Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Megújuló energiaforrás Készítette: Vass Alexandra 11/a Készítette: Vass Alexandra 11/a.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Megújuló energiaforrás Készítette: Vass Alexandra 11/a Készítette: Vass Alexandra 11/a."— Előadás másolata:

1 Megújuló energiaforrás Készítette: Vass Alexandra 11/a Készítette: Vass Alexandra 11/a

2 Megújuló energiaforrás

3 A megújuló energiaforrás olyan közeg, természeti jelenség, melyekből energia nyerhető ki, és amely akár naponta többször ismétlődően rendelkezésre áll, vagy jelentősebb emberi beavatkozás nélkül legfeljebb néhány éven belül újratermelődik.

4 Szélenergia A megújuló energiaforrások jelentősége, hogy használatuk összhangban van a fenntartható fejlődés alapelveivel, tehát alkalmazásuk nem rombolja a környezetet, ugyanakkor nem is fogják vissza az emberiség fejlődési lehetőségeit

5 A szél- és napenergia- technológiák alkalmazása lehetőséget ad arra is, hogy az ember saját maga állítsa elő az otthonában használt villamos energiájának, üzemanyagának és vizének egy részét, vagy akár az egészét.

6 A szélenergia megújoló energiafajta, amelynek termelése környezetvédelmi és költségelőnyei miatt rohamos ütemben nő a világban, főleg Európában.

7 A szélenergia kitermelésének modern formája a szélturbina lapátjainak forgási energiáját alakítja át elektromos árammá.

8 A Nap Földet elérő energiájának 1-3%-a alakul szélenergiává. Ez 50-100-szor nagyobb mennyiség, mint amennyit a Föld teljes növényvilága konvertál a fotoszintézisen kereszt ül.

9 A szél abból keletkezik, hogy a Földet forgása következtében egyenetlenül éri a Nap hője.

10 Európa legtöbb országában és az Európai Unióban a megújuló energiafajták, köztük főképp a szélenergia hasznosítását kiemelt feladatnak tekintik.

11 Manapság már több országban gyártanak szélturbinákat, és több ezer turbina üzemel világszerte.

12 Forrás http://hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%A9lenerg ia http://hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%A9lenerg ia http://hu.wikipedia.org/wiki/Meg%C3%BAjul %C3%B3_energiaforr%C3%A1s http://hu.wikipedia.org/wiki/Meg%C3%BAjul %C3%B3_energiaforr%C3%A1s


Letölteni ppt "Megújuló energiaforrás Készítette: Vass Alexandra 11/a Készítette: Vass Alexandra 11/a."

Hasonló előadás


Google Hirdetések