Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A következő kérdések a mai gyerekekre vonatkoznak:  Felkészíti-e az iskola a gyermekeinket a való világra?  Kapnak-e.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A következő kérdések a mai gyerekekre vonatkoznak:  Felkészíti-e az iskola a gyermekeinket a való világra?  Kapnak-e."— Előadás másolata:

1 http://attitud21.googlepages.com

2 A következő kérdések a mai gyerekekre vonatkoznak:  Felkészíti-e az iskola a gyermekeinket a való világra?  Kapnak-e bármilyen pénzügyi képzést az iskolában?  Vannak-e megfelelő pénzügyi ismereteik a pénz mozgásáról?  Felkészültek-e arra a világra, amelyben a pénzköltés előtérbe kerül a megtakarítással szemben?  Van-e valamilyen könyvelési vagy befektetési ismeretük?

3 Hol jutnak hozzá a gyerekek az előbb említett ismeretekhez? A pénzről az ember otthon tanul. Ez az egyik oka annak, hogy a gazdagok még gazdagabbak, a szegények még szegényebbek lesznek.

4 A pénzügyi műveltség nem attól függ, mennyi pénzt keres az ember, hanem attól, hogy mennyit tart meg, és hogy milyen keményen dolgozik neki a pénze.

5 Félelem a pénztelenségtől Kemény munka Fizetés felvétele Vágy, mohóság Vásárlás

6

7 Pénzügyi műveltséget fejlesztő társasjáték

8 Hogy megtanítson arra, hogyan tarthatjuk meg a pénzünket. Hogy megváltoztassa a pénzzel kapcsolatos gondolkodásunkat. Hogy megtanítson egyszerű pénzügyi alapfogalmakra, amelyek a mindennapi életben szükségesek. Segítséget nyújtson abban, hogy fel tudjuk mérni bizonyos pénzügyi tranzakciók kockázatát.

9 A jövedelemszerzés különböző módjait. Pénzügyi alapfogalmakat. A készpénzáramlás követését. Egyszerű könyvelési ismereteket. A döntés szükségességét és felelősségvállalást. Előtérbe helyezi a gondolkodást és a mérlegelést.

10 Aki úgy gondolja, hogy a tudás megszerzése drága, az nem számol a tudatlanság költségeivel. Falfirka

11 Dr. Willard Daggett, az International Center for Leadership and Education igazgatója

12 4 hét heti 2 alkalom 1 alkalom 2x45’ 25.000.- Ft Jelenleg még csak Kaposváron indul! Az Attitűd 21 Bt. tréningjei

13


Letölteni ppt "A következő kérdések a mai gyerekekre vonatkoznak:  Felkészíti-e az iskola a gyermekeinket a való világra?  Kapnak-e."

Hasonló előadás


Google Hirdetések