Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Memória.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Memória."— Előadás másolata:

1 Memória

2 A memória elektronikus adattárolást valósít meg
A memória elektronikus adattárolást valósít meg. A számítógép csak olyan műveletek elvégzésére és csak olyan adatok feldolgozására képes, melyek a memóriájában vannak. Az információ tárolása kettes számrendszerben történik.

3 A memória fontosabb típusai a RAM, a ROM, a PROM, az EPROM, az EEPROM és a Flash memória. Minden bevitt adat először a RAM-ba íródik, és ott kerül feldolgozásra. Itt helyezkednek el és ezen a területen dolgoznak az aktuálisan működő programok is.

4 RAM ROM

5 A memóriában tárolt program dekódolását a Vezérlő egység (CU: Controll Unit) végzi ami a CPU 2 fő része közül az egyik (a másik az ALU)

6 A számítógép teljesítményét alapvetően a CPU és belső busz sebessége (a belső kommunikáció sebessége), a RAM mérete és típusa, a merevlemez sebessége és kapacitása határozza meg.

7 A gyakorlatban a CPU és a memória az alaplapon helyezkedik el.
Az alaplap egy többrétegű nyomtatott áramköri lap, amelyen különböző méretű és alakú csatlakozók helyezkednek el, melyek biztosítják az összeköttetést a hardvereszközök és a processzor között.

8  A memóriában az adatokat sorszámozott rekeszekben tárolják.
A memória legkisebb címezhető egysége a memóriarekesz.  A memóriarekeszek száma határozza meg a memória méretét (kapacitását). A memória kapacitásának mérőszáma a byte. (KB, MB, GB) 

9 Vége


Letölteni ppt "Memória."

Hasonló előadás


Google Hirdetések