Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Hitvallók a történelem során

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Hitvallók a történelem során"— Előadás másolata:

1 Hitvallók a történelem során
Isten megváltoztatta életemet! Augustinus, az egyházatya

2 Aurelies Augustinus (latinul) Hippói Szent Ágoston (magyarul) (354-430)
Ki is volt Augustinus ? Hippói püspök, egyházatya, filozófus. Születés-halál: Thagaste, Észak- Afrika, 354. november 13. – Hippo Regius, 430. augusztus 28.). Az észak-afrikai Thagastéből származó Aurelius Augustinus az egyik legbefolyásosabb nyugati egyházatya volt. Viszonylag későn, hosszú vívódás után, harminckét éves korában keresztelkedett meg és tért vissza szülőföldjére, ahol először pappá majd 395-ben püspökké szentelték. Anyja  Mónika volt. Forrás:

3 Mit üzent neked Augustinus története ?
Augustinus megtérése Augustinust Isten megváltoztatta. Írásaiban megvallja, hogy könnyelmű életet élt, sok rosszat tett fiatalkorában. Ezért édesanyja sokat szomorkodott miatta. Milánóban élte át élete nagy átváltozását. Végig gondolta életét, önvizsgálatot tartott és kereste Istennel a kapcsolatot. Egyszer csak egy hangot hallott a szomszéd házból: Tolle, lege! Tolle, lege! Vedd és olvasd! Vedd és olvasd! Megértette, hogy neki a Bibliát kell olvasnia. Így is tett: „ Mint nappal illik, tisztességben éljünk…Öltsétek magatokra az Úr Jézus Krisztust…” ( Róma 13,13) Mit üzent neked Augustinus története ?

4 Kövessétek Augustinus életét a térképen!
Forrás: Google Maps

5 Thagaste (Souk-Ahras)
Hol van Thagaste? Forrás: Google Maps Szúk Ahrász (Souk-Ahras, arabul: سوق أهراس, ) város Algériában. A jelenlegi város helyén Thagaste állt. A régi városból csak az épületek romjai maradtak fen.

6 A Vallomások című könyvében ezt írta
Olvassátok el, és beszéljétek meg! „ Te , Istenünk, úgy teremtettél minket, hogy szüntelenül csak tehozzád vágyódjunk. És szívünk nem is nyugszik meg addig, míg benned el nem pihen.” ( Vallomások, I könyve, 1. fejezet) Otthagyta világi foglalkozását, tanító és lelkipásztor lett, majd püspökké választották. Egyházatyának nevezték.

7 A mai Souk-Ahras Forrás: Google Maps


Letölteni ppt "Hitvallók a történelem során"

Hasonló előadás


Google Hirdetések