Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

1. A boldogság evolúciója boldogság = szerencse (homéroszi idők) boldogság = erény (klasszikus kor), boldogság = mennyország (középkor), boldogság = gyönyör.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "1. A boldogság evolúciója boldogság = szerencse (homéroszi idők) boldogság = erény (klasszikus kor), boldogság = mennyország (középkor), boldogság = gyönyör."— Előadás másolata:

1 1. A boldogság evolúciója boldogság = szerencse (homéroszi idők) boldogság = erény (klasszikus kor), boldogság = mennyország (középkor), boldogság = gyönyör (felvilágosodás), boldogság = egy szőrös kiskutyus (kortárs).

2

3 2. Mi a békesség? Eiréné görögül, héberül salom csendesség, megpihenés, nyugalom egyetértés, összhang épség, (jó) egészség, üdvösség, béke, prosperitás az az állapot, amelyben minden a maga helyén van

4 Mi a különbség a világi boldogság és az Istentől nyert békesség között? Lehet-e valaki boldog a bűnben? Lehet-e békességed a bűnben? Hogyan találod meg a békességed? Lehet-e valakinek békessége, amikor boldogtalan? Tragédiák, nehezek közepette lehet-e békességed?

5 3. Honnan származik a hívő ember boldogsága? “Mert ő Isten formájában lévén nem tekintette zsákmánynak, hogy egyenlő Istennel”. (Filippi 2:6) “hanem megüresítette önmagát, szolgai formát vett fel, emberekhez hasonlóvá lett, és magatartásában is embernek bizonyult”. (Filippi 2:7).. megalázta magát, és engedelmeskedett mindhalálig, mégpedig a kereszthalálig.” (Filippi 2:8)

6 Fő kérdés Mit tenne Jézus? Tedd fel ezt a kérdést, és mindig fogsz kapni egy alázatos választ, ami békességet és boldogságot teremt, nehézségek, legyőzöttség, keserűség és megbántottság helyett.

7 Mit is jelent úgy viselkedni mint Jézus? 1. Ne követeld azt, amit úgy gondolsz, hogy megérdemelsz. “Mert ő Isten formájában lévén nem tekintette zsákmánynak, hogy egyenlő Istennel”. (Filippi 2:7)

8 Mit is jelent úgy viselkedni mint Jézus? 2. Keress lehetőségeket arra, hogy másokat szolgálhass. “hanem megüresítette önmagát, szolgai formát vett fel, emberekhez hasonlóvá lett, és magatartásában is embernek bizonyult”. (Filippi 2:7)

9 Mit is jelent úgy viselkedni mint Jézus? 3. Tedd azt, ami helyes, még ha fájdalmas is. …megalázta magát, és engedelmeskedett mindhalálig, mégpedig a kereszthalálig.” (Filippi 2:8)

10 A hívő boldogságának forrása A hívő boldogsága az Istentől nyert békességből fakad, a békesség pedig alázatból.

11 4. Hogyan tudod javítani Istennel és az emberekkel való kapcsolatodat? Mi a fontosabb: hogy helyreálljon a jó viszonyod Istennel és a másik emberrel, vagy az, hogy megoldást találj a problémára? Lehetséges jó viszony és szeretetteljes kapcsolat teljes egyetértés nélkül?

12 Mi a bölcsesség jó kapcsolatban lenni valakivel anélkül, hogy azonos véleményen lennél vele Megtanulhatod, hogy lehet valakivel nem egyetérteni anélkül, hogy megsértenéd a másikat

13

14 Út a békességhez Tedd le a problémádat Krisztus keresztjéhez. Tanuld meg elengedni a dolgokat! Nevess sokat!

15


Letölteni ppt "1. A boldogság evolúciója boldogság = szerencse (homéroszi idők) boldogság = erény (klasszikus kor), boldogság = mennyország (középkor), boldogság = gyönyör."

Hasonló előadás


Google Hirdetések