Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Zemplénagárd. Zemplénagárd fekvése A Tisza félkörben határolja a települést, 13 kilométer hosszan. 1-2 kilométer széles ártéri erdővel, amelynek élővilága.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Zemplénagárd. Zemplénagárd fekvése A Tisza félkörben határolja a települést, 13 kilométer hosszan. 1-2 kilométer széles ártéri erdővel, amelynek élővilága."— Előadás másolata:

1 Zemplénagárd

2 Zemplénagárd fekvése A Tisza félkörben határolja a települést, 13 kilométer hosszan. 1-2 kilométer széles ártéri erdővel, amelynek élővilága szinte teljesen érintetlen. A Tisza félkörben határolja a települést, 13 kilométer hosszan. 1-2 kilométer széles ártéri erdővel, amelynek élővilága szinte teljesen érintetlen. A környékbeli erdők, mezők vadban gazdagok, de számos védett állat élőhelye a térség. Az ártéri Tisza holtág, a tavak és morotvák vize halban bővelkedik. Így a vadászat kedvelői mellett a horgászat szerelmesei is hódolhatnak kedvtelésüknek a településen. A környékbeli erdők, mezők vadban gazdagok, de számos védett állat élőhelye a térség. Az ártéri Tisza holtág, a tavak és morotvák vize halban bővelkedik. Így a vadászat kedvelői mellett a horgászat szerelmesei is hódolhatnak kedvtelésüknek a településen. Zemplénagárdot, s Borsod-Abaúj-Zemplén megyét a Tiszán közlekedő motoros komp köti össze a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tuzsérral, ahol kijelölt fürdőhely és kiépített infrastruktúra várja a látogatókat. Itt időznek a Tisza túra résztvevői is 1-2 napot. Zemplénagárdot, s Borsod-Abaúj-Zemplén megyét a Tiszán közlekedő motoros komp köti össze a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tuzsérral, ahol kijelölt fürdőhely és kiépített infrastruktúra várja a látogatókat. Itt időznek a Tisza túra résztvevői is 1-2 napot. A településen két műemlék jellegű templom található, amely barokk huszártornyával 1820 körül épült, a református egyházközösség ma is eredeti állapotában van. A településen két műemlék jellegű templom található, amely barokk huszártornyával 1820 körül épült, a református egyházközösség ma is eredeti állapotában van.

3 . Új határátkelő Zemplénagárdon Kormányközi szerződés alapján 2006. augusztusában gyalogosok és kerékpárosok számára határátkelő nyílt Zemplénagárd és a szomszédos Szlovákia területén fekvő Nagytárkány között. A határon ellenőrzés nincs, de személyigazolványt ajánlott vinni. Kormányközi szerződés alapján 2006. augusztusában gyalogosok és kerékpárosok számára határátkelő nyílt Zemplénagárd és a szomszédos Szlovákia területén fekvő Nagytárkány között. A határon ellenőrzés nincs, de személyigazolványt ajánlott vinni. A két falu közti kis távolság ellenére a közúti közlekedés nem megoldott, mert a szlovák oldalon nem biztosítottak pénzt a 650 méternyi út megépítésére. A két falu közti kis távolság ellenére a közúti közlekedés nem megoldott, mert a szlovák oldalon nem biztosítottak pénzt a 650 méternyi út megépítésére.

4 Térképe

5 Adatok a városról Régió: Észak-Magyarország Régió: Észak-Magyarország Megye: Borsod-Abaúj Zemplén Megye: Borsod-Abaúj Zemplén Kistérség: Bodrogközi Kistérség: Bodrogközi Rang: község Rang: község Terület: 29,13 km² Terület: 29,13 km² Népesség: Összesen: 927 fő (2001) Népesség: Összesen: 927 fő (2001) Népsűrűség: 31,82 fő/km² Népsűrűség: 31,82 fő/km² Irányítószám: 3977 Irányítószám: 3977 Körzethívószám: 47 Körzethívószám: 47


Letölteni ppt "Zemplénagárd. Zemplénagárd fekvése A Tisza félkörben határolja a települést, 13 kilométer hosszan. 1-2 kilométer széles ártéri erdővel, amelynek élővilága."

Hasonló előadás


Google Hirdetések