Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Projekt dokumentáció A dokumentumok között vannak a projekt irányításával összefüggő dokumentumok, és vannak műszaki dokumentumok.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Projekt dokumentáció A dokumentumok között vannak a projekt irányításával összefüggő dokumentumok, és vannak műszaki dokumentumok."— Előadás másolata:

1 Projekt dokumentáció A dokumentumok között vannak a projekt irányításával összefüggő dokumentumok, és vannak műszaki dokumentumok.

2 Irányítási dokumentumok A projekt előkészítése és indítása során keletkező dokumentumok: –ajánlat –szerződés –projektdefiníciós dokumentum (PDD) –minőségbiztosítási terv

3 A projekt végrehajtása során keletkező dokumentumok: –eseménynapló –állapotjelentés –emlékeztetők –jegyzőkönyvek –változási kérelmek –levelezések –kontrolling táblázatok

4 A projekt lezárása során keletkező dokumentum: –projektzáró dokumentum Az irányítási dokumentumok pontos halmazát részben a vállalat eljárásai, folyamatai és elvárásai határozzák meg, részben a projektdefiníciós dokumentum jelöli ki. A dokumentumokkal szembeni elvárások függenek a projekt méretétől, illetve az ügyfél elvárásától is.

5 Műszaki dokumentumok Mindenekelőtt, az egyes projektötletek definiálásakor azok beazonosíthatóvá tételét kell megoldani, mellyel elkerülhető, hogy a különböző, egymás mellett futó szervezeti projektek dokumentációja összekeveredjen. Ennek megoldására dolgozhatja ki a szervezet a saját projektkódolási rendszerét.

6 A különböző egyedi betű – szám kombinációk alkalmazásakor a következőkre kell figyelemmel lenni: A projektkód tegye lehetővé, hogy a különböző jellegű projektek kategori­zálhatók legyenek. A projektnek legyen egyedi sorszáma, mely egyben mutassa a projektek felmerülésének sorrendjét is. A kód tartalmazzon információt a projekt kezdő- és végidőpontjáról, illetve megvalósításának időtartamáról. Fontos lehet továbbá, hogy beazonosítható legyen a projekt legapróbb önálló tevékenységeleme is. Végül, ajánlott információt közölni a feladat végrehajtásáért felelős szervezeti egységről, személyről is.

7 Fontos leszögezni, hogy a projektvezetési dokumentumok mindegyike kapcsán egyértelműnek kell lennie e következőknek: A dokumentum tartalma, a dokumentum célja, a dokumentum készítésének időpontja, a dokumentum elkészítéséhez rendelkezésre álló, illetve ahhoz felhasznált adatok és információk, a dokumentumot ellenőrző, vagy jóváhagyó személy kiléte, azok a személyek, akik megkapják a dokumentumokat, a dokumentumok eredeti példányának tárolási helye (elektronikus dokumen­tumok esetében a hozzáférési jogosultság is).

8 Műszaki dokumentumok Követelménykatalógus Feladatkitűzési utasítás Specifikációk és/vagy Műszaki tervek Megvalósíthatósági tanulmányok Költségbecslési űrlapok Kínálat-összesítő Kiértékelési szempontrendszerének kidolgozásának dokumentuma

9 Projektjelentés Kiviteli tervek Szakhatósági- és Önkormányzati engedélyek és szervezeti dokumentumai Projekt-teamek megalakulásának munkajogi Beszállítói- és Alvállalkozói szerződések

10 Megrendelések Visszaigazolások Reklamációk Sürgetések Számlák Hiánylisták Tevékenységjegyzék Projektmegvalósítási kérdőív Előrehaladási jelentés Projektértekezletek jegyzőkönyvei Változtatási és módosítási döntések határozatai

11 Teljesítési jelentés Átadás - átvételi jegyzőkönyv Hibajegyzék Pénzügyi zárójelentés Végelszámolási jegyzőkönyv Projektzárás ellenőrző lista.


Letölteni ppt "Projekt dokumentáció A dokumentumok között vannak a projekt irányításával összefüggő dokumentumok, és vannak műszaki dokumentumok."

Hasonló előadás


Google Hirdetések