Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Antal Tamás 11.c.  Definíció  Történelme  Érdekességek  Első főtétel.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Antal Tamás 11.c.  Definíció  Történelme  Érdekességek  Első főtétel."— Előadás másolata:

1 Antal Tamás 11.c

2  Definíció  Történelme  Érdekességek  Első főtétel

3  Az energiamegmaradás azt állítja, hogy egy zárt rendszer teljes energiája állandó marad.  Az energia átalakítható egyik formájából a másikba, de nem lehet létrehozni, vagy lerombolni.

4  ókori görög filozófusok a Thalészig visszamen őleg gyanították  a német Gottfried Wilhelm Leibniz (1676-1689) próbálta matematikailag bizonyítani  Két „tábor”, két állítás, egymással szemben állt.

5  a fizika legfontosabb, és a gyakorlatban biztosan a leghasznosabb megmaradási törvénye  Az energiamegmaradás az időeltolási szimmetria következménye

6  Egy termodinamikai rendszerre, rögzített számú részecske esetén a termodinamika első főtétele így is megfogalmazható  Az első főtétel felírható kizárólag a rendszer változói segítségével.

7  Köszönöm a figyelmet!

8  http://hu.wikipedia.org/wiki/Energiamegma radás http://hu.wikipedia.org/wiki/Energiamegma radás  http://tudasbazis.sulinet.hu/hu/termeszettud omanyok/fizika/fizika-7-evfolyam/munka- energia-teljesitmeny/energiamegmaradas- torvenye http://tudasbazis.sulinet.hu/hu/termeszettud omanyok/fizika/fizika-7-evfolyam/munka- energia-teljesitmeny/energiamegmaradas- torvenye


Letölteni ppt "Antal Tamás 11.c.  Definíció  Történelme  Érdekességek  Első főtétel."

Hasonló előadás


Google Hirdetések