Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

 Hippói püspök, egyházatya, filozófus.  Születés-halál: Thagaste, Észak- Afrika, 354. november 13. – Hippo Regius, 430. augusztus 28.).  Az észak-afrikai.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: " Hippói püspök, egyházatya, filozófus.  Születés-halál: Thagaste, Észak- Afrika, 354. november 13. – Hippo Regius, 430. augusztus 28.).  Az észak-afrikai."— Előadás másolata:

1

2  Hippói püspök, egyházatya, filozófus.  Születés-halál: Thagaste, Észak- Afrika, 354. november 13. – Hippo Regius, 430. augusztus 28.).  Az észak-afrikai Thagastéből származó Aurelius Augustinus az egyik legbefolyásosabb nyugati egyházatya volt.  Viszonylag későn, hosszú vívódás után, harminckét éves korában keresztelkedett meg és tért vissza szülőföldjére, ahol először pappá majd 395-ben püspökké szentelték. Anyja Mónika volt. Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Hipp%C3%B3i_Szent_%C3%81gost Ki is volt Augustinus ?

3 Augustinust Isten megváltoztatta. Írásaiban megvallja, hogy könnyelmű életet élt, sok rosszat tett fiatalkorában. Ezért édesanyja sokat szomorkodott miatta. Milánóban élte át élete nagy átváltozását. Végig gondolta életét, önvizsgálatot tartott és kereste Istennel a kapcsolatot. Egyszer csak egy hangot hallott a szomszéd házból: Tolle, lege! Tolle, lege! Vedd és olvasd! Vedd és olvasd! Megértette, hogy neki a Bibliát kell olvasnia. Így is tett: „ Mint nappal illik, tisztességben éljünk…Öltsétek magatokra az Úr Jézus Krisztust…” Mit üzent neked Augustinus története ? ( Róma 13,13)

4 Kövessétek Augustinus életét a térképen! Forrás: Google Maps

5 Szúk Ahrász (Souk-Ahras, arabul: سوق أهراس, ) város Algériában. A jelenlegi város helyén Thagaste állt. A régi városból csak az épületek romjai maradtak fen. Forrás: Google Maps Hol van Thagaste?

6 „ Te, Istenünk, úgy teremtettél minket, hogy szüntelenül csak tehozzád vágyódjunk. És szívünk nem is nyugszik meg addig, míg benned el nem pihen.” ( Vallomások, I könyve, 1. fejezet) Otthagyta világi foglalkozását, tanító és lelkipásztor lett, majd püspökké választották. Egyházatyának nevezték. Olvassátok el, és beszéljétek meg!

7 Forrás: Google Maps


Letölteni ppt " Hippói püspök, egyházatya, filozófus.  Születés-halál: Thagaste, Észak- Afrika, 354. november 13. – Hippo Regius, 430. augusztus 28.).  Az észak-afrikai."

Hasonló előadás


Google Hirdetések