Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Tipikus hibák és szabálytalanságok a HEFOP 1.3.1. intézkedés megvalósítása során Előadó: Kis Mónika Krisztina Hermes Holding Kft.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Tipikus hibák és szabálytalanságok a HEFOP 1.3.1. intézkedés megvalósítása során Előadó: Kis Mónika Krisztina Hermes Holding Kft."— Előadás másolata:

1 Tipikus hibák és szabálytalanságok a HEFOP 1.3.1. intézkedés megvalósítása során Előadó: Kis Mónika Krisztina Hermes Holding Kft.

2 Menedzsment -Menedzsment keretében előforduló személyi változások -Munkaidő kimutatás: projektmenedzser foglalkoztatása -Mentorok iskolai végzettsége, tapasztalata -Konzorcium együttműködése, partnerek aktivitása

3 Dokumentációs hiányosságok Néhány tipikus: -Jelenléti ívek -Haladási napló -Együttműködési megállapodás a klienssel -Felnőttképzési szerződés

4 Mérföldkövek, indikátorok Értelmezésbeli problémák Aranyszabály: „Mindig az indikátortábla a hibás, nem jól értelmezhető.” Mérföldkövek Túl sok? Túl kevés?

5 Indikátor 2. -Tartalékszemélyek bevonása – tudjuk, hogy hasznos – már évek óta – mégsem jelenik meg a projekttervben -OKJ-s bizonyítvány = betanító jellegű képzés -Munkába helyezés: közcélú foglalkoztatás, nyílt munkaerő-piacon… Az indikátorok teljesülése a szükséges dokumentáció megléte esetén igazolható objektív módon.

6 Mutató Kiinduló érték 2007.2008. Igazoló dokumentum neve Bevont nők számaEgyüttműködési megállapodás Fejlesztési programokba bevont nők száma Tréning jelenléti ív Fejlesztési programot sikeresen elvégző nők száma Tanúsítvány, oklevél, jelenléti ív Képzési programba bevont nők száma (ha több képzés is van, külön-külön) Képzési szerződés, jelenléti ív Képzést sikeresen elvégző nők számaBizonyítvány, oklevél tanúsítvány Tanácsadási programon részt vett nők száma Tanácsadási napló Kiegészítő szolgáltatást igénybe vevő nők száma (külön-külön, ha több is van) Igénylő lap (jelenléti ív, munkanapló) Munkához jutott személyek számaMunkaszerződés Projekt keretén belülMunkaszerződés Nyílt munkaerő-piacon elhelyezettMunkaszerződés (munkáltatói igazolás) Támogatással (közcélú, MKP bértámogatásával) Munkaszerződés + nyilatkozat (közreműködtünk-e) Vállalkozóvá váltVállalkozói igazolvány Kisegítő családtagFoglalkoztató családtag nyilatkozata a foglalkoztatásról és a járulékfizetési kötelezettség teljesítéséről.

7 Munkába helyezés dokumentációja Fontos és megemlítendő probléma, a munkába helyezés dokumentációja. Itt érdemes felhívni a szervezetek figyelmét arra, hogy a kliens valóban nem kötelezhető munkaszerződése átadására, hiszen az két fél között kötetett, és amelyre vonatkozóan a munkáltató kikötheti annak titkosságát. A probléma legegyszerűbben kiküszöbölhető a munkáltatói igazolás kérésével, amely dokumentumot viszont a munkaadó köteles kiadni munkavállalója számára. Ezen igazoló dokumentum nagyon sok esetben kérhető (pl.: hiteligényléshez, bírósági ügyekhez … stb.), így a kliens arra sincs kényszerítve, hogy munkáltatója felé vállalja, hogy egy komplex támogató programban vett részt, munkához jutása érdekében. Néhány esetben – sajnos - ez nem vetne jó fényt a munkavállalóra.

8 Képzés -Megfelelő képző intézmény keresése -Képzési program hiánya -Felnőttképzési szerződés -Jelenléti ív -Haladási napló -Órarend, órabeosztás biztosítása a kliensek számára -Milyen vizsgával zárul a képzés?

9 Foglalkoztatás 1.A projekt keretében történik a foglalkoztatás→átfedésben van a képzési foglalkoztatási elem 2. Nyílt munkaerő-piacon →Nagyon fontos, hogy mennyiben kapcsolódóik a projekt keretein belül megszerzett végzettséghez a betöltött munkakör

10 Kiegészítő szolgáltatások Mi számít kiegészítő szolgáltatásnak? a)Pszichoszociális tanácsadás b)Gyermekfelügyelet c)Motivációs tréning

11 Kiegészítő szolgáltatások 2. Helyes válasz: b., Tipikus problémák: -Nincs megfelelően aládokumentálva – ki igényelte a kliensek közül, ki volt jelen – vette igénybe -Kifizetés történik akkor is, ha senki nem vette igénybe – mint rendelkezésre állási díj. Az indikátorszámok nem kerülnek teljesítésre, módosítás nem történik -Rendelkezésünkre áll a megfelelő humánerőforrás- és infrastruktúra a szolgáltatás nyújtásához?

12 Horizontális szempontok Meddig fontos az esélyegyenlőség és a környezeti fenntarthatóság? PályázatbanPEJ-ben Újrahasznosított papír, energiatakarékos működés Nem releváns…

13 Köszönöm a figyelmet, nagyon sok sikert a 2007-2013-as időszakra vonatkozóan! Hasznos információk: www.szocialisgazdasag.hu www.foglalkoztatasipaktum.hu


Letölteni ppt "Tipikus hibák és szabálytalanságok a HEFOP 1.3.1. intézkedés megvalósítása során Előadó: Kis Mónika Krisztina Hermes Holding Kft."

Hasonló előadás


Google Hirdetések