Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készítette: Imre Dominik

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készítette: Imre Dominik"— Előadás másolata:

1 Készítette: Imre Dominik
Erdők Védelme Készítette: Imre Dominik

2 Az Erdő Fohásza

3 Az erdők jelentősége Az erdő Földünk, s a rajta élő emberek egyik életforrása, életközösség és élőhely. Az erdő a földünk legfejlettebb életközössége, amely magában foglalja a talajban élő mikroorganizmusokat, a földfelszínen élő mohákat, gombákat, lágy- és fás szárú növényeket, továbbá a benne élő rovar-, madárvilágot és vadállományt.

4 Magyarország erdősültsége

5 Az erdő legfontosabb hatásai és pusztulása
a legnagyobb szén-dioxid fogyasztó és oxigén-termelő,  - a környezet legjelentősebb védője, egészségnevelő, regeneráló hatása egyedüli, jóléti, kulturális, esztétikai hatása nélkülözhetetlen Az erdő pusztulása biológiai folyamat, valami miatt elhal a fa. A talaj pH-jának csökkenése Időjárás változások Kórokozók, kártevők elterjedése

6 Az esőerdő a Föld ,,tüdeje”

7 A Föld erdői válságban vannak
A Föld erdői ma válságban vannak. Bolygónk eredeti erdőborításának mára körülbelül a fele elveszett. Problémát jelent az illegális fakitermelés, az erdőtüzek, a gazdasági célú ültetvények és a klímaváltozás.

8 Az újrahasznosítás előnyei

9 Az Év Fája /2015/ Kocsányos Tölgy

10 Benedek Elek: Szeresd a fát
„Szeresd a fát, hisz ő is érez, Szép gyöngén nyúlj a leveléhez, Ágát ne törd, lombját ne tépjed, Hagyd annak, a mi: épnek, szépnek – Ne bántsd a fát! Ő is anya, minden levele Egy-egy gyermek, gonddal nevelve; És gyermek minden ágacskája, Szeretettel tekints föl rája – Szeresd a fát!”


Letölteni ppt "Készítette: Imre Dominik"

Hasonló előadás


Google Hirdetések