Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

PROJEKT-TERV Youth 2 Youth Innovációs Verseny Keretében Megvalósítandó Közösségi Készítette: Harmati Katalin, Lázi Alexandra, Perge Gábor /Sorsfordítók.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "PROJEKT-TERV Youth 2 Youth Innovációs Verseny Keretében Megvalósítandó Közösségi Készítette: Harmati Katalin, Lázi Alexandra, Perge Gábor /Sorsfordítók."— Előadás másolata:

1 PROJEKT-TERV Youth 2 Youth Innovációs Verseny Keretében Megvalósítandó Közösségi Készítette: Harmati Katalin, Lázi Alexandra, Perge Gábor /Sorsfordítók csapata /

2 1.Előkészítés 1.1 Célmeghatározás A közösségi akciónk során végrehajtott tevékenységünk célja egy olyan komplex ismeret átadása a fiataloknak, amelyek: - elősegítik a munkaerő piacon történő beilleszkedésüket (állásinterjú szimuláció, elvárt megjelenés, önéletrajz készítés stb.), - csökkentik a munkahelyen való kiszolgáltatottságukat (munkáltató és munkavállalók jogai, ombudsman szerepköre, stb.), - elősegítik az idővel történő gazdálkodást. Célunk továbbá csökkenteni az iskola elhagyó fiatalok számát, a munkavállalás és tanulmányi kötelezettségek közötti harmónia elősegítésével.

3 1.Előkészítés 1.2 Helyzet és problémaelemzés - Tapasztalataink szerint rengeteg középiskolás diák kényszerül munkát vállalni a tanulmányai mellett. - Bizonyos középiskolák azonban nem elég rugalmasak ahhoz, hogy idejében felruházzák a diákokat az alapvető kulturális tudás mellett olyan készségekkel, amelyek nélkülözhetetlenek a munkaerőpiacon. - A diákok kiszolgáltatottsága éppen ezért nagyon magas, ami visszaélésekre ad okot a rosszhiszemű munkáltatóknak. Jogaink és kötelezettségeink, illetve lehetőségeink ismerete nélkülözhetetlen a állampolgárrá válás folyamatában, ezt az ismeretet azonban bizonyos középfokú oktatási intézmények nem képesek átadnia a diákoknak.

4 1.Előkészítés 1.3 Paraméterek (szükséges pénz, erőforrás, időkorlátok, partnerek ) - 20 Igényfelmérő kérdőív: 1000 Huf - 20 eredménymérő kérdőív:1000 Huf - Projektor Tevékenységünkhöz a Zöld Kakas Líceum (1091Budapest, Hurok utca 11.) biztosítja a lehetőséget.

5 1. Előkészítés 1.4 Feladatok meghatározása Az előadást tartó személynek/személyeknek rendelkezni kell a megfelelő jogi kompetenciákkal a munkavállalást illetően, illetve tapasztalattal a hitelesség érdekében. Az előadást tartó illetőnek rendelkeznie kell azokkal az ismeretekkel, amelyek szükségesek egy prezentáció önálló elkészítéséhez, amelyet a projektor segítségével használunk fel az érthetőbb előadás érdekében. Az előadónak meggyőző kommunikációs készségekkel kell rendelkeznie. Szükséges egy illető, aki videón rögzíti az előadást.

6 1.Előkészítés 1.5 Feladatok kiosztása Az előadást tartó személyek, a csapat mindhárom tagja, azaz: - Lázi Alexandra - Harmati Katalin - Perge Gábor A prezentáció megalkotásáért szintén ez a három tag felel. - Kamerázik: Perge Gábor

7 2. Kivitelezés 2.1 Igényfelmérés Tevékenységünk első lépésében bebizonyítjuk a diákok hiányos tájékozottságát saját jogaik ismeretének tekintetében egy erre irányuló kérdőív kitöltetésével, illetve egy másik kérdőív kitöltetésével megkérdezzük őket, hogy van-e igény a tevékenységünkre, szeretnének részesülni az általunk nyújtott tájékoztatásban. Ennek pontos időpontja (még egyeztetés alatt), időtartama 30 perc. 2.2 Társalgás Tevékenységünk második lépésében 1 órás beszélgetés, ismerekedés veszi kezdetét a diákokkal barátságos légkörben.

8 2. Kivitelezés 2.4 Oktatás Tevékenységünk harmadik szakaszában egy 1 órás előadást tartunk a: - munkavállaláshoz kapcsolódó jogokról és kötelezettségekről - a munkavállalót védő szervezetekről - a munkavállaláshoz szükséges alapvető kompetenciákról (kommunikáció, önéletrajz írás, megjelenés, stb.) - a munkaközvetítő szervezetekről (pl. egyesületek), a munka és a tanulás összehangolásának fontosságáról. Az előadás közben felmerülő kérdéseket lehetőségünk szerint megválaszoljuk.

9 2. Kivitelezés 2.5 Lezárás A negyedik szakaszban ismét egy társalgás veszi kezdetét, minek keretében megkérdezzük a véleményüket az oktatásról, az elsajátított tudás hasznosságáról. Ennek ideje 15 perc. 2.6 Eredmény mérése Az utolsó negyedórában pedig ismét kitöltetünk velük egy tesztet az elhangzott előadáshoz kapcsolódóan.

10 3.Értékelés 3.1 Eredmény értékelése Összehasonlítjuk az előadás előtt illetve az előadás után kitöltött teszteket, ezáltal mérve és bizonyítva az oktatás eredményességét. 3.2 Konklúzió Végezetül összegezzük a tapasztalatokat, levonjuk a következtetéseket hiányosságokat, a projekt közben felmerülő problémákat elemezzük.

11 KÖZÖSSÉGI AKCIÓRA FEL !!!


Letölteni ppt "PROJEKT-TERV Youth 2 Youth Innovációs Verseny Keretében Megvalósítandó Közösségi Készítette: Harmati Katalin, Lázi Alexandra, Perge Gábor /Sorsfordítók."

Hasonló előadás


Google Hirdetések