Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem"— Előadás másolata:

1 A Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Miért érdemes a BME – t választani?

2 I. Szakmai szempontból Értékes diploma - A BME nem ok nélkül az ország legszínvonalasabb műszaki egyeteme. Az itt végzettek lényegesen kevesebb nehézséggel szembesülnek álláskereséskor, illetve a mérnökként dolgozók viszonylag magas fizetése is vonzóvá teszi a szakmát. Széleskörű szakmai ismeretek – „A BME nehéz”állítás másik oldala, hogy a hallgatók valóban szakértőivé válnak a szakterületüknek, így a jövőben könnyedén el tudják hárítani a munkájuk során felmerülő problémákat.

3 II. Presztízs szempontjából
Magabiztosság és önbecsülés – Az egyetem magas színvonalával együtt jár, hogy olykor nehéz venni az akadályokat. Egy-egy sikeres zh vagy vizsga után az ember valóban tudja amit tudnia kell, aki pedig magabiztosan áll a munkájához, az könnyebben megvalósíthatja az elképzeléseit. Büszkeség – Tanulmányai során az embernek számos akadályt kell leküzdeni és ez sok munkával jár, a jutalom azonban valami olyan, amit csak kevesen érnek el. Azok, akik itt végeztek, jogosan gondolják azt, hogy „elértek valamit”.

4 III. Közélet szempontjából
Jó közösség - Az egyetemi élet nem kizárólag a tanulást jelenti, hanem azt is, hogy beilleszkedjünk egy nagy közösségbe. A nehézségek, amelyekkel mindannyian megküzdünk és rendezvények , ahol mindannyian jól szórakozunk egy olyan közösséget hoznak létre, ahol valóban egymás kollégái vagyunk. Programok – Ha az ember egy kis szórakozásra vágyik biztosan talál egy számára színpatikus eseményt. A hallgatóság számos jobbnál jobb programot szervez (Schönherz Kupa, Dezső buli, Ökörsütés, stb.), amelyek akár több évtizedes múltra tekintenek vissza. Segítség – Tanulmányaink során gyakran merülnek fel kérdések, akár a tananyaggal, akár mással kapcsolatban. A BME – n az ember nem panaszkodhat információ hiányra, ugyanis mindig van valaki, akitől kérdezhet. Ez lehet a HK (Hallgatói Képviselet), akik hallgatók érdekeit képviselik, vagy a Senior Gárda (felsőbb éves hallgatók) akik szintén segítséget nyújtanak, legyen szó egy egyszerű kérdésről, vagy akár egy konzultációról.


Letölteni ppt "A Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem"

Hasonló előadás


Google Hirdetések