Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Földünk egy 6.378 km sugarú gömb. Törésvonal Az a hely ahol a lemezek összütköznek.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Földünk egy 6.378 km sugarú gömb. Törésvonal Az a hely ahol a lemezek összütköznek."— Előadás másolata:

1

2 Földünk egy 6.378 km sugarú gömb.

3 Törésvonal Az a hely ahol a lemezek összütköznek.

4 Kőzetlemezek ütközése

5 A földrengés a földfelszín egy darabjának hirtelen bekövetkező és néha katasztrofális következményekkel járó mozgása! A földrengések általában a földkéregben felgyülemlett energia felszabadulásakor keletkező lökéshullámok, melyek a keletkezési pontból, amit a földrengés hipocentrumának nevezünk, gömbhéjszerűen terjednek minden irányba.

6 A földrengés Elsődleges hatása a lökéshullámok okozta rombolás. Másodlagos hatásnak nevezhetjük a földrengés hatására keletkező egyéb természeti jelenségeket, ezek közül is a legpusztítóbb, a cunami.

7 Tulajdonságai Azokat a rengéseket, amelyeket nem érzékelünk mikroszeizmikus rengésnek hívjuk. Az olyan rengéseket, amelyek az ember számára is érzékelhetőek makroszeizmikus rengéseknek nevezzük.

8 Richter-skála

9 Szeizmográf

10 Néhány ép í tményjellemző sajátperiódusa Építmény típusa Tipikus saját- periódus/frekvencia egyszeru tartószerkezetek 0,1 s / 10 Hz 2 szintes épületek 0,2 s / 5 Hz 5 szintes épületek 0,5 s / 2 Hz 10-20 szintes épületek 1-2 s / 0,5-1 Hz felhokarcolók, függohidak 2-6 s / 0,16-0,5 Hz

11 2012 December Bodó Szabolcs, Lencz Attila VÉGE


Letölteni ppt "Földünk egy 6.378 km sugarú gömb. Törésvonal Az a hely ahol a lemezek összütköznek."

Hasonló előadás


Google Hirdetések