Barabás Katalin 2014. november 5.. Mentor-rendszer Egyetemi életvezetési tanácsadó (Szenes Márta) Egyetemen kívüli lehetőségek: egyetemi lelkészségek,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az óvodai matematikai nevelés elvei, céljai, feladatai Tk. 29.old. Kissné Zsámboki Réka NYME-BPK.
Advertisements

TAMOP B-11/ „A fiatalok családi életre nevelését, a kismamák munkaerő piaci elhelyezését segítő, innovatív családbarát szolgáltatások.
Gyermekek a leszakadó világban Társadalmi állapotrajzok konferencia MTA Szociológiai Kutatóintézet november 19.
„A golyóálló vezető” A vezetői munka hatékonyságának fejlesztése Dr. Petőné Ködmön Anikó Kreatív Kommunikáció Oktató és Szolgáltató Bt. 06/
Keretrendszerek az online felnőttképzés támogatására Taletovics Márk DEXTER.
A Non-Profit teljesítménymérés problémái (mérési és fejlesztési lehetőség) Márkus Gábor CVS, PVM, TVM, igazgató Stúdium Kft. Oktatás és Projekt menedzsment.
 A Magyar Értelmező Kéziszótár szerint: a mentor atyai barát, pártfogó, nevelő.  A személyzetfejlesztés egyik módja, melynek célja a beilleszkedés és.
Mitől társadalmi egy innováció és egy start-up és miért fontos ez az ELTE-n? Tausz Katalin SIMpLe projekt - témavezető Innovációs Nap május 11.
MESZK Gyermekápolási Szakmai Tagozat Beszámoló Bognár Lászlóné tagozatvezető.
ALKOHOLIZMUS ELLENI MEGYEI EGYESÜLETEK ÉS KLUBOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE, MAGYAR KÉKKERESZT EGYESÜLET, KATOLIKUS ALKOHOLISTAMENTŐ SZOLGÁLAT HÁLÓZAT ÉPÍTÉSE.
Záró konferencia Dósáné Pap Györgyi HASIT 4. alprojekt Hallgatói motiváció erősítése.
Intézmények közötti egyéni átvezetést segítő programok.
A magyarországi vállalatok információszerzési szokásai - üzleti körben végzett online piackutatás fő eredményei - Készítette: Nagy Péter Támogatóink H-1024.
Összefüggő, egyéni gyakorlat. Bologna rendszerű mestertanárképzés.
Előkészületek az on-line referensz útján történő orvos-biológiai és egészségügyi információszolgáltatásra.
Dr. Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztési Igazgatóság Igazgató Budapest, szeptember 29. ÚJ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI HÁLÓZATOK KIALAKÍTÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE.
AZ ELEKTRONIKUS KÉPZÉS MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSA INFORMATIKA A FELSŐOKTATÁSBAN DEBRECEN DR. ZÁRDA SAROLTA GÁBOR DÉNES FŐISKOLA.
Than Károly Ökoiskola Jó gyakorlatok. BEFOGADÓ ISKOLA VAGYUNK LEHETŐSÉGET ADUNK ELFOGADUNK EGYÉNI TANULÁSI UTAKAT KERESÜNK.
… HOL JÁR AZ ISTEN? BENNÜNKET ELFELEJT?. HOL? Dél-Baranya Kedvezőtlen gazdaságföldrajzi elhelyezkedés Rossz infasrtuktúrális ellátottság Alacsony képzettségi.
Magyar tapasztalatok a versenyjog területén a csatlakozás óta Csépai Balázs Gazdasági Versenyhivatal november 23.
GYERMEKSZEGÉNYSÉG ELLENI PROGRAM A HEVESI KISTÉRSÉGBEN TÁMOP /
NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület Teljesítményértékelési.
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
„Mocsolád-Civilház” NKFT megalakulás I.Alsómocsolád méretéből (346 fő) és zsákjellegéből adódó intézményi és egyéb háttér hiányosságainak kiküszöbölése:
A év értékelése és a év újdonságai
időskorban felmerülő Problémák és megoldásmódok
A szakiskolák aktuális problémái
Sallai Ilona - ÉFOÉSZ Szeged,
Palotás József elnök Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
Berényi Eszter – Damásdi Judit
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Szaktanácsadás 2015/2016 Készítette: Szabó Klára.
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Barcsák Marianna KPSZTI
Kispálné Horváth Mária
Kiskunfélegyháza Város Polgármesteri Hivatal
Menedzsment és Vállalatgazdaságtan PhD Menedzsment alapok
A MOTIVÁCIÓ SZEREPE ÉS HATÁSKÖRE A KÖZOKTATÁSBAN ÉS A FELSŐOKTATÁSBAN
Az aktív korúak ellátására való jogosultság megállapítása
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM
A szaktanácsadásról.
A kutatástámogatás kérdőjelei – Corvinus Egyetem
Jakab Péter ügyvezető igazgató MKB Bank ZRt. Bankbiztonság
A közfoglalkoztatás gyakorlati tapasztalatai
Kiskunfélegyháza Város Polgármesteri Hivatal
A Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Diplomás kompetenciák elégedettség a munkával
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Életpálya-tanácsadás Csanádi Nikolett Hényel Anett.
„Adjunk esélyt mindenkinek
Felhasználóképzés a kórházban
Sajben - Kenyeres Márta munkaközösség-vezető
Hallgatói juttatási rendszer
„ Egy hatékony iskolai egészségnevelési program – az egyik legköltséghatékonyabb beruházás, amit egy nép (állam) csak megtehet annak érdekében, hogy párhuzamosan.
INFOÉRA Zsakó László Informatikai tanárszak problémái ELTE Informatikai Kar Juhász István-Zsakó László: Informatikai.
Új pályainformációs eszközök - filmek
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
Pályaválasztási tájékoztató
A hazai mezőgazdasági tudásrendszer működési sajátosságai
Jó gyakorlatok a lemorzsolódás csökkentésére
SOTER-LINE Soter-Line Oktatási, Továbbképző és Szolgáltató Kft.
Erasmus+ hallgatói mobilitásra jelentkezéshez
Intézmény minőségirányítási programja
Az AE Szövetség szervezet fejlesztése
EURÓPAI TÁMOGATÁSOKAT AUDITÁLÓ FŐIGAZGATÓSÁG
Erasmus+ hallgatói mobilitásra jelentkezéshez
AC/DC Találd meg a helyed! Előadó: Fodor Ágnes, a VGYKE elnöke
Az ELTE Fogyatékosügyi Központ bemutatása
AZ ORSZÁGOS KOMPETENCIAMÉRÉSEK MEGSZERVEZÉSE A TANODÁBAN
Az aktív korúak ellátására való jogosultság megállapítása
az Erasmus felsőoktatási csereprogramként indult SZÁMOKBAN köznevelés, felsőoktatás, felnőtt tanulás, szakképzés, sport, ifjúsági cserék.
Előadás másolata:

Barabás Katalin november 5.

Mentor-rendszer Egyetemi életvezetési tanácsadó (Szenes Márta) Egyetemen kívüli lehetőségek: egyetemi lelkészségek, közösségek Kortárs segítés (Mediwell) és internet támogatás Családi támogatás

HALLGATÓMENTOR Egyetemi Karrier tanácsadás Hivatásbeli Személyes Adminisztratív

Az az oktató, aki belső motivációból, lelkesedésből segít és a hallgatókat elfogadó attitűddel bír Érzékeny Képes odafigyelni és meghallgatni, sokszor ezt igénylik leginkább a hallgatók Megbízható, diszkrét A hallgatók szerepmodellként tekintenek rá, lelkiismeretes, barátságos és az érdekeiket képviseli

Nem tudhat mindent a kurzusok specialitásairól Nem lehet első kézből tapasztalata a tréningek sajátosságait illetően Nem lehet sem egészségügyi, sem gazdasági, sem házassági tanácsadó Nem kell, hogy képzett pszichoterapeuta legyen Nem érthet meg minden egyetemi adminisztratív részletet

A mentornak meg kell értenie, hogy a Kar miért alakítja ki a hallgatói támogató rendszert, és számára milyen szerepet szán. A kapcsolattartás nem csak a problémák megoldására korlátozódik Ismernie kell, milyen területeken számítanak a segítségére – ÖT SPECIÁLIS TERÜLET

1.Az egyetemi élettel kapcsolatos problémák megoldásában – Tanulástechnikák, tananyag, vizsgáztatási módszerek 2.Karrierproblémák segítésekor – Pályaválasztás, posztgraduális képzés 3.Hivatásból adódódó problémák megoldásában – Orvosi viselkedéssel kapcsolatos kérdések, tanácsok 4.Személyes jellegű problémák kezelésében – Aktív hallgatás, empatikus megértés (anyagi, lakhatási nehézségek, családi tragédiák) 5.Adminisztratív nehézségek megkönnyítésekor – A kurrikulum ismerete, a kulcsemberek nevei, a tanulmányi osztály, ügyintézők nevei

A mindenkori dékán és a kari vezetés támogatására szükség van, hogy a mentor- rendszer jól működjön. A hallgatói érdekképviselet nyitottságára hasonlóan szükség van (közös találkozások szervezésére, megbeszélésekre, visszajelzésekre)

A hallgatók különbözőképpen viszonyulnak a szupport-rendszerhez, ezt figyelembe kell venni, flexibilitásra van szükség. A találkozások sokszor akár informálisak is lehetnek (egy kávézóban, kerthelységben, igény szerint).

Közeli Szerződésszerű Kényszerű

A mentorok számára készüljön egy indító információs, támogató csomag. Szerencsésnek tartják egy indító összejövetel szervezését Egy meghatározott webes felület az aktualitások, információk közvetítésére

Dunn LB, Iglewicz A, Moutier C 2008 A conceptual model of medical student well-being: promoting resilience and preventing burnout. Academic Psychiatry 32:44-53 Malik S 2000 Students, tutors and relationships: the ingredients of a successful student support scheme. Medical Education 34: Schmitter M, Liedl M, Beck J, Rammelsbeerg P 2008 Chronic stress in medical and dental education. Medical Teacher 30:97-99