Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készítette:Rék Regina 9.C Felkészít ő tanár:Pázmándy Hedvig Iskola:Fáy András Görögkatolikus Közgazdasági Szakközépiskola.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készítette:Rék Regina 9.C Felkészít ő tanár:Pázmándy Hedvig Iskola:Fáy András Görögkatolikus Közgazdasági Szakközépiskola."— Előadás másolata:

1 Készítette:Rék Regina 9.C Felkészít ő tanár:Pázmándy Hedvig Iskola:Fáy András Görögkatolikus Közgazdasági Szakközépiskola

2 A megújuló energiaforrás olyan közeg, amelyb ő l naponta tudunk energiát termelni és akár minden nap meg tudjuk ezt ismételni, vagy évek alatt újratermel ő dik.

3  Alkalmazásuk nem teszi tönkre a környezetet,  nem állítják le az emberiség fejl ő dési lehet ő ségeit,  nem okoznak káros hatást sem.

4 A szélenergia megújuló energiafajta, amelynek termelése környezetvédelmi és költségel ő nyei miatt egyre jobban n ő a világban.

5  Szélenergia  Vízenergia  Napenergia  Biomassza  Geotermikus energia

6 A vízenergia hasznosításának sajátosságai, vízer ő m ű vek, vízturbinák. A vízenergia is a napenergiából nap energiából keletkezik, napjainkban rendelkezésünkre áll. Régóta használjuk, mert nagy energiák felhasználását tehetjük lehet ő vé. Egyre több felhasználási módját ismerjük.

7 BefektetésKiaknázható villamos teljesítmény Kiaknázott villamos teljesítmény A hasznosítás aránya (%) Duna70720 Tisza9940 Dráva8800 Egyéb Összesen989566

8

9 A nap energiája h ő és fény formájában éri el a Földet, melyet az ember nagyon régóta használ. A napenergiához kapcsolódó technológiák segíthetnek megoldani az emberek el ő tt álló nagyobb kihívásokat.

10

11

12

13 A geotermikus energia a Föld bels ő h ő jéb ő l származó energia.

14

15  A biomassza: a Földön lév ő összes él ő tömeg  A mai jelentése:  energetikailag hasznosítható növények  termés  melléktermékek  növényi és állati hulladékok.

16

17 1.Mit jelent a megújuló energiaforrás? 2.Mi a jelent ő sége a megújuló energiaforrásnak? 3.Melyek a legfontosabb megújuló energiaforrások? 4.Hogyan hasznosítható a biomassza? 5.Mit tudsz a vízenergiáról? 6.Hogyan éri a nap a Földet? 7.Mi a biomassza és melyek a mai jelentései? 8.Hogyan tudunk geotermikus energiát nyerni?

18  A1s A1s     felhasznalasa-magyarorszagon / felhasznalasa-magyarorszagon /  megujulo-energia megujulo-energia  hazankban/2012/07/21/megujulo-energiaforras-jelentese hazankban/2012/07/21/megujulo-energiaforras-jelentese   content/themes/alternativenergia/tudjmegtobbet.php?catid=9 content/themes/alternativenergia/tudjmegtobbet.php?catid=9     

19


Letölteni ppt "Készítette:Rék Regina 9.C Felkészít ő tanár:Pázmándy Hedvig Iskola:Fáy András Görögkatolikus Közgazdasági Szakközépiskola."

Hasonló előadás


Google Hirdetések