Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A BIZTOSÍTÁSOK ALAPGONDOLATÁT A KÖZÖS KOCKÁZATVISELÉS JELENTI. A BIZTOSÍTÁSOK KÖZÖS JELLEMZŐJE, HOGY.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A BIZTOSÍTÁSOK ALAPGONDOLATÁT A KÖZÖS KOCKÁZATVISELÉS JELENTI. A BIZTOSÍTÁSOK KÖZÖS JELLEMZŐJE, HOGY."— Előadás másolata:

1

2 A BIZTOSÍTÁSOK ALAPGONDOLATÁT A KÖZÖS KOCKÁZATVISELÉS JELENTI. A BIZTOSÍTÁSOK KÖZÖS JELLEMZŐJE, HOGY

3 Célja, hogy : - a világ bármely pontján bármikor segítséget kérhess, ha betegség, vagy baleset ér; - fedezze a sürgős egészségügyi ellátásod költségeit; - megtérítse az idő előtti hazautazással járó költségeidet. UTASBIZTOSÍTÁS

4 Gépjármű-biztosítások Gépjármű biztosítási szerződés bármelyik - ilyen üzletággal foglalkozó - biztosítónál megköthető. Két fő típusa a kötelező gépjármű- felelősség biztosítás (KGFB), és a gépjármű saját kár (CASCO) biztosítás.

5 A gépjármű felelősségbiztosítás érvényességét közúti ellenőrzés során a rendőrség ellenőrizheti, hiánya esetén büntetést szab ki. Ha érvényes felelősségbiztosítás nélkül kárt okozol, a felmerült költségek teljes mértékben téged terhelnek. A biztosítók a több éven keresztül balesetmentesen közlekedő autósokat díjkedvezménnyel jutalmazzák, míg a károkozást annak gyakorisága alapján pótdíjjal büntetik. Bár a Magyarországon megkötött gépjármű felelősségbiztosítás Európa legtöbb országára is érvényes, külföldi autós utazásod előtt célszerű tájékozódnod biztosításod érvényességéről.

6 A pénz iránti bizalom akkor töretlen, ha biztosított a pénz értékállósága, azaz az árstabilitás. A pénz értékét az adja, hogy bízunk benne. Ha ez a bizalom megrendül, az komoly gondot okoz a gazdaság összes szereplőjének. Az árstabilitás őrzője a Magyar Nemzeti Bank, Magyarország központi bankja. A pénz vásárlóerejének megőrzése az árstabilitás megteremtésével válik lehetségessé, ami tartósan alacsony inflációt feltételez. Magyarországon az MNB álláspontja szerint középtávon 3%-os inflációs szint van összhangban az árstabilitással.

7


Letölteni ppt "A BIZTOSÍTÁSOK ALAPGONDOLATÁT A KÖZÖS KOCKÁZATVISELÉS JELENTI. A BIZTOSÍTÁSOK KÖZÖS JELLEMZŐJE, HOGY."

Hasonló előadás


Google Hirdetések