Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Elektronikus biztosítóberendezések. SIMIS-C ELEKTRONIKUS BIZTOSÍTÓBERENDEZÉS ILTIS kezelőfelület EKIR Biztonsági buszrendszer BSTR... Rutinok FSZWGA Elemadattárak.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Elektronikus biztosítóberendezések. SIMIS-C ELEKTRONIKUS BIZTOSÍTÓBERENDEZÉS ILTIS kezelőfelület EKIR Biztonsági buszrendszer BSTR... Rutinok FSZWGA Elemadattárak."— Előadás másolata:

1 Elektronikus biztosítóberendezések

2 SIMIS-C ELEKTRONIKUS BIZTOSÍTÓBERENDEZÉS ILTIS kezelőfelület EKIR Biztonsági buszrendszer BSTR... Rutinok FSZWGA Elemadattárak FSZ.A FSZ.B W.1 W.2 GA.2... Statikus adatok Saját elemtípus Szomszédos elemek Tervezési esetek Dinamikus adatok Jelentések általában külsőtéri elemek állapota Állapotok az elem belső, logikai állapotai Szerep-jelzések milyen módon van vágányútban érintve Időzítők

3 FSZ.AGA.A/1W.1W.2FSZ.BFSZ.CGA.B/C AC B A szomszédos elem melyik szárával csatlakozik: A: 00 B: 01 C: 10 D: 11 A szomszéd elem melyik számítógépben van: Ugyanebben: 0 Másik szg.-ben: 1 CABAAB CB AAABBB... KONFIGURÁLÁS A SIMIS-C BIZTOSÍTÓBERENDEZÉSBEN A/112B/C Elemadattár részlete

4 EGYÉNI PARANCSOK VÉGREHAJTÁSA

5 VÁGÁNYÚT ÁLLÍTÁS PARANCS VÉGREHAJTÁSA

6 FSZW MEGENGEDHETŐSÉG-VIZSGÁLAT EKIR Megengedhetőség-vizsgálat távirat A megengedhetőség-vizsgálat távirat a körzeti számítógép szintjén fut végig a vágányút nyomvonalában érintett elemeken a vágányút célpontjától kezdve a start felé. A vágányút beállíthatóságának feltételeit minden egyes elem önmaga ellenőrzi a távirat beérkezésekor. Ha a feltételek nem teljesülnek, akkor az adott elem azonnal „megengedhetőség- vizsgálat negatív” táviratot küld vissza az EKIR-nek. Ha a feltételek teljesülnek, akkor a táviratot továbbküldi a szomszéd elemnek. Csúccsal álló váltó esetén a táviratban szereplő, az EKIR által összeállított útvonalkód határozza meg, hogy merre kell továbbküldeni a táviratot. Ha a távirat megérkezik a starthoz és a feltételek ott is teljesülnek, akkor a startelem pozitív nyugtázó táviratot küld vissza az EKIR-nek. EKIR

7 FSZW VÉGREHAJTÁS EKIR Végrehajtás távirat A végrehajtás távirat szintén a körzeti számítógép szintjén, a céltól a a start felé halad. A végrehajtás távirat minden elemnél beállítja az állapotváltozókat (az elemek lezáródnak). A váltók állítási parancsot kapnak, és oldalvédelmet keresnek maguknak. Ha a távirat megérkezik a starthoz, akkor az nyugtázást küld az EKIR-nek. Ezzel egyidejűleg inicializálja a vágányút-ellenőrző táviratok küldését a vágányút célpontjában.

8 FSZW VÁGÁNYÚT-ELLENŐRZÉS Vágányút-ellenőrző távirat A vágányút-ellenőrző táviratot a vágányút célpontja küldi ciklikusan (~300 ms) a start felé. Az ellenőrző távirat vizsgálja a vágányút épségét és az oldalvédelem meglétét. Az első vágányút-ellenőrző távirat hatására épül fel a vágányút, és ha minden feltétel teljesül, akkor megtörténik a jelzőállítás. Szintén az első ellenőrző távirat során vizsgálják a pontszerűen ellenőrzendő feltételek meglétét. A kijelzendő sebességet a távirat tartalmazza és a vágányútban érintett legkisebb sebességgel járható elem határozza meg. A ciklusidő csökkentése érdekében minden elemnél van egy ún. újdonság-bit. Ha az elem állapota nem változik, akkor az újdonság-bit értéke 0, ilyenkor az elemnél nem történik meg a vágányúti feltételek kiértékelése. Ha az elem állapota megváltozik, akkor az újdonság-bit 1 lesz, ennek hatására a következő ellenőrző távirat kiértékeli a feltételeket. Ha az ellenőrző távirat negatív eredménnyel érkezik meg a starthoz (a folyamatosan ellenőrzendő vágányúti feltételek valamelyik elemnél nem teljesülnek), vagy ha két ellenőrző távirat egymás után kimarad, akkor a startjelző megállj állásba kerül.


Letölteni ppt "Elektronikus biztosítóberendezések. SIMIS-C ELEKTRONIKUS BIZTOSÍTÓBERENDEZÉS ILTIS kezelőfelület EKIR Biztonsági buszrendszer BSTR... Rutinok FSZWGA Elemadattárak."

Hasonló előadás


Google Hirdetések