Előadó: Horváth Olga Közfoglalkoztatás Szombathely városban.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
SZTE ÁJTK Tehetségnap június 10. A rendezvény az Oktatásért Közalapítvány támogatásával, az NTP-OKA-XXII-088 pályázat keretében valósul meg.
Advertisements

TAMOP B-11/ „A fiatalok családi életre nevelését, a kismamák munkaerő piaci elhelyezését segítő, innovatív családbarát szolgáltatások.
Akkreditált Felnőttképzési Intézmény Együttműködés a szakképzés területén a kamarák és az érdekképviseleti szervek között Dávid Lajos FMKIK alelnök Székesfehérvár,
SZAKKÉPZÉSI FÓRUM MUNKAERŐ-PIACI PROGRAMOK, TÁMOGATÁSOK SZOMBATHELY, november
Közművelődési szakmai továbbképzések, helyük a felnőttképzés rendszerében; az akkreditáció folyamata A közösségi művelődés felnőttképzési feladata Nemzeti.
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS 27.Megoldás-Szociális védőháló.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Ruska Mónika – Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat - Fiatalok Lendületben Programiroda.
GINOP / „Út a munkaerőpiacra" GINOP Ifjúsági Garancia program A Veszprém Megyei Kormányhivatal részprojektjei 2016.
KÖZÖS UTAKON – PÁRBESZÉD A TÁRSADALMI FELZÁRKÓZÁSÉRT KONFERENCIA DECEMBER 2. DR. GARAI PÉTER EU FEJLESZTÉSEK VÉGREHAJTÁSÁÉRT FELELŐS HELYETTES-ÁLLAMTITKÁR.
Intézményi Férőhelykiváltást Támogató Országos Hálózati Találkozó Kalocsai Szociális Szakellátási Központ kiváltása.
A Szociális Szövetkezeti forma bemutatása Tanai Tünde Rehabilítációs tanácsadó.
Tolerancia Erősítő Innovatív Szövetség projektprogram.
A TÁMOP munkaügyi központokat érintő kiemelt projektjeinek bemutatása TÁMOP 1-es 2 –es prioritásának keretében megvalósuló programok.
„Tudás – Érték – Tapasztalat integrációs program” TÁMOP A-11/ Nyitókonferencia Február 23.
Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése és a szolgáltatást támogató eszközök beszerzése a sajátos.
AZ ISKOLA–EGÉSZSÉG KÖZPONT – FORMA ÉS TARTALOM A TÁMOP KIEMELT PROJEKT KÖZNEVELÉSI ALPROJEKTJÉNEK CÉLJAI, A MEGVALÓSÍTÁS MÓDSZEREI ÉS A SZAKMAI.
A munkahelymegőrző támogatás. Alapja  Az évi IV. tv. (a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról) 18. §.  A 6/1996. (VII.16.)
TÁMOP B-13/ SZAKMAI-MÓDSZERTANI TÁMOGATÁS A KOMPLEX TELEPPROGRAM ÉS AZ ELNÉPTELENEDŐ FALVAK TÁRSADALMI GAZDASÁGI FOLYAMATAINAK MEGFORDÍTÁSÁT.
Az akkreditáció szerepe a megváltozott munkaképességű munkavállaló személyének társadalmi reintegrációjában Készítette: Dézsi Gabriella Melinda Budapest,
TÁMOP program a Dél-alföldi Régióban Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ.
A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat „Első munkahely garancia” programja.
A Képzési Csoport tevékenysége Budapest Esély Nonprofit Kft
Európai Foglalkoztatási Stratégia június
Dr. Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztési Igazgatóság Igazgató Budapest, szeptember 29. ÚJ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI HÁLÓZATOK KIALAKÍTÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE.
Turisztikai desztináció- menedzsment és klaszter Tóthné Bánszki Zsuzsa Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht.
A KÖZBESZERZÉS JÖVŐJE május 26.. A KÖZBESZERZÉS JÖVŐJE Beszerzés vs. közbeszerzés Az új közbeszerzési törvény tükrében Willinger Kornél NVMT Elnökségi.
Egységes, központi elektronikus nyilvántartás jön létre a korábbi széttagolt, és egymással nem kompatibilis, adathiányos korszerűtlen nyilvántartások.
Környezeti fenntarthatóság. A KÖRNYEZETI FENNTARTHATÓSÁG JELENTÉSE A HELYI GYAKORLATBAN Nevelőtestületi ülés,
NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület Teljesítményértékelési.
1 Számvitel alapjai Gazdálkodás:a társadalmi újratermelési folyamat szakaszainak (termelés, forgalom, elosztás, fogyasztás) megszervezésére, az ahhoz rendelkezésre.
Work-based Learning in CVET Az ALFA KISOSZ Érdekvédő és Képző Egyesület szerepe a projekt megvalósításában Előadó: Czibula Zoltán igazgató ALFAKÉPZŐ.
A szerkezetátalakítási programban bekövetkezett változások
Egyéb munkaerő-piaci programok
Az „első lépés” TÁMOP
TÁMOP / „A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban)”
Tájékoztató a munkahelyteremtő pályázati programról
Összeállította: Horváth Józsefné
Új utakon Alapon Start mintaprogram Honnan indultunk
Esélyek a munkaerőpiacon
Mayer József Budapest február 27.
Foglalkoztatási Paktumok az EU-ban
Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
TOP SO „Foglalkoztatási paktum Barcs és térségében” A Foglalkoztatási stratégia célrendszere tervezett programok BARCS VÁROS.
Az „Út a munkához” program évi változásai
A HEVES MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONTJÁNAK 2011
Munkavégzésre irányuló jogviszonyok
A szociális gazdaság jogi háttere Szlovákiában
„Út a munkához”program
A közfoglalkoztatás gyakorlati tapasztalatai
Szociális ellátást igénybevevők szükségletei – és szolgáltatásai
Az ÁFSZ feladatai az „Út a munkához” program végrehajtásában
„Út a munkához” program
Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet
Készítette: Dézsi Gabriella Melinda Budapest, december 18.
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
A Zala megyei innovatív foglalkoztatási paktum bemutatása pácsonyi imre alelnök Zala Megyei Önkormányzat.
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
CONTROLLING ÉS TELJESÍTMÉNYMENEDZSMENT DEBRECENI EGYETEM
Közfoglalkoztatásból a versenyszférába- segítő munkaerőpiaci program
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM
Szabványok, normák, ami az ÉMI minősítési rendszerei mögött van
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség
Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 7
Az „Út a munkához” program évi változásai
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
REGIONÁLIS KÉPZÉS REGIONÁLIS KÉPZÉS.
Előadás másolata:

Előadó: Horváth Olga Közfoglalkoztatás Szombathely városban

A közfoglalkoztatás szervezése január NYDRMK kezdeményezésre a város vezetőivel tárgyalást folytattunk a közfoglalkoztatás szervezésről január- február hónapok A helyi igények feltérképezése- munkák számbavétele február Elkészült a Közfoglalkoztatási terv A Közgyűlés elfogadja a Közfoglalkoztatási tervet, s kijelöli a munkáltatókat 2009.június Közfoglalkoztatási terv módosítása

Tanulságok, avagy milyen kockázatokkal kell szembe nézni a tervezés során Kinek a feladata a közfoglalkoztatás? Ki miért felel?Kinek a feladata a közfoglalkoztatás? Ki miért felel? Mit jelent a foglalkoztatói status?Mit jelent a foglalkoztatói status? Milyen munkák tervezhetők, mire van pénz?Milyen munkák tervezhetők, mire van pénz? Hol vannak a foglalkoztató garanciái ?Hol vannak a foglalkoztató garanciái ?

Közfoglalkoztatás célja Átfogó cél: Szombathely városban a közfoglalkoztatás járuljon hozzá a tartós munkanélküli emberek társadalmi és munkaerő-piaci integrációjához. Konkrét célok: A közfoglalkoztatás keretében folyamatos és értékteremtő munka biztosításával a résztvevők szerezzenek munkatapasztalatot, elevenítsék fel tudásukat, váljanak képessé a folyamatos és minőségi munkavégzésre, készítsen fel az elsődleges munkaerőpiacra való kilépésre.A közfoglalkoztatás keretében folyamatos és értékteremtő munka biztosításával a résztvevők szerezzenek munkatapasztalatot, elevenítsék fel tudásukat, váljanak képessé a folyamatos és minőségi munkavégzésre, készítsen fel az elsődleges munkaerőpiacra való kilépésre. A résztvevők közösségi munkavégzés keretében járuljanak hozzá a település közfeladatainak ellátásához.A résztvevők közösségi munkavégzés keretében járuljanak hozzá a település közfeladatainak ellátásához. A megélhetés forrása ne a segély, hanem az értelmes, értéket termelő munka legyen.A megélhetés forrása ne a segély, hanem az értelmes, értéket termelő munka legyen.

Mi a baj a célokkal: Reális cél-e a munkaerőpiacra történő kivezetés?Reális cél-e a munkaerőpiacra történő kivezetés? Forrás: NY-D.. Regionális Munkaügyi Kp.

Forrás: Ny-D. Regionális Munkaügyi Kp.

A közfoglalkoztatás célcsoportjairól ÁlláskeresőkÁlláskeresők RÁT-ban részesülők, 55 év feletti „munkát vállaló” rszs-ben részesülőkRÁT-ban részesülők, 55 év feletti „munkát vállaló” rszs-ben részesülők

Kihívások Üzemszerű működés, munkaszervezet létrehozásaÜzemszerű működés, munkaszervezet létrehozása „Piacon” működni előítéletes környezetben„Piacon” működni előítéletes környezetben KözbeszerzésKözbeszerzés Állami támogatással szemben árbevételÁllami támogatással szemben árbevétel Elfogadtatás, előítéletek oldása („Vegyenek komolyan bennünket!”)Elfogadtatás, előítéletek oldása („Vegyenek komolyan bennünket!”) Komplex hátrányokkal terhelt életvitel, munkanélküli létre szocializált emberek nemcsak munkáltatói feladatokat jelentenek.Komplex hátrányokkal terhelt életvitel, munkanélküli létre szocializált emberek nemcsak munkáltatói feladatokat jelentenek. Megfelelés a munkavédelmi és munkaügyi szabályoknak.Megfelelés a munkavédelmi és munkaügyi szabályoknak. A foglalkoztatás forrásigényeA foglalkoztatás forrásigénye

A közfoglalkoztatás szervezésének folyamata Szombathely városban A hatóság megállapítja a közfoglalkoztatásba való belépésre való jogosultságot Foglalkoztathatóság vizsgálata Munkába állMunkába állására később kerül sor Eü. állapota miatt nem foglalkoztatható

Végzett munkák Munkanem13 Ütemezés ( hó/ fő) Átlaglét szám (fő) Parkőrzés Fametszés ,16 Takarítás ,25 Fűkaszálás ,25 Kertészeti Karbantartási tevékenység ,34 Egyéb karbantartási, takarítási, segédmunka ,25 Szociális- ápolási tevékenység ,75 Összesen

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!