanácsadások: –Álláskeresési tanácsadás –Munkatanácsadás –Munkaerőpiaci információk nyújtása –Rehabilitációs tanácsadás 2. Csoportos tanácsadások: –Álláskereső klub (3 hetes foglalkozás) –Álláskeresési technikák oktatása –Kulcskompetencia fejlesztés –Motivációs csoportfoglalkozás –Személyiségfejlesztő tréning 3. Mentori szolgáltatás nyújtása A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg

A program megvalósulása A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Programterv szeptember 30-ig tény Bevonás720 fő342 fő47,5% Képzés476 fő189 fő39,7% Támogatással vagy önállóan elhelyezkedett 404 fő112 fő27,7% Támogatásra fordítandó / fordított keret Ft Ft22,3%

Köszönöm a megtisztelő figyelmet. Dr. Nyári Tibor projektvezető Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ TÁMOP Projektszervezet Telefon: (06-1) /833 A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg