Csongrádi motocross pálya és szabadid ő központ Ez már történelem A volt homokbánya területén már legalább 10 éve zajlik terepmotoros tevékenység. A.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Sport XXI. Felméréseinek Eddigi Eredményei augusztus 11. Fadd-Dombori.
Advertisements

A könyvtár mint közösségi tér
 A Spider Racing-et egy összeszokott, sok időt együtt töltő baráti társaság alapította 2007-ben.  A csapat hivatalosan a 2010-es évtől szeretne összeállni.
Az első Kolonics, a sportlegenda c. kiállítás küldetésnyilatkozata Kiállításunk célja, hogy méltó emléket állítson a 2008-ban elhunyt Kolonics György.
HAJDÚSZOBOSZLÓ ⁄ Hajdúszoboszló Közép-Európában, Magyarország keleti részén található. Európa híres pusztája, a Hortobágy és a mozgalmas nagyváros, Debrecen.
Ki illik hozzád?.
Magyar ipari parkok kialakításának és működtetésének tapasztalatai Tóth János vezető főtanácsos Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium Üzleti Környezet.
Utcai és lakótelepi szociális munka
Európai Lányok prezentációja Révai Miklós Gimnázium és Kollégium Győr,
Önkéntesség Miért is jó a Nyíregyházi Főiskola diákjaként önkéntes munkát vállalni és miért különösen jó ez egy Tanodában? Készítette: Hajdu Zsolt és Dudás.
Az ÉFOÉSZ Támogatott Lakhatási Programja
Szendrő Városi Sport- és Szabadidő Klub Természetjáró Szakosztály
KULCS program gyakorlati tapasztalatai Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége – Horváth Nikoleta.
„EZERARCÚ CSALÁD” A fiatalokkal való kapcsolatfelvétel és sikeres bizalmi kapcsolat kialakításának egyik lehetősége Pistyur Gabriella Sóti Beáta Törzsökné.
1 Pont, 3 Szervezet Unió Alapítvány •A helyzethez képest életben maradtunk •Árvíz, rémhírek, rossz idő •Működtettük, túléltük •Az első pályázat.
A Lőrinc 2000 SE bemutatása Alapítás éve: Egyesület színe: piros – fekete Székhelye: 1182 Budapest, Óhuta u. 58. Szakosztályok: Triatlon – kerékpár.
BÉKÉS ÉS KÖRNYÉKE BIOKULTÚRA EGYESÜLET TEVÉKENYSÉGE Csarnai Erzsébet Biotermelők együttműködési lehetőségeinek szélesítése a magyar román határ mentén.
SZVSE tájékozódási futóinak tehetség gondozása
Hargita Megye Tanácsa, azzal a céllal indította a Barangoljunk Székelyföldön! című, természetjárásra ösztönző programsorozatát, hogy minél több gyerek.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Tobit Pénzügyi Gazdasági Tanácsadó Bt. Budapest A határon átnyúló, közös ipari park lehetséges működési modellje, kialakítása, gazdasági lehetőségei Tóth.
Tájékoztató a megyei gazdaságfejlesztési részprogram tervezéséről
Mintacím szerkesztése Mintaszöveg szerkesztése –Második szint Harmadik szint –Negyedik szint »Ötödik szint 1 ENERGETIKAI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM „ESZI”
A Magyar Vöröskereszt tevékenysége Pest megye népegészségügyében
a titokban tartott fekete sebész. Dr. HAMILTON NAKI.
Volt-e már Ön vagy ismerőse SZEMÉLYI SÉRÜLÉSSEL járó közlekedési baleset vétlen résztvevője?
Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Családsegítő Szolgálat Gyermekjóléti Központja.
A család szerepe, jellemzői
Új megközelítés - Anyaklubok Magyarországon Jónás Jánosné Szarvasi Fiatalok a Holnapért Egyesület április 3.
Pályaorientációs tapasztalatok, hiányszakmák népszerűsítése Győrben
Mire jó az internet? Kommunikáció a családdal, a barátokkal Elérhető információ és szórakozás Tanulási, ismerkedési, és felfedezési lehetőségek lehetőségek.
Horváth Mihály Gimnázium
Közösségi érték (public value) vizsgálat Budapest, Szonda Ipsos.
Kemencei táborozás szeptember
A golf pálya 61 hektáron elterülő, gyönyörű természeti környezetben található, Debrecentől 25 km-re, 25 perc távolságra gépkocsival. 1 Boya Eagles Golf.
Mi a tájfutás? A legősibb sportág – a tájékozódási futás. Az ősembernek az élete függött attól, hogy üldözői elől vissza tudott-e menekülni védelmet nyújtó.
Z T E F C „90 ÉV TRADÍCIÓ” „MÚLT, JELEN, JÖVŐ” „EGY SZÍV, EGY DOBBANÁS”
Before 4th Surány song contest american tour :-D Avagy Szanyi „Gaga” Ádám amerikai útja ahogy én gondolom :-D.
Dunaújváros2014. szeptember 15. Projekt eredményeinek disszeminációja – 9. fejlesztési elem ÁROP- 1.A „Szervezetfejlesztés a konvergencia régióban.
2012. március 31. – április 1. SYMA Sport- és Rendezvényközpont.
BerekfürdőSzórványkonferencia  A Magyaratádi Református Egyházközséghez 3 gyülekezet tartozik (Igal, Kazsok és Büssü).  A Missziói Körzet.
A MAGYAR ORSZÁGOS KORCSOLYÁZÓ SZÖVETSÉG ÉS AZ EGYETEMI SPORT.
Az egészségvédelmi program megvalósításának értékelése A program ideje: – A Béres József TIT Kisvárdai Egyesületének Egészségvédelmi.
TVK MALI TRIATLON KLUB TISZAÚJVÁROS ELNÖKSÉG TITKÁRSÁG ADMINISZTRÁCIÓ GAZDÁLKODÁS Vezető edző ÚSZÁS EDZÉS OKTATÁS Fodor Ágnes SZÁRAZFÖLD Kerékpár, futás.
Három hetet meghaladó projekt-hét Neked, rólad, hozzád szól a dal
Edzéselméleti témák Kiválasztás
HARSÁNYI NAP április 3.. A Harsányi díj átadása A napot, az Igazgatónő által levezényelt, Harsányi-díj átadásával kezdtük. Harsányi Nap április.
TÁMOP / A mindennapos testnevelés részét képező mozgásprogramok tapasztalatai.
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
,,Önértékelés –Tanfelügyelet – Minősítés”
(1970 – ) Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes tornász 2015-ben a Magyar Tornasport Halhatatlanjainak Klubjába került versenyző kategóriában:
Ajka város Belváros 1. akcióterület rehabilitációja KDOP /2f Pályázati összefoglaló KÖZÉP-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS OPERATÍV PROGRAM.
Az aktív időskor programjára, a Szenior Akadémia hálózat kialakítására Horváth János Kowacsics Rita Budapest, Szenior Akadémia.
MESZ Utánpótlás Bizottságának évi beszámolója Készítette: Nagy Gábor Bizottság vezetője.
Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság Döntők.
A polgárőrség: alulról szerveződő, helyi lakosok által létrehozott, az adott település közigazgatási határain belül működő, a helyi közbiztonság javítása.
 testi-térbeli biztonság  idő- és ritmusérzék  beszéd tisztasága  élményen keresztül történő megértés  kommunikáció, kooperáció, kreativitás 
AvEnGarde VSE és Vállalkozók SE közös sportbemutató Ászár Jászai Mari Általános Iskola.
Az idén a Céh csoportos kiállítását a közgyűlésünkön elfogadott javaslat alapján Gyulán rendeztük. Adódott a művésztelep és a kiállítás időpontjának.
Sajómenti Népművészeti Egyesület Kazincbarcikán 2004-ben egy népművészeti kiállítás kapcsán vetődött fel annak a gondolata, hogy legyen egy egyesület,
Közösségi érték (public value) vizsgálat Budapest, Szonda Ipsos.
KOCKÁZATVÁLLALÁS A SPORTÁGAK ÉS A VERSENYZÉS TÜKRÉBEN
Biyovis a mi üzletünk.
ELFT Békés Megyei Csoport 2011–2016
LEADER, Identitás, Sport
Szalamanov Zsuzsa az alapítvány kuratóriumának elnöke
Út a Vadonba CHRIS MCCANDLES.
Hellner Szelina, Kincses Gábor, Bartha Zsolt
Különleges fejezetek a magyarországi zsidó sport történelméből
Előadás másolata:

Csongrádi motocross pálya és szabadid ő központ

Ez már történelem A volt homokbánya területén már legalább 10 éve zajlik terepmotoros tevékenység. A bánya tevékenység következtében visszamaradt terep adottságoknak és a talaj minőségnek köszönhetően kiváló körülményeket biztosít a motocross, enduro és terep biciklizés szerelmeseinek. Már 2006-ban a csongrádi Batsányi János Gimnázium diáknapján terepmotoros bemutató termet alakítottunk ki a kíváncsi közönségnek:

ban a még kezdetlegesnek számító terepen.

A motocross mint sport Miután a motokrossz veszélyes sport, magas szintű koncentrációt, gyors reflexeket, alacsony reakcióidőt és nem utolsósorban hatalmas fizikai állóképességet igényel.,,A mi sportágunk nagy előnye a változatosság. Nincs két egyforma pálya, de még két egyforma kör sem. Improvizáció, figyelem, fitnesz, technika – ez az, ami a motorozáshoz kell. Kreatív, de nagyon kell hozzá a kitartás és állóképesség, ugyanakkor rendkívül szórakoztató is.” Németh Kornél – a legeredményesebb magyar motocross versenyző,,Ez nem sport, ez életmód! Soha nincs igazán vége a szezonnak, soha nincs igazán vége a felkészülésnek, a sérülés veszélye pedig mindig fenyeget. Épeszű ember vállal ilyet önként? Ezt csak a krosszosok tudják!” Nagy Norbert - motocross újságíró

A pálya és az egyesület A területet amelyen a motoros pálya fekszik, 2013-ban vásárolta meg Lindák Zsolt aki látta a helyi és a környékből ideérkező motorosok lelkesedését a terep iránt. Zsolt aki egyébként nem hódol a motorozás ezen vállfajának, mégis meglátta a sport szépségét és az idejárók elhivatottságát. Hamarosan partnerként tudtunk tekinteni rá és karöltve kezdtünk a pálya rendezésébe, mi motorosok. A terület korábban illegális szemétlerakóként és homok nyerő helyként is szolgált a tilosban járóknak. Az érintett részt kitisztítottuk és azóta is folyamatos karbantartjuk illetve a pálya keleti (dűlő út felöli) teljes hosszában drótkerítést építettünk amelyet nem sokkal később ismeretlenek teljesen megsemmisítettek…

Mi továbbra is a rendezett és szervezett körülmények megvalósítására törekedve folytattuk tevékenységünket és ennek eredményeként megalapítottuk 2014 áprilisában a Csongrádi Motocross Sport Egyesületet Lindák Zsolt elnökletével. Az egyesület megalakulása segítette az addig csak a dűlő utakon, nem legális körülmények között motorozó személyek bevonását is, akik azóta kizárólag a zárt pályán, megfelelő védőszerelésben a házirend betartásával hódolnak szenvedélyüknek. Sajnos vannak még akik a pályán kívül motoroznak, őket is próbáljuk az egyesület égisze alá terelni. A hozzánk érkező motorosok minden esetben szállító járművön, utánfutón ill. dobozos autóval hozzák a motorjaikat és azt csak a pálya területén használják. Ez elengedhetetlen hiszen ezek a motorok többségében nem alkalmasak a közúti közlekedésre.

Amire büszkék vagyunk A csongrádi katlant élsport versenyzők is szívesen látogatják edzés céljából. Járt már nálunk az amerikai, de magyar gyökerekkel is rendelkező Alex Nagy aki a világ legnívósabb terep motoros versenysorozatában az amerikai supercross szériában versenyzik. A Csongrád TV is kíváncsi volt a látogatására és riport filmet készített vele. Voltak nálunk profi szlovén motorosok is és számos hazai „élmenő”. Mindig hatalmas élmény számunkra a hazai pályán ilyen nagyszerű pilótákat látni és rengeteg technikai fortélyt is elleshetünk tőlük akik gyakran edzést is tartanak a helyi közösségnek.

Mégis a legfontosabb számunka a hobby ill. szabadidős céllal idelátogató közönség Kb 100km-es körzetből látogatnak minket rendszeresen hobby motorosok akik a legtöbbször a családjukkal, gyermekeikkel érkeznek. Ha épp nem a pályán köröznek akkor a depóban ülnek össze egy jó hangulatú beszélgetésre a motoros társakkal. Sokszor közös bográcsozást is tartunk vagy épp rendelünk valamelyik csongrádi étteremből ahonnan az étel futároknak már nem kell elmagyarázni a pályára vezető útvonalat… Mivel a motocross és a terep kerékpározás is költséges sport, az ehhez szükséges forrást mindenki munkával teremti elő, tehát leginkább hétvégén érnek rá eljönni hozzánk és kikapcsolódni úgy, ahogy ők a legjobban szeretnek: barátokkal, családdal és a motorozás élményével.

A egyesületünk több tagja sikeresen szerepel az országos és regionális motocross versenyeken, ezzel Csongrád városát is képviselve.

Több sikeres rendezvényt is tudhatunk magunk mögött Az egyetlen hivatalos magyar Husqvarna márkaképviselet tesztnapjának adtunk otthont ahol mindenki kipróbálhatta a legújabb modelleket és láthattuk a Husqvarna csapat versenyzőit a nyeregben.

Motoros, edző és családi nap Már kettő alkalommal rendeztük meg a nagy sikernek örvendő motoros napot amelyre sok motoros és még több néző volt kíváncsi. Az érdeklődés és a rendezés színvonalának mértéke a második ilyen alkalommal már kiérdemelhette volna a városi rendezvény címszót! A célunk, hogy ez tényleg megvalósuljon és a helyi lakosság érdeklődését még jobban felkeltsük. Reméljük hogy rövidesen már senki számára nem lesz ismeretlen a Csongrádi Motocross pálya, amely a világ egyik leglátványosabb sportjának, a motocrossnak ad otthont.

Ezt a sportot is mint az összes többit, a nézők tartják életben...

…és az utánpótlás,…

…de a motorosok nélkül nem megy.

Motoros nap

A résztvevők és a depó hangulat

A kilátogató közönség

Az egyesület elnöke köszönti az érdeklődőket A CSMSE versenyzője interjút ad a futam győzelem után

Egy kis segítség a kilátogatóknak

A mountain bike nyomvonalat is szívesen veszik birtokba a bringások

Célok, tervek Kerti bútorok, ülő helyek, tűzrakó hely kialakítása. Strand röplabda és homokfoci pálya létrehozása. Motocross pálya öntözőrendszerének kiépítése. Egy szociális épület megépítése, mosdók, wc, öltözők, közösségi helység kialakításával. További rendezvények, versenyek megrendezése. A közösségi tér kibővítése az új sportolási lehetőségek megteremtésével. Minél többen átérezhessék a hely szellemét amely a városhoz közel, azonban még is elég távol fekszik ahhoz, hogy elérje a kilátogatókat a vidék hangulata, a jó levegő és a természet. Elismertetni a technikai sportok fejlesztésének szükségességét, hiszen ez századunk meghatározó sportága és egyre több résztvevőt hódít. A tevékenységünk által Csongrád város életének színesebbé tétele.

A mi szabadidő parkunk természetesen nem példátlan országos szinten sem. Számos jól rendezett és nagy látogatottságnak örvendő ilyen terep létezik: Bordányi motocross pálya és szabadidő park

Hódmezővásárhely-Roland ring

Ajka

Komló-Mecseknádasd - Dirt Park

A Csongrádi Motocross Sport Egyesület Tagjai Lindák ZsoltMóricz Gergely Czakó ZoltánSzéll Gergely Kurucz DávidGulyás József Bodor CsongorGyuricza Róbert Novák AttilaNémeth Csaba Petrován SzabolcsNagyistók Tibor Tóth LászlóSzolnoki Norbert Birkási ImreKanfi-Horváth Ádám Csótya FerencMolnár Tibor Csótya ÁdámMarton László Gyovai GáborMarton Dávid Bihari ZoltánSzűcs Csaba Uram ZsoltBús Tamás Csorba Ákos Dávid Tibor

Sajnos egy tragédia is érte a közösségünket 2015 év elején amikor az egyik alapító tagunk, aki meghatározó részét képezte a csapatunknak autóbalesetben elhunyt. Mély fájdalommal, de annál szebb emlékekkel, búcsúztunk Dávid Tibor barátunktól, aki a csongrádi motocross élet egyik meghonosítója és aktív résztvevője volt. Kiváló ember, kiváló barát. Tibi elvesztésével azonban az egyesület még erősebbé és összetartóbbá kovácsolódott. A közös tervek és álmok megvalósítása minden addiginál nagyobb hangsúlyt kaptak és a szívügyünkké vált.

Emlékművet emeltünk a pálya központi részére

Köszönjük a megtisztel ő figyelmét!