Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Biztosítók. Bevezetés  Biztonság  A biztosítások célja, hogy előre nem látható, esetleg- vagy biztosan bekövetkező, anyagi következményekkel is járó.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Biztosítók. Bevezetés  Biztonság  A biztosítások célja, hogy előre nem látható, esetleg- vagy biztosan bekövetkező, anyagi következményekkel is járó."— Előadás másolata:

1 Biztosítók

2 Bevezetés  Biztonság  A biztosítások célja, hogy előre nem látható, esetleg- vagy biztosan bekövetkező, anyagi következményekkel is járó eseményre valamennyire előre felkészülhessünk.

3 Biztosítási helyzetek  A jelentős anyagi kárral járó, de viszonylag ritkábban bekövetkező esemény, mint például egy baleset, lopás, autóban-, lakásban bekövetkező kár.  Vagy pedig egy olyan esemény, amely azért időről-időre (nagy valószínűséggel) előfordul az életünkben. Például születés, házasságkötés, nyugdíjba vonulás.

4 A biztosítás fogalma  A biztosítással általában valamilyen jövőbeni váratlan esemény anyagi következményeit akarjuk enyhíteni, csökkenteni.

5 Kategóriák Fő kategóriák   Életbiztosítások   Nem életbiztosítások Kiválasztás szempontjai   a biztosító milyen szolgáltatást nyújt az esemény bekövetkeztével,   a biztosítási díjat milyen gyakran kell befizetnünk,   mennyi ideig kell a biztosítási díjat fizetnünk,   milyen kockázatra és mekkora nagyságú összegre szeretnénk fedezetet teremteni,   van-e beleszólásunk abba, hogy a biztosító mibe fektetesse be befizetéseinket.

6 Nem életbiztosítás  A biztosítási esemény egy tárgyhoz kötődik. Sok típusa létezik, a leggyakoribb három kategória:  Ingatlanbiztosítást  Autóbiztosítást  Utasbiztosítást

7 Utasbiztosítás Célja, hogy baj esetén:  anyagi fedezetet nyújtson a sürgős beteg- és baleseti ellátások költségeire,  a világ bármely pontján bármikor segítségnyújtási szolgálatot biztosítson,  mérsékelje az útipoggyászokban / csomagokban keletkezett károkat.

8 Utasbiztosítás Az utasbiztosítás előnyei:  a hozzátartozó értesítése, hozzátartozó kiutazásának megszervezése,  gyermek hazajuttatása,  az idő előtti hazautazással járó költségek megtérítése,  a beteg (esetleg holttest) hazaszállítása miatt felmerült költségek kifizetése,  a biztosító kártérítést fizet baleseti rokkantság és csonttörés esetén is.

9 Utasbiztosítás Pluszszolgáltatások:  Ügyvédi költségek térítése  Óvadékelőleg

10 Biztosítás megkötése  A biztosítási szaktanácsadó olyan szakember, aki díjfizetés ellenében ügyfelének megkeresi a legmegfelelőbb biztosítás konstrukciókat, és megvizsgálja, hogy mire éri meg biztosítást kötni.  A biztosítási alkusz (vagy bróker) olyan szakember, aki a vele szerződést kötő biztosító(k) ajánlatából választja ki az őt megbízó ügyfél számára legkedvezőbb ajánlatot, megvitatja vele a döntést, és meg is köti a szerződést a biztosítóval. A biztosítási alkusz szolgáltatásáért a biztosítótól kapja a pénzt.

11 Biztosítás megkötése  A biztosítási ügynök egy adott biztosítót képvisel, esetleges hanyagságáért a biztosítót terheli a felelősség. Az ügynök azonban nem hasonlíthatja össze különböző biztosítók ajánlatait, és szaktanácsot sem adhat.  Biztosító fiókjában

12 Garancia Az állam három intézményen keresztül is védi a biztosítottak érdekét:  a PSZÁF  Fogyasztóvédelmi Főfelügyelet  Gazdasági Versenyhivatal intézményein keresztül.

13 Jótanács  Nyaralás idejére banki trezor  Az otthon időszakos felügyelete  Assistance-szolgáltatások igénybevétele nyaralás (távoli országok) esetén


Letölteni ppt "Biztosítók. Bevezetés  Biztonság  A biztosítások célja, hogy előre nem látható, esetleg- vagy biztosan bekövetkező, anyagi következményekkel is járó."

Hasonló előadás


Google Hirdetések