Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A tanítás szolgálata GYHT2.. Tanítás Ismeret, tudás átadása; szokás, készség, magatartás elsajátíttatása (Magyar értelmező kéziszótár)

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A tanítás szolgálata GYHT2.. Tanítás Ismeret, tudás átadása; szokás, készség, magatartás elsajátíttatása (Magyar értelmező kéziszótár)"— Előadás másolata:

1 A tanítás szolgálata GYHT2.

2 Tanítás Ismeret, tudás átadása; szokás, készség, magatartás elsajátíttatása (Magyar értelmező kéziszótár)

3 Az az emberi cselekvés, amely biztosítja az időben felgyülemlett elméleti és gyakorlati értékek továbbadását az egyik nemzedékről a másikra.

4 5Mózes 6,6-9 Maradjanak a szívedben azok az igék, amelyeket ma parancsolok neked. Ismételgesd azokat fiaid előtt, és beszélj azokról, akár a házadban vagy, akár úton jársz, akár lefekszel, akár fölkelsz! Kösd azokat jelként a kezedre, és legyenek fejdíszként a homlokodon. Írd azokat házad ajtófélfáira és kapuidra!

5 A tanítás célja Ismeretközvetítés Képességek kifejlesztése Segítség a tanuláshoz Vezetés az igazság felfedezésében Változás előidézése

6 Világi tanítás Lelki tanítás Tananyag és személy szétválasztható Világi célok Egyedül van Ember végzi Tananyag és személy nem szétválasztható Isten céljai Isten Szentlelke vele van Isten Szentlelke végzi

7 A lelki tanítás–tanulás folyamata végső cél irány kiindulási pont

8 A tanulás fokozatai Megvalósítás Magára vonatkoztatás Megfogalmazás Megismerés Magolás

9 Erőforrás Szentlélek


Letölteni ppt "A tanítás szolgálata GYHT2.. Tanítás Ismeret, tudás átadása; szokás, készség, magatartás elsajátíttatása (Magyar értelmező kéziszótár)"

Hasonló előadás


Google Hirdetések