SZTE ÁJTK Tehetségnap 2011. június 10. A rendezvény az Oktatásért Közalapítvány támogatásával, az NTP-OKA-XXII-088 pályázat keretében valósul meg.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
SZTE ÁJK Munkajogi és Szociális Jogi Tehetségnap június 29. A rendezvény az Emberi Erőforrás Minisztérium megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő.
Advertisements

Versenyképesség és környezetvédelem Területfejlesztési, területi tervezési és szakmai koordinációs rendszer kialakítása, ÁROP
Előadó: Horváth Olga Közfoglalkoztatás Szombathely városban.
A globális melegedést kiváltó okok Készítette: Szabados Máté.
Magyar Hidrológiai Társaság XXVII. Országos Vándorgyűlés Baja július Szekció. A CSATORNÁZÁS ÉS SZENNYVÍZTISZTÍTÁS KULCSKÉRDÉSEI NAPJAINKBAN.
SZTE ÁJTK Tehetségnap június 10. A rendezvény az Oktatásért Közalapítvány támogatásával, az NTP-OKA-XXII-088 pályázat keretében valósul meg.
ENERGETIKAI CÉLÚ NÖVÉNYTERMESZTÉS Parlamenti nap, május 7. Jolánkai Márton SzIE Növénytermesztési Intézet.
Környezetszennyezés A mai emberek felelőtlenek. Szennyezik a levegőt, folyókat. Ezért napjainkba sok ezer ember hal meg környezet szennyezéstől.
Előadó: Dr. Jelenka György Mezőgazdasági termékek értéknövelése és erőforrás-hatékonyságának elősegítése a feldolgozásban.
A környezetvédelmi megbízott szerepe a vállalkozások tevékenységében és Önkormányzati munkakörben Önkormányzati munkakörben.
Ady Endre Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola - Berhida Környezeti nevelés.
SZTE ÁJK Munkajogi és Szociális Jogi Tehetségnap június 29. A rendezvény az Emberi Erőforrás Minisztérium megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő.
SZTE ÁJK Munkajogi és Szociális Jogi Tehetségnap június 29. A rendezvény az Emberi Erőforrás Minisztérium megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő.
Napelemes rendszerek üzemeltetési tapasztalatai PV Napenergia Kft. „STEEP” projekt Workshop BOKIK Miskolc,
1 „Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, július.
Az akkreditáció szerepe a megváltozott munkaképességű munkavállaló személyének társadalmi reintegrációjában Készítette: Dézsi Gabriella Melinda Budapest,
1/12 © Gács Iván A levegőtisztaság-védelem céljai és eszközei Levegőszennyezés matematikai modellezése Energia és környezet.
Dr. Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztési Igazgatóság Igazgató Budapest, szeptember 29. ÚJ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI HÁLÓZATOK KIALAKÍTÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE.
SZTE ÁJK Munkajogi és Szociális Jogi Tehetségnap június 29. A rendezvény az Emberi Erőforrás Minisztérium megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő.
Környezeti fenntarthatóság. A KÖRNYEZETI FENNTARTHATÓSÁG JELENTÉSE A HELYI GYAKORLATBAN Nevelőtestületi ülés,
Biomassza Murai Péter Tóth Barnabás Erdős Boglárka Tibold Eszter.
EMBERI ERŐFORRÁS FEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM KULTÚRSZIGET – AGÓRA NYÍREGYHÁZA TIOP /
Az Európai Unió fogyatékosügyi stratégiája Szombathely, június 22.
Önkormányzatok épületenergetikai beruházásai pályázati forrásból!
Az új METÁR szabályozás és a biomassza piac
Biztonságos, fenntartható és tiszta energia a Duna-medencében
A Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely munkája – EFOP VEKOP/15 TÁRS PROJEKT bemutatása EFOP VEKOP
Dr. Bihari Péter BME Gépészmérnöki Kar oktatási dékánhelyettes
Palotás József elnök Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
A rehabilitációt segítő támogatások, jogszabályi változások
Kassa A KRÜH kassai irodájának székhelye a város belvárosában a Csáky-Dessewffy Palotában található, valamint az irodamegnyitó december 12-én.
Az LMP helyi programja a klímaváltozás elleni küzdelemben
Óvodától az érettségiig - a kompetencia-alapú oktatás Szegeden
Hitelkonstrukciók a pályázati rendszerben
Természeti erőforrások
TAB Város és a megújuló energiára alapozott oktatás Schmidt Jenő Tab Város Polgármestere 1.
Pályázati lehetőségek kisvállalkozásoknak és magánszemélyeknek
Levegőszennyezés matematikai modellezése
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM
Környezet és Energia Operatív Program Energetikai pályázatai
„B” komponens Az SZTE informatikai infrastruktúrájának fejlesztése
Megújuló energiák Készítette: Petőfi Sándor Általános Iskola
A évi pályázati felhívás legfontosabb szabályai
B.Sc. / M.Sc. Villamosmérnöki szak
Nemeskocs Község Önkormányzatának Településkép-védelmi Rendelete
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM
„Adjunk esélyt mindenkinek
TÁMOGATÁS ÖSSZEGE (Ft)
A FONYÓDI MÁTYÁS KIRÁLY GIMNÁZIUMBAN
„ Egy hatékony iskolai egészségnevelési program – az egyik legköltséghatékonyabb beruházás, amit egy nép (állam) csak megtehet annak érdekében, hogy párhuzamosan.
SZTE ÁJK Munkajogi és Szociális Jogi Tehetségnap június 29.
Környezeti Kontrolling
Élj ökosan – generációkon át II.
14. VILÁGGAZDASÁG.
SZÉCHENYI PROGRAMIRODA
Felszín alatti vizek kémiai állapotfelmérése
SZTE ÁJTK Tehetségnap június 10.
SZTE ÁJK Munkajogi és Szociális Jogi Tehetségnap június 29.
LEADER LEADER Intézkedések a Déli Napfény LEADER Egyesület területén
Ide írandó a dolgozat pontos címe
Vállalati felelősségvállalás
Megújuló energiaforrások
Baranya Megyei Önkormányzat
Értékeink mentén TOP Pályázat benyújtása.
Energetikai Intézkedési tervek végrehajtása
A részekre bontás tilalma és annak gyakorlati alkalmazása
Energia-források: Nap geotermikus nukleáris Energia.
Erdőtelepítések, fásítások támogatási lehetőségeinek várható alakulása
A program értékelése Kerekasztal beszélgetés
KOHÉZIÓS POLITIKA A POLGÁROK SZOLGÁLATÁBAN
Előadás másolata:

SZTE ÁJTK Tehetségnap június 10. A rendezvény az Oktatásért Közalapítvány támogatásával, az NTP-OKA-XXII-088 pályázat keretében valósul meg

Zöld-Munka-Csoport Zöld munka fogalma

Megújuló energiaforrások Napenergia Vízenergia Árapály-energia Hullám-energia Szélenergia Geotermikus energia Biomassza Bioetanol és biodiesel

Miből indultunk ki? Két tág fogalom: 1.Tiszta energia koncepció 2.USA polgármesterek találkozója Két tág fogalom: 1.Tiszta energia koncepció 2.USA polgármesterek találkozója Két szűk fogalom: 1.Van Jones 2.USA: évi zöld munka tv. Green jobs Act Két szűk fogalom: 1.Van Jones 2.USA: évi zöld munka tv. Green jobs Act

Tiszta energia koncepció A tiszta energiával működő cég munkahelyet és befektetést teremt úgy, hogy stimulálja a tiszta energia előállítását, növeli az energiahatékonyságot, csökkenti a káros anyag kibocsátást (üvegházhatás), csökkenti a hulladékot és a környezet szennyezését és ezáltal segít megőrizni a természeti erőforrásokat (víz, levegő, föld, stb.)

USA polgármesterek találkozója Minden olyan tevékenység, amely megújuló és nukleáris energiából teremt elektromos áramot; mezőgazdasági munka, amely biodízel alapjául szolgáló terméket állít elő; ipari termelés, amely a megújuló energia szektorhoz szükséges termékeket állítja elő; megújuló energiával kapcsolatos terméket forgalmazó kis-és nagykereskedők; építőipar, amely megújuló energiával vagy környezetvédelemmel kapcsolatos beruházásokat végez; kormányhivatalok, amelyek a megújuló energia programokkal foglalkoznak, foglalkoztatáspolitika, jogi kutatás és konzultáció.

Van Jones Család által támogatott, előmenetelt biztosító olyan munkavégzés, amely közvetlenül hozzájárul a környezet minőségének javításához.

USA: évi zöld munka tv. Green jobs Act – Klímavédelem: energia hatékony építkezés és ilyen alapanyagokat előállító szektor – Szél & Nap: megújuló energia ipar – Szétszerelő ipar: épület, veszélyes eszközök / hulladék, stb. – Energia auditálás: energia hatékonyság vizsgálat – Ethanol: biodízel előállítás – Termőföld helyreállítás – Vízminőség megőrzés: szennyvízkezelés, ivóvíz védelem, stb. – Energiatovábbítás: szükséges eszközök telepítése.

A Zöld-Munka-Csoport fogalma a zöld munkáról: A zöld munka minden olyan tevékenység, amely a megújuló energiaforrások által hozzájárul a jelenlegi környezetkárósító energiaforrások helyettesítéséhez.

Köszönöm a figyelmet! Prezentációt készítette: Hajdu Katalin SZTE ÁJK MK-TB BA szak, 1 évf. hallgató