Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

1. Ismerkedés a számítógépes környezettel. Hardver: a számítógép és a hozzá csatlakozó eszközök. Szoftver: a számítógépen használt programok összessége.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "1. Ismerkedés a számítógépes környezettel. Hardver: a számítógép és a hozzá csatlakozó eszközök. Szoftver: a számítógépen használt programok összessége."— Előadás másolata:

1 1. Ismerkedés a számítógépes környezettel

2 Hardver: a számítógép és a hozzá csatlakozó eszközök. Szoftver: a számítógépen használt programok összessége.

3 A számítógép felépítése: ház monitor billenty ű zet, egér nyomtató lapolvasó, szkenner hangfalak szünetmentes tápegység

4 A ház tartalmazza a következő egységeket: alaplap: fontosabb elektromos áramkörökb ő l áll processzor (CPU): irányítja és végrehajtja a m ű veleteket, jellemz ő je a sebesség (pl.:2 GHz), processzor magok száma.

5 Memória: RAM: írható és olvasható memória, áram nélkül elveszti az adatokat, jellemz ő je a kapacitása (pl 4 GB), típusa (DDR, DDRII, DDRIII) ROM: csak olvasható memória, áram nélkül is tárolja az adatokat, a számítógép bekapcsolása utáni teend ő ket tárolja

6 illeszt ő kártyák: pl.: monitorvezérl ő, hálózati kártya, TV tuner kártya, hangkártya merevlemez (winchester): írható és olvasható mágneses adattároló, jellemz ő je a kapacitása (pl.: 500 GB, 1TB)

7 optikai meghajtó: pl.: CD, DVD meghajtó, Blue Ray-DVD meghajtó jellemz ő je a kapacitása (CD: 700MB, DVD: 4,7GB, BD DVD:25 GB)

8 hajlékonylemezes meghajtó: a használata kicsi kapacitása miatt háttérbe szorult (1.44MB) pendrive: usb csatolófelület ű flash memória jellemz ő je a kapacitása (pl.:16 GB)

9 A monitor, billentyűzet és az egér működése

10 A monitor - A monitor képe apró képpontokból (pixelekből) áll. Vízszintesen 1024, függőlegesen 768. A monitor felbontása így 1024 X 768. - A monitor átlójának hossza, a 19” (”=col vagy inch, 1 col =2,54 cm) - Monitor fajták: CRT, LCD (TFT)

11 A billentyűzet Hajlékony billentyűzet hagyományos billentyűzet multimédiás billentyűzet egyedi billentyűzet

12 Vezetékes billentyűzet Vezeték nélküli billentyűzet 1.ESC, Funkció b. F1-F12 2.Karakteres, jelentésmódosító b. 3.Vezérlő, kurzor b. 4.Numerikus b.

13 Az egér Működése szerint: - görgős egér - optikai (lézeres) egér -Vezetékes -Vezeték nélküli Érintőpad


Letölteni ppt "1. Ismerkedés a számítógépes környezettel. Hardver: a számítógép és a hozzá csatlakozó eszközök. Szoftver: a számítógépen használt programok összessége."

Hasonló előadás


Google Hirdetések