Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A közlekedésbiztonság évtizede 2011-2020. A közlekedési balesetekből származó tragédiák 50%-a megelőzhető lenne, ha legalább a következő 5 szabályt betartanánk.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A közlekedésbiztonság évtizede 2011-2020. A közlekedési balesetekből származó tragédiák 50%-a megelőzhető lenne, ha legalább a következő 5 szabályt betartanánk."— Előadás másolata:

1

2 A közlekedésbiztonság évtizede 2011-2020.

3 A közlekedési balesetekből származó tragédiák 50%-a megelőzhető lenne, ha legalább a következő 5 szabályt betartanánk

4 Az alkoholfogyasztás tiltása és annak betartatása 20%-kal csökkenti a halálos balesetek számát. Szabály: NE AZ ALKOHOL IRÁNYÍTSA A JÁRŰMVET!

5 A bukósisak helyes viselése 70 %-kal csökkentheti a súlyos sérülések esélyét Szabály : KERÉKPÁROZOL, MOTOROZOL, VISELD A BUKÓSISAKOT!

6 A biztonsági övek használata 40-60% közötti mértékben csökkenti annak kockázatát, hogy a járműben ülő súlyos vagy halálos sérülést szenvedjen. Szabály: KAPCSOLD BE A BIZTONSÁGI ÖVET!

7 A száguldás minden úthasználót veszélyeztet. A sebesség 5%-os csökkentésével a halálos kimenetelű ütközések 30%-kal csökkenthetők. Szabály: LASSÍTS!

8 A gyalogosok és kerékpárosok nehezen vehetők észre az úttesten. A rikító színű, fényvisszaverő ruha viselete nagymértékben csökken annak veszélye, hogy elüssék. Szabály: AZ ÚTTESTEN LEGYÉL JÓL LÁTHATÓ.

9 Tegyük biztonságosabbá a közlekedést! Magától nem válik azzá! A közlekedésbiztonság évtizede 2011-2020.


Letölteni ppt "A közlekedésbiztonság évtizede 2011-2020. A közlekedési balesetekből származó tragédiák 50%-a megelőzhető lenne, ha legalább a következő 5 szabályt betartanánk."

Hasonló előadás


Google Hirdetések